SnowMN

i7-3770k attempt no1

Recommended Posts

Καλησπέρα μετά από πολύ καιρο,θα ήθελα να πω καταρχάς ότι μου αρέσει para πολύ to new look του site (new για εμένα τουλάχιστον) και θα προχωρήσω στην ερώτηση μου!

Όπως λέει και ο τίτλος μόλις προμηθεύτηκα τον i7-3770k και θα ήθελα να συλλέξω και από την ομάδα σας οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορώ πριν προχωρήσω ώστε να αποτρέψω το ολοκαύτωμα της πόλης μου από πυρηνικό ατύχημα λόγο αδεξιότητας!

Πρώτα από όλα θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιο site που να μπορώ να ταιριάξω χρησιμοποιώντας φίλτρα στην αναζήτηση,

το σύστημα μου ώστε να δω σε τι έδαφος πατάω όσο προχωράω με το over clocking δηλαδή μέχρι πιο σημείο είναι ασφαλές όπως και τις διαφορές στη διαβάθμιση της θερμοκρασίας και στην απαίτηση ρεύματος όπως και από πιο σημείο και μετά χρειάζεται διαφορετική από την box ψήκτρα του!Επισις θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο για τους σκληρούς δίσκους και πια διάταξη επωφελή περισσότερο το gaming για παράδειγμα raid or not raid και αν ναι πια από όλες και ένα τελευταίο ερώτημα(για σήμερα)έχει λίγο καιρό που προμηθεύτηκα τι ram που αναγράφετε παρακάτω και όλος παραδόξως στο cpu z άλλα και στο setup του bios αναγράφετε 665.2 mhz ενώ είμαι σίγουρος ότι η συγκεκριμένη ram είναι τις τάξεως 1333 mhz

ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

με εκτίμηση Γιάννης

CPU:Intel Core i7-3770k

MB:ASRock Z68 Pro3 Gen3

Mushkin 8gb(2x4) PC3-10700

Turbo-x 650w real series

Sapphire 7950 GDDR5 3gb

Edited by SnowMN
Link to comment
Share on other sites

για τις ram ειναι double data rate αρα αυτο που σου εβγαλε x2 . [αρα εισαι σωστος]

αν θες να κανεις o/c εξαρχης θελεις αλλη ψυχτρα

και καπου εδω τελειωνουν οι γνωσεις μου

good luck have fun

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Με την στοκ ψύξη δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα και δεν στο προτείνω κιόλας, αν θέλεις να αλλάξεις ψύξη θα φτάσεις στα 4.5ghz σταθερά 24/7 :)

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=4304]SnowMN[/MENTION]: Χαίρομαι που σ' αρέσει το νέο look. Πάμε τώρα στις ερωτήσεις σου :T:

1) Γενικά οι Ivy, αλλά και οι Haswell είναι κάπως ζεστοί επεξεργαστές όταν αρχίσει να ανεβαίνει αρκετά το Vcore. Οπότε για οτιδήποτε πάνω από 1.15-1.18V περίπου, θα σου πρότεινα μια aftermarket ψύκτρα, μιας και η Intel θα ζοριστεί.

2) Το CPUZ δεν αναγράφει το dual data rate speed, αλλά το πραγματικό frequency των μνημών. Για διπλασίασε το 665.2 ;) Πόσο μας κάνει; 1330κάτι, που είναι σχεδόν ίσο με το 1333MHz που αναγράφουν οι μνήμες σου. Γενικά να ξέρεις ότι όταν ακούς για 2400MHz μνήμες, το CPU-Z θα δείχνει 1200. Όταν ακούς 2133MHz, το CPU-Z θα δείχνει 1066.5MHz περίπου και ούτω καθ' εξής.

3) Οι μνήμες σου δυστυχώς δεν είναι για πολλά πολλά. Για δοκίμασε μόνο, μέσω BIOS να επιλέξεις τον επόμενο διαιρέτη (ώστε να δουλεύουν στα 1600 αντί για 1333), και για timings να βάλεις 11-12-11-30, με 2T Command Rate και 170 tRFC ας πούμε. Το DRAM Voltage δώσε το και αυτό manually στα 1.65V :) Υπάρχει περίπτωση να φτάσουν και τα 1866, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Πρέπει να δοκιμάσεις και να πειραματιστείς πολύ για να βγάλεις άκρη.

4) Με μια aftermarket ψύκτρα ο 3770Κ θα παίξει στα 45 x 100 άνετα για 24/7. Το πόσο ρεύμα θα χρειαστεί είναι ανάλογα το κομμάτι. Υπήρχαν 3770K που ήθελαν 1.19V για τα 4500, άλλοι ήθελαν 1.2, άλλοι όπως ο δικός μου ο μάπας, ήθελαν σχεδόν 1.3V. Οπότε αφού βάλεις μια καλύτερη ψύκτρα, δίνεις 1.3V και κατευθείαν boot 45 x 100 από BIOS :)

5) Ακόμα και overclock να κάνεις, το σύστημά σου δεν θα επωφεληθεί τόσο πολύ στις καθημερινές επιδόσεις. Αν δεν έχεις SSD, κάνε οικονομία και πάρε έναν, θα δώσει άλλη πνοή. Το RAID 0 απλά θα μειώσει κι άλλο τα seek/loading times του συστήματος, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Με έναν 128 ή 240άρη 840 EVO πχ θα έχεις πολύ καλύτερες επιδόσεις από ότι με RAID0 σε παλιότερους SSD.

