Nickzzz

Intel Atom επεξεργαστές: Η Intel σταματάει την χρήση του ονόματος

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Atom επεξεργαστές: Η Intel σταματάει την χρήση του ονόματος]http://reviews.hwbox.gr/news/intel.jpg[/NEWS_IMG]Από οτι φαίνεται η Intel σχεδιάζει να καταργήσει την ονομασία "Atom" από τους επεξεργαστές της γιατί έχει γίνει συνώνυμο με αδύναμους επεξεργαστές και πολύ βασικές δυνατότητες. Παράλληλα υπάρχουν φόβοι οτι αυτή η ονομασία να επηρεάζει και τα νέα τις mobile SoCs με κωδικό Clover Trail+ που έχουν σχεδιαστεί για να ανταγωνιστούν τις προτάσεις της Qualcomm με τους Snapdragon και της NVIDIA με τους Tegra. Δεδομένου οτι η ονομασία Atom έχει συνδυαστεί με επεξεργαστές χαμηλών επιδόσεων στα desktop συστήματα κάνει την εταιρία να φοβάται οτι θα βλάψει την δημοτικότητα των προϊόντων της στις άλλες πλατφόρμες. Από οτι φαίνεται όλα τα επόμενα μοντέλα που θα ανήκουν στην κατηγορία των Atom επεξεργαστών, στο μέλλον θα μετονομαστούν είτε σε Celeron είτε σε Pentium.

[img_ALT=Intel Atom επεξεργαστές: Η Intel σταματάει την χρήση του ονόματος]

http://www.hwbox.gr/members/4651-albums126-picture13911.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Μας το είχαν αναφέρει και στην παρουσίαση των Haswell, ότι σιγά σιγά η ονομασία Atom θα αποσυρθεί. Νομίζω ότι πληρώνει το αρχικό τίμημα των "ψοφο-Ατομ" που είχαν τα πρώτα netbooks. Κοινώς bad publicity.

Έχω να πω πως οι νεότεροι διπύρηνοι ΗΤ Atoms δεν ήταν δα και τόσο κακοί. Τέλος πάντων, η ονομασία φεύγει, αλλά θα παραμείνει η αρχιτεκτονική η οποία θα βρει το δρόμο της στα tablets, fablets, smartphones και σε κάποια embedded systems.

Δεν μπορώ να ισχυριστώ όμως πως στο άκουσμα αυτής της είδησης, ένα δάκρυ έπεσε... :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now