MetallicGR

Nvidia: Έρχονται κι άλλες VGA πριν το launch των Maxwell

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Nvidia: Έρχονται κι άλλες VGA πριν το launch των Maxwell]http://reviews.hwbox.gr/news/nvidia.jpg[/NEWS_IMG] Η AMD έχει ανεβάσει τον πήχη αρκετά ψηλά με τις επερχόμενες Volcanic Islands GPU's που αναμένονται στα μέσα Σεπτέμβρη και φήμες θέλουν την Nvidia να δουλεύει για να διατηρήσει το προβάδισμά της.

Αυτήν την φορά οι εργασίες επικεντρώνονται επάνω σε μια διπύρηνη GPU η οποία θα ενσωματώνει τον GK110 πυρήνα που είδαμε στις κορυφαίες GTX 780/TITAN.

Σύμφωνα με το Videocardz.com, στα άμεσα σχέδια της Nvidia είναι η έκδοση τουλάχιστον 3ών ακόμα καρτών γραφικών της σειράς 700 μέχρι το τέλος του έτους και πριν την είσοδο των Maxwell GPU's το Q1 2014, με την GTX 760 Ti να είναι ουσιαστικά μια rebranded GTX 670 με γρηγορότερη μνήμη και υψηλότερα ρολόγια πυρήνα. Στα άμεσα σχέδια της Nvidia είναι επίσης και μια entry level GPU που θα κάνει χρήση του GK208 πυρήνα, ο οποίος παρέχει στον χρήστη τις τελευταίες εκδόσεις των τεχνολογιών CUDA/OpenCL/OpenGL των "μεγάλων" GTX 780/TITAN. Η τρίτη, φημολογείται πως θα φέρει την ονομασία TITAN Ultra ή GTX 790 και θα πρόκειται για την κάρτα που θα φοράει δύο GK110 πυρήνες προσφέροντας κορυφαίες επιδόσεις στα παιχνίδια που υποστηρίζουν SLI από τον driver.

[img_ALT=Nvidia: Έρχονται κι άλλες VGA πριν το launch των Maxwell]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums172-picture14726.jpg[/img_ALT]

Edited by chris2005dim
Link to comment
Share on other sites

Θελω να δω πως θα κινηθουνε τιμολογικα για το συγκεκριμενο μοντελο...

H "απλή" 760 μπορεί να πέσει κάτω από 200? να τσιμπήσω μία που θέλω να παίξω 1-2 τίτλους;

Link to comment
Share on other sites

H "απλή" 760 μπορεί να πέσει κάτω από 200? να τσιμπήσω μία που θέλω να παίξω 1-2 τίτλους;

Μόλις βγουν οι αντικαταστάτες των 78Χ0 θα υπάρξει λογικά η κάρτα των 199? από την Nvidia που θα τις κοντράρει. Και ίσως να είναι καλύτερη και από την 760. Αυτό όμως εξαρτάται πρωτίστως από την AMD, το πόσο καλό hardware ετοιμάζεται να παρουσιάσει και κατά δεύτερο λόγο το τι συμφωνίες έχουν κάνει μεταξύ τους κάτω από το τραπέζι. Διότι μπορεί να μην είναι διατεθειμένη καμιά εταιρία να δώσει επιδόσεις 760 στα 200? σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

και κατά δεύτερο λόγο το τι συμφωνίες έχουν κάνει μεταξύ τους κάτω από το τραπέζι.

Παλιότερα είχαμε ξεκάθαρο προβάδισμα σε μία από τις 2 εταιρείες, τουλάχιστον στο high end. Τα τελευταία χρόνια παίζουν στο μισό frame διαφορά, ή προβάδισμα στα μισά games η μία και στα μισά η άλλη.

Τα μιλήσαμε... Τα συμφωνήσαμε...

Link to comment
Share on other sites

Θα αστειεύεσαι βέβαια. Αυτή ήταν νομίζω η πρώτη φορά που περιμέναμε 2 χρόνια και όχι 1 για τις καινούριες κάρτες. Με rebrands την βγάλαμε από πλευράς Nvidia και με παιχνίδια δώρο από πλευράς AMD.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now