Recommended Posts

Καλημερα..

Εδω και αρκετους μηνες εχω ενα θεματακι με την 560 gtx ti που ειναι αγορασμενη απο το visionstudio.Σταματαει να γυρναει το ενα φανακι απο τα δυο.Καποιες φορες δεν ξεκιναει καν.Ακομα και με το χερι να το κανω μετα απο λιγο σταματαει..

Περα απο αυτο κανενα αλλο προβλημα με την καρτα δεν εχω.Δεν κανει κιχ.Την στειλαν για rma στην Γερμανια ,ερχομαι την παιρνω πισω( 1,5 μηνα εκανε ) μετα απο μια εβδομαδα παλι τα ιδια.Την ξαναπαω 31/07 και σημερα μου απαντησανε απο το vision οτι και η gainward Γερμανιας αλλα και Ολλανδιας που πηγε η καρτα δεν βρηκαν κατι και θα την επιστρεψουν πισω..

Με το visionstudio δεν ειχα κανενα προβλημα στο παρελθον...αλλα αφου η καρτα ειναι μεσα στην εγγυηση καποιος δεν πρεπει να την φτιαξει?

Τι μπορω να κανω?Καταγγελια?

Ευχαριστω εκ των προτερων..


Link to comment
Share on other sites

Πιθανότατα να μην το εντοπίζουν το πρόβλημα στα 10 λεπτά που ασχολούνται οι τεχνικοί μαζί τους.

Πήγες από εκεί να το συζητήσεις με κάποιον υπεύθυνο μπας και κατανοήσει ότι είναι δύσκολα αναπαραγωγίσιμο το πρόβλημά σου;

Link to comment
Share on other sites

Τασο σε ευχαριστω..

Οχι δεν πηγα ακομα απο το μαγαζι γιατι η καρτα ειναι στον δρομο της επιστροφης..οταν με το καλο ερθει θα παω απο κει.. αν και δεν βλεπω να γινεται τιποτα

Η καρτα περα απο αυτο το θεματακι δεν εχει κανενα αλλο προβληματακι..temps μεσα στο καλοκαιρι οσο επαιξα δλδ δεν ανεβηκε πανω απο 77-78 ° C ( με το ενα φανακι παντα ) ..benchmarks και οτιδηποτε αλλο ειναι κομπλε..απλα ενταξει ειναι το γ@μωτο ρε σεις... η εστω αν γινεται μια αντικατασταση με μια 660 ti-760 και με μια διαφορα απο μενα ας πουμε..

Edited by Billys
Link to comment
Share on other sites

Πήγαινε και συζήτησε το γιατί ΝΟΜΙΖΩ ότι απλά έχεις πέσει θύμα δύσκολα αναπαραγωγίσιμου προβλήματος.

Την πήραν, έπαιξε 10 λεπτά σε load και θα σκέφτηκαν ότι κάτι δεν κάνει ο χρήστης καλά. Οι τεχνικοί βλέπουν πολλά τέτοια άκυρα (έχει dead pixel η οθόνη και κάνει ο άλλος rma την gpu και τέτοια τρελά) οπότε δεν τους φαίνεται παράξενο να παραλαμβάνουν "λειτουργικό" hardware για rma. Και εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με Visionstudio οπότε δεν φαντάζομαι να έχουν πρόθεση να σε ταλαιπωρήσουν.

Keep us updated :)

Link to comment
Share on other sites

Αν την πάρεις πίσω τράβα κανένα βιντεάκι που να δείχνει το πρόβλημα και κάποια στιγμή στο μέλλον ξανά κάνεις μια προσπάθεια. Δεν ξέρω αν θα ήταν καλή (ή κακή?) ιδέα να περιμένεις λίγο καιρό πριν ξανά δοκιμάσεις για RMA μιας και οι τιμές των καρτών αναμένονται να πέσουν λόγο των νέων καρτών της AMD και των απαντήσεων που θα δώσει η Nvidia με νέες κάρτες και μειώσεις τιμών.