6) Site για να συγκρίνεις αποτελέσματα: www.hwbot.org

Μπες στο Search http://hwbot.org/search/submissions, επέλεξε το benchmark που θες να ψάξεις, τον επεξεργαστή σου και στο CPU clock βάλε πχ από 3500 μέχρι 4000MHz :) Να ταιριάξεις όλο σου το σύστημα δεν γίνεται, αλλά ούτε υπάρχει και λόγος. Γιατί πολύ απλά τα benchmarks ή τις μνήμες θα τεστάρουν, ή τον επεξεργαστή, ή την κάρτα γραφικών κυρίως, πέρα από κάποια all around.

Edited by George_o/c
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σας και το χρόνο που δεσμεύσατε για να ασχοληθείτε με το ποστ μου,θα επεξεργαστώ λίγο τις info που μοιραστήκατε και θα επιστρέψω με τυχόν ερωτήσεις!(ναι σας απειλώ)

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα και πάλι μια τελευταία ερωτησούλα(για σήμερα) θα ήθελα να κάνω και φεύγω(μάλλον),πριν λίγες μέρες που όπως προανέφερα προμηθεύτηκα τον ι7 μετά το flash του bios έπρεπε να επαναφέρω το sata mode σε raid για να boot ari το πιτσάκι μ έκανα λίγη έρευνα και ανακάλυψα(ουάου) ότι υπάρχουν δεινόσαυροι όχι συγνώμη ότι ίσως βελτιωθεί το boot time κατά πολύ εάν το γυρίσω σε ide ώμος υπάρχουν κάποια βασικά πλεονεκτήματα που έχει το raid και θα χαθούν ισχύει κάτι τέτοιο κύριες και κύριοι και αν όντος είναι καλύτερα(για μένα τουλάχιστον) να προχωρήσω με το τολμηρότατο αυτό εγχείρημα του ενός κλικ ο τρόπος είναι αυτός που γυρνοβολάει στο διαδίκτυο από registry?

ευχαριστώ εκ τον πρότερων(έκτος αν αργήσετε να μου απαντήσετε για τους δεινοσαύρους οπότε το περνώ πίσω)

πάντα με εκτιμιση,Γιαννης

Edited by SnowMN
Link to comment
Share on other sites

στο βιος έχει κάπου sata mode poy exei τρις πιθανές επιλογές raid ide achi η κάτι τέτοιο λοιπόν έχουν καμιά αισθητή διαφορά αυτά τα τρία στην ταχυτητα-αποδοσι του υπολογιστή μας σε σημείο που να αξίζει να αλλάξεις τον ήδη υπάρχον τρόπο και αν ναι πια είναι ι καλύτερη?

Link to comment
Share on other sites

Να στο πω όσο πιο απλά γίνεται. RAID όταν έχουμε δύο δίσκους, κατά προτίμηση Raid 0 με SSDs για να αυξήσουμε την ταχύτητα. IDE όταν είσαι με SATA2/SATA3 HDDs. AHCI όταν είσαι με έναν SSD. Αν το έχεις κάπως έτσι στο μυαλό σου, δεν θα μπερδεύεσαι :)

Αν τώρα, βάλεις πας να αναγκάσεις έναν HDD που είχες κάνει setup σε IDE mode, να bootάρει το λειτουργικό σε AHCI mode, θα φας μπλε οθόνη.

Link to comment
Share on other sites

καλησπεραααα,λοιπον μάλλον εγώ δε τα λέω καθαρά δεν αναφέρομαι σε διάταξη raid τουλάχιστον όχι σε αυτή που seta reis sto intel matrix storage utility αναφέρομαι στην υποκατηγορία storage management της κατηγορίας advanced στο uefi -asrock z68 pro3 gen3 οπού εκεί μέσα ανά φέρει στη δικιά μου περίπτωση raid άλλες διό επιλογές ι μια ide και η άλλη achi δεν έχω κάνει καμιά κίνηση configuration raid η κάτι παρόμοιο και το πιτσι δεν βοοταρει αν δεν είναι επιλεγμένο το raid για αυτό ρωτάω περί τίνος πρόκειται!

Mε εκτιμηση,Γιαννης

Link to comment
Share on other sites

Άρα προφανώς έχεις setάρει το σύστημά σου με δύο δίσκους σε διάταξη RAID; Αν καταλαβαίνω καλά. Τότε είναι φυσιολογικό αν αλλάζεις την επιλογή αυτή να μην bootάρει το σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

καλησπερααα και συγνώμη για την ταλαιπωρια,δεν έχω σεταρι raid έχω 3 σκληρούς και 3 partition ουδέποτε έκανα raid και επίσης πρόσφατα άλλαξα το λειτουργικό μου σε windows 8 pro(θέλω και προ τρομάρα μ) πριν ένα μήνα δλδ και παρατήρησα ότι με ide kai ahci δεν βοοταρει το πιτσι έβαλα και μια screenshot για να βοηθήσω να λυθεί το μυστήριο

View image: 130929193309 png

με εκτιμιση,Γιαννης

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now