MetallicGR

Intel Skylake: Ετοιμαστείτε για AVX 3.2, DDR4, PCI-e 4.0 το 2015

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Skylake: Ετοιμαστείτε για AVX 3.2 DDR4, PCI-e 4.0 το 2015]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG] Με τις τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο των επεξεργαστών να αυξάνονται με αστραπιαίο ρυθμό, η Intel σπεύδει να μας γνωστοποιήσει την εξέλιξή της με ένα νέο slide που "διέρρευσε" στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με αυτό, η Intel έχει κάποια αρκετά ενδιαφέροντα σχέδια για τη διετία 2015-2016 όπως πλήρη υποστήριξη DDR4 RAM και AVX 3.2 ενώ με τον ρυθμό εξέλιξης των GPU's, το πρότυπο PCI-e θα αναβαθμιστεί με τη σειρά του στην έκδοση 4.0 για ταχύτητες της τάξης των 16 GT/s. Οι καινοντομίες που εισάγονται, φέρνουν στο μυαλό εποχές "Prescott" όπου μαζί με την (τότε) νέα αρχιτεκτονική εμφανίστηκαν πολλά νέα πρότυπα που έμελαν να αλλάξουν το μέλλον των υπολογιστών.

Μαζί με τις νέες προσθήκες, την εμφάνισή του θα κάνει και ένα νέο socket όπου θα στεγάζονται οι επεξεργαστές Skylake των 14 νανομέτρων ενώ λέγεται ότι θα χρησιμοποιηθεί μια τεχνολογία "δανεισμένη" από την HSA (heterogeneous system architecture) της AMD και θα προσφέρει "ενοποιημένη αντιμετώπιση" της RAM από το σύστημα και την κάρτα γραφικών του επεξεργαστή. Επιπλέον, η νέα πλατφόρμα, ενδέχεται να αυξήσει την διαμεταγωγή δεδομένων του SATA Express προτοκόλλου που δεν είναι τίποτα άλλο από εξωτερικοί controllers σε PCI-e interface όπως οι γνωστοί Revo Drives της OCZ και LSI MegaRAID.

[img_ALT=Intel Skylake: Ετοιμαστείτε για AVX 3.2 DDR4, PCI-e 4.0 το 2015]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums165-picture13594.png[/img_ALT]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Αυτο ελειπε σε 2 χρονια να μην τα ειχαμε ολα αυτα διαθεσιμα. Καλυτερο νεο φυσικα το Sata Express, που και τωρα να το ειχαμε δε θα πηγαινε χαμενο, αφου το Sata III ηδη τερματιστηκε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now