p_under

BitFenix Ronin: O ελεύθερος Σαμουράι

Recommended Posts

[NEWS_IMG=BitFenix Ronin: O ελεύθερος Σαμουράι]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614ece34e1513bc.png[/NEWS_IMG]Το προσωνύμιο Ronin πηγάζει από τα βάθη της ανατολής και συγκεκριμένα την Ιαπωνία του 13ου ως 19ου αιώνα. Ronin χαρακτηρίζονταν οι παντοδύναμοι πολεμιστές samurai οι οποίοι δεν ήταν υπό την εποπτεία κάποιου Master και ήταν Κύριοι του εαυτού τους. Την ελευθερία αυτού του χαρακτηρισμού υποτυπώνει το νέο case της BitFenix, το οποίο ονομάζεται BitFenix Ronin. Το Ronin διαφέρει από τα υπόλοιπα case της μεγάλης εταιρίας ως προς την παραμετροποίηση που μπορεί να δεχθεί.

Στο επάνω και εμπρόσθιο μέρος συναντάμε μαύρες Mesh σίτες οι οποίες στο μέλλον θα δεχθούν μια ιδιαίτερη περιποίηση από την εταιρία και θα έρθουν σε κόκκινους, μπλε, πράσινους, κίτρινους και λευκούς χρωματισμούς. Στο πλαϊνό μέρος βρίσκουμε το side panel παράθυρο από το οποίο ο χρήστης έχει πρόσβαση οπτικά μόνο στα καλαίσθητα μέρη του εσωτερικού του κουτιού του, καθώς τα HDDs, τροφοδοτικό και καλώδια κρύβονται από το μαύρο Stealth Cover. Στον τομέα της ψύξης το Ronin υποστηρίζει μέχρι και πέντε 120άρηδες ανεμιστήρες και στο επάνω μέρος του εσωτερικού βρίσκουμε χώρο για ένα 240mm radiator. Επίσης το εμπρόσθιο και επάνω μέρος του Ronin είναι κατασκευασμένο από το κατοχυρωμένο SofTouch υλικό, το οποίο προστατεύει το σώμα του case από γρατζουνιές και δίνει μια ιδιαίτερη στιλιστική άποψη στο case.

Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, βρίσκουμε χώρους για έξι 3.5" ή 2.5" drives, υποστήριξη για κάρτες γραφικών μέγιστου μήκους 420mm και CPU coolers ως και 167mm. Στο εσωτερικό του μπορείτε να στεγάσετε ATX, mATX ή mini-ITX μητρικές κάρτες, συστήματα υδρόψυξης μέσω των watercooling οπών και οι toolfree μηχανισμοί του Ronin θα σας βγάλουν από την δύσκολη θέση της αναζήτησης εργαλείων. Τέλος, οι διαστάσεις του ανέρχονται σε 483 x 205 x 505mm (depth x width x height) και στο front panel θα βρείτε υποστήριξη για δύο USB 3.0, δύο USB 2.0 και HD audio in/out jacks. Η διαθεσιμότητα ξεκινάει από σήμερα με προτεινόμενη τιμή τα 79.90?.

<center>

[MAG_FULL=BitFenix Ronin: O ελεύθερος Σαμουράι]http://www.hwbox.gr/members/1120-albums132-picture13207.jpg[/MAG_FULL]

[MAG_THUMB=BitFenix Ronin: O ελεύθερος Σαμουράι]http://www.hwbox.gr/members/1120-albums132-picture13208.jpg[/MAG_THUMB][MAG_THUMB=BitFenix Ronin: O ελεύθερος Σαμουράι]http://www.hwbox.gr/members/1120-albums132-picture13209.jpg[/MAG_THUMB][MAG_THUMB=BitFenix Ronin: O ελεύθερος Σαμουράι]http://www.hwbox.gr/members/1120-albums132-picture13210.jpg[/MAG_THUMB]

