p_under

HGST 5K1500: Νέος δίσκος για φορητούς υπολογιστές

Recommended Posts

[NEWS_IMG=HGST 5K1500: Νέος δίσκος για φορητούς υπολογιστές]http://reviews.hwbox.gr/news/hitachi.jpg[/NEWS_IMG]H HGST, η οποία στο παρελθόν έγινε γνωστή ως Hitachi Global Storage Technologies και πλέον υπάγεται στον όμιλο της Wester Digital, ανακοίνωσε ένα νέο σκληρό δίσκο ο οποίος προορίζεται για φορητούς υπολογιστές. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι είναι δύσκολο να ενθουσιαστεί κάποιος με mobile αποθηκευτικά μέσα αλλά αυτή την φορά η HGST μας εξέπληξε ευχάριστα με την ανακοίνωση ενός νέου 2.5" δίσκου του οποίου η χωρητικότητα ανέρχεται στα 1.5TB.

Ο νέος δίσκος της HGST φέρει την ονομασία 5K1500, διαθέτει τρία platters - 500GB ανά platter, 32ΜΒ μνήμη cache και η ονομαστική του ταχύτητα είναι τα 5.400RPM . Στα επιμέρους χαρακτηριστικά συναντάμε το SATA 3.0 πρότυπο σύνδεσης, το είναι πιθανό να μην δώσει πρόσθετα οφέλη σε σχέση με το παλιότερο SATA 2.0. Επιπλέον ο 5K1500 θα έρθει στην μορφή των 9.5mm form factor. Τέλος, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει λόγος σχετικά με την τιμολόγηση του 5K1500, ενώ η διαθεσιμότητα αναμένεται να ξεκινήσει το τρίτο τετράμηνο του έτους.

<center>

[img_ALT=HGST 5K1500: Νέος δίσκος για φορητούς υπολογιστές]http://www.hwbox.gr/members/1120-albums123-picture10510.jpg[/img_ALT]

</center>

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now