Jden

TP-Link TL-WR941ND και Τhomson TG585v8

Recommended Posts

Καλημέρα, θα ήθελα μια βοήθεια σχετικό με το setup τον 2 παραπάνω router.

Στον 2ο όροφο έχω το Τhomson TG585v8 το οποίο είναι συνδεδεμένο με τον Υπολογιστή μεσώ Ethernet.

Στον 1ο όροφο μένει ο αδερφός και χρειάστηκε σύνδεση με το ίντερνετ λόγω δουλειάς (Wifi και μεσώ ethernet).

Αγόρασα εχτές το TP-Link TL-WR941ND και κατέβασα καλώδιο απο το Τhomson στο WR941ND όπου και ενώθηκε στην Θύρα WLAN. Χρησιμοποίησα τον οδηγό και όλα πήγαν καλά!Έχει Ινετ και με Ethernet και μέσω Wifi!

Το πρόβλημα θα μου πείτε, λοιπόν προσπάθησα να κάνω ένα δίκτυο ώστε να μπορούμε να μοιράζουμε αρχεία το οποίο είναι αδύνατο γιατί στην ουσία το WR941ND παίρνει το Ινετ και μοιράζει διαφορετικές IP σε σχέση με το Τhomson κάτι που μου φαίνεται λογικό μιας και το GAteway του Τhomson είναι 192.168.1.1 και το WR941ND έχει 192.168.0.1.

Αυτό που θα ήθελα είναι να με βοηθήσετε ώστε το WR941ND να λειτουργεί ως repeater ( γιαυτό δεν είμαι και απολύτως σίγουρος) ώστε να έχουμε Ινετ και στους 2 ορόφους αλλά και να μοιραζόμαστε αρχεία μέσω δικτύου

Για οτι άλλη πληροφορία χρειαστείτε ρωτήστε με!

Ευχαριστώ πολύ, Γιάννης.

Link to comment
Share on other sites

Είσαι σίγουρος πως έχει internet μέσω ethernet ο αδερφός σου; Κανονικά δεν θα 'πρεπε.

Ακόμα και αν είχαν και τα 2 ip address στο ίδιο subnet (π.χ. 192.168.0.χχχ) πάλι, δεν γίνεται.

Αυτό που θέλεις, είναι να δουλεύει το ένα router σαν switch και δεν ξέρω αν κάποιο από τα 2 έχει αυτή τη δυνατότητα.

Δες αν μπορείς σε κάποιο από τα 2 να κάνεις τα εξής.

1 Να αλλάξεις την ip του, και να του δώσεις ip από το subnet του άλλου. (π.χ να αλλάξεις την ip του thompson από 192.168.1.1 σε 192.168.0.11)

και

2 Στο router που θα αλλάξεις την ip, να απενεργοποιήσεις και τον DHCP server ώστε να μη μοιράζει ip.

Σε μερικά router έχει και επιλογή του τύπου "use in switch mode" ή "use as switch" που το μετατρέπει αυτόματα σε switch και είσαι κύριος δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτε άλλο.

Αν δεν γίνονται κάτι απο αυτά σε κάποιο από τα router, θα πρέπει ή να πάρεις ένα switch (βρίσκεις και με 10?) ή να αρκεστείς στο wifi.

Υπάρχει και μια άλλη λύση, το ethernet over power, που περνάει το δίκτυο σου από τη γραμμή του ηλεκτρικού, αλλά είναι ακριβούτσικα και αν ο πάνω και ο κάτω όροφος είναι ξεχωριστα σπίτια (έχουν ξεχωριστό πίνακα ηλεκτρικού) δεν θα δουλέψει.

Link to comment
Share on other sites

To Thomson το αφήνεις ως έχει.

Στο TP-Link κάνεις disable το dhcp, του δίνεις μια IP στο 192.168.1.Χ, και βάζεις το καλώδιο σε μία από τις 4 LAN υποδοχές. ΌΧΙ ΣΤΗΝ WAN (εκτός και έχει επιλογή να την χρησιμοποιήσεις σαν LAN κι αυτή). Ετσι έχεις και ενσύρματο και ασύρματο.

Επιπλέον για το file-sharing στα Windows, πρέπει να έχουν κωδικό οι υπολογιστές και να είναι ενεργοποιημένο από το Κέντρο Δικτύου.

Edited by tonyspanos
Link to comment
Share on other sites

Οκ τώρα έχουμε ένα άλλο πρόβλημα. Ενώ έχουμε καλές ταχύτητες κ στους 2 υπολογιστές για download όταν πάω να μεταφέρω αρχεία μεταξύ τους ξεκινάει η κόλαση. Ταχύτητες 180kb με 204kb max. Οι υπολογιστές έχουνε win 7 64bit , το καλώδιο είναι cat5e. Καμία ιδέα για το τι μπορεί να είναι;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

και πως θα βελτιωσω την ταχυτητα του transfer?Αυτο με ενδιαφερει τωρα κ δεν ψαχνω τρελες ταχυτητες απλα να μπορω να μεταφερω μια ταινια σε λογικα πλαισια κ οχι 5 ωρες που παιρνει με αυτην την ταχυτητα!

Link to comment
Share on other sites

Το max rate που θα λάβεις από τέτοια σύνδεση, δεν θα ξεπεράσει τα 100 MBps ~ 8-10 MB/sec (με τις απώλειες). Από εκεί και πέρα, για να έχεις μόνο 204 ΚΒ πρέπει να έχει κάποιο firewall ανοιχτό. Για να δεις σωστές ταχύτητες θα πρέπει να επενδύσεις σε Gigabit switches και να καταργήσεις το TP-Link.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now