[MAG_THUMB=BitFenix Ronin: O ελεύθερος Σαμουράι]http://www.hwbox.gr/members/1120-albums132-picture13211.jpg[/MAG_THUMB][MAG_THUMB=BitFenix Ronin: O ελεύθερος Σαμουράι]http://www.hwbox.gr/members/1120-albums132-picture13212.jpg[/MAG_THUMB]

</center>

BitFenix & Caseking Press Release

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

απο οτι ξερω οι ronin ειτε ειχαν ντροπιασει ή χασει απο τον master τους ειτε αυτος πεθαινε και αντι να κανουν seipeku(χαρακιρια) κοπροσκυλιαζαν απο εδω και απο εκει. Eτσι ειναι και αυτο το case μια πιστη αντιγραφη απο αλλη εταιρια που ντροπιαζει τον αφεντη της

Edited by Vehus
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το κουτάκι.. Για την τιμή του είναι παραπάνω από μια χαρά το κουτάκι..! Πολύ όμορφο το πλαϊνό κάλυμμα! Γενικότερα η Bitfenix έχει εξελιχθεί πολύ σαν εταιρία και σίγουρα από άποψη ποιότητας/τιμής είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Όσο για το αν μπορείς να φτιάξεις case που θα σου κοστίσει λιγότερο από 80? και θα είναι και πιο όμορφο.. Πιο πιθανό είναι να με δείτε να κυκλοφορώ στην παραλιακή με λιμουζίνα Hummer γεμάτη με μερικά από τα κορίτσια της Reef!

@Vehus Έχω ξεκινήσει ένα scratch project τον τελευταίο καιρό.. ΜΟΝΟ τα αλουμίνια κόστισαν 140?..

Link to comment
Share on other sites

με 80 ευρω δεν αγοράζεις καν την λαμαρίνα ,τα πριτσίνια, τις βίδες, τα pci covers, start/reset buttion, usb panel ( σε περίπτωση που οοοοοολα τα υπόλοιπα τα φτιάξεις εσύ )

διλαδι

case για τους δίσκους

motherboard tray

προσοψη του κουτιου ( απορώ πως θα την φτιάξεις )

και παμε στο βασικο χρονο για σχεδιαση και εργαλεια για την υλοποιηση .

εκτος και αν custom case λεμε

ενα mobo tray παλιο κουτι

ενα case για δισκους απο παλιο κουτι

και γενικα κομμάτια απο αλλα κουτια .

Link to comment
Share on other sites

θα ξεκινησω ενα project προσεχως. Προφανως δεν θα εχει τις ιδιες προδιαγραφες και το κοστος θα ειναι περιπου ιδιο αμα εχεις τα εργαλεια. Μην περιμενετε κανα cosmos 2 ή καμια εξαλλη modia.

@antonis γιατι και τα μαρτζαφλαρια απο παλια κουτια υλικα θεωρουνται αλλα παντα τροποποιημενα

Edited by Vehus
Link to comment
Share on other sites

και απο δικια μου εμπειρια, μια λαμαρινα inox 2mm παχος με διαστασεις 160 χ 25 εκανε 25 ευρω

και μια κολληση 25 εκατοστα για ινοχ εκανε 15 ευρω

τωρα αμα εχεις εσυ στο σπιτι σου plasma welding machine τι να πω

παντως πολυ θα ηθελα να δω το worklog

Edited by Yoshi
Link to comment
Share on other sites

Μόνο ηλεκτροστατική βαφή να κάνεις σε όλο το κουτί έφτασες το κόστος του.

Επειδή το έχω ξανασυζητήσει και αναλύσει αρκετές φορές και έχω πληρώσει για modding για 10πλάσια απο το κόστος του τελικά.

Πίστεψέ με δε φτιάχνεις αξιοσέβαστο κουτί με 80?

Link to comment
Share on other sites

ενταξει σαν νεοπας που ειμαι σε αυτα ακουω τις αποψεις αλλα ακομα δεν εχω κανει τιποτα, οταν με το καλο φτιαξω κατι και ξεπερασει τα 80 ευρω ή δεν ειναι τοσο καλο οσο αυτο θα παραδεχτω την βλακεια μου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now