MetallicGR

Intel Bay Trail lineup: Επιδόσεις με μηδαμινή κατανάλωση

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Bay Trail lineup: Επιδόσεις με μηδαμινή κατανάλωση]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG] Η νέας γενιάς επεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσης Bay Trail είναι προ των πυλών και η Intel είναι έτοιμη να τους λανσάρει στο τέλος του έτους. Κύριο χαρακτηριστικό που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τα αντίστοιχα APU's της AMD, είναι η χαμηλή κατανάλωση που θα κορυφώνεται στα (μόλις) 10 Watt αλλά και η αρχιτεκτονική Silvermont που κατασκευάζεται στα 22nm (SoC) με χαμηλές εκλύσεις θερμότητας. Φαίνεται πως η Intel κυνηγά μια καλύτερη θέση στα χαμηλά στρώματα, αφού η AMD προσφέρει δυνατό ανταγωνισμό, κυρίως σε συστήματα με ενσωματωμένα γραφικά, με χαμηλό κόστος και ικανοποιητικές επιδόσεις σε φορητές συσκευές.

Ξεκινώντας, η οικογένεια Bay Trail-I, θα αποτελείται από τους νέους Atom με ενσωματωμένα γραφικά που θα βρούνε "στέγη" σε tablets και small form factor notebooks. Στην πιο mainstream κατηγορία βλέπουμε τους Bay Trail-M που ουσιαστικά απαρτίζονται από Celeron's, Pentium's για mid-range laptops και convertible συσκευές. Όπως οι Atom, έτσι και οι Bay Trail-M (Mobile) θα κάνουν χρήση μιας ενσωματωμένης κάρτας γραφικών (IGPU), πιθανότατα, την HD 4000 που είδαμε στους Ivy Bridge. Την Desktop κατηγορία συμπληρώνουν οι Bay Trail-D (Desktop), με το κορυφαίο τετραπύρηνο μοντέλο, Pentium J2850 να τρέχει στα 2.4GHz με κατανάλωση 10 Watt!

Τέλος, να επισημάνουμε πως οι Bay Trail επεξεργαστές στοχεύουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων από high end tablets έως low power desktop PC's ενώ οι "συγγενικές" πλατφόρμες "Merrifield" και "Valleyview" θα καλύψουν τους τομείς της κινητής τηλεφωνίας (smartphones) αλλά και entry level tablets.

[img_ALT=Intel Bay Trail lineup: Επιδόσεις με μηδαμινή κατανάλωση]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums172-picture13474.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Intel Bay Trail lineup: Επιδόσεις με μηδαμινή κατανάλωση]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums172-picture13473.jpg[/img_ALT]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now