Πάντως η ποιο δίκαιη ως αντικατάσταση της 560ti είναι μια 650 ti boost. Από τα benchmarks έβλεπα ότι η 560ti ήταν λίγο καλύτερη από 650ti (σκέτο). Η boost λογικά είναι η ποιο δίκαιη αντικατάσταση που θα μπορούσαν να σου κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Ειχα και video αλλα το εσβησα γιατι μου ειπε ο υπαλληλος απο το visionstudio οτι δεν χρειαζεται , μην αγχωνεσαι , θα το δουν τα παιδια στο service.. περα απο αυτο ομως οταν την παρω ξανατραβαω ενα..

Σωστο αυτο που λες για το rma και τις τιμες..

Ναι μωρε ας ειναι και η 650 ti boost νταξει..οταν την αγορασα τον Απριλιο του 12 εκανε 224 ευρω η 448..

Link to comment
Share on other sites

Μίλαγα για την απλή 560ti, όχι για την 448. Για την 448 δεν έχω εικόνα. Για την απλή με τα 384 cuda cores αν μου δίνανε boost θα έλεγα και ευχαριστώ, ασχέτως το πόσο είχα αγοράσει την 560 ti.

Link to comment
Share on other sites

Μίλαγα για την απλή 560ti, όχι για την 448. Για την 448 δεν έχω εικόνα. Για την απλή με τα 384 cuda cores αν μου δίνανε boost θα έλεγα και ευχαριστώ, ασχέτως το πόσο είχα αγοράσει την 560 ti.

Κοιτα στην ουσια ειναι μια 570 gtx αλλα με ενα shader processor κλειστο..και βασιζεται στο GF 110..πολυ καλο vfm τοτε..

Link to comment
Share on other sites

αν δεν βγάλεις άκρη δοκίμασε να αλλάξεις φανάκι...αν βρεις στο μέγεθος ίδιο. σε μια 5770 είχα αλλάξει γιατί έπεφτε η προπέλα

Βασικα σαν τελευταια λυση ειχα σκεφτει να βαλω μια accelero II..τωρα το κατα ποσο αξιζει σε μια τετοια καρτα ειναι αλλο θεμα..:)

Link to comment
Share on other sites

Για το πρώτο που ρωτάς, η απάντηση είναι όχι. Δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι "στην πέννα" για τις πληροφορίες στο site σε σχέση με τα προϊόντα. Το λέει πάντα στα ψιλά γράμματα, ότι οποιοδήποτε "τυπογραφικό" λάθος... κτλ κτλ και είναι και κοινή πρακτική σε ένα μαγαζί που έχει listed 1000+ προϊόντα, να κοιτάζεις το SKU από τον κατασκευαστή για να είσαι 100% σίγουρος. Και στην Αγγλία έτσι είναι, και στην Αμερική έτσι.

Για το άλλο με τα έξοδα στην μεταφορά, η λογική λέει ότι θα έπρεπε να είχαν λογαριασμούς σε όλες τις major τράπεζες για να τα γλυτώνουν, ναι. Πάντως ότι τελικά στα έδωσαν, για εμένα τους βάζει πιο πάνω από e-shop κτλ.

Αυτά :)

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι αν διαβάσει το VisionStudio αυτή σου την καταχώρηση, που λες "να προστατευτουν καποιο φιλοι καταναλωτες και να μην πεσει κανεις θυμα αυτων των επιτηδειων ανθρωπων που θελουν να ονομαζονται και καταστηματαρχες μεγαλου βεληνεκους.", μπορεί να προβεί σε μήνυση κι αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση, όπου οι ποινές ξεκινάνε από 6 μήνες φυλάκιση και 5000? αποζημίωση, σε περίπτωση που κρίνει το δικαστήριο ότι με τις δηλώσεις σου τους μειώνεις την πελατεία.

Εγώ έχω ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα για ανάλογο περιστατικό και μου κυρώθηκε αποζημίωση 20.000?.

Αυτά για να ξέρεις.

Πάμε παρακάτω.

Το κατάστημα πολύ σωστά σου επέστρεψε ένα προϊόν, που ναι μεν είχε λάθος χαρακτηριστικά, αλλά αφενός λάθη γίνονται κι αφετέρου βάσει νόμου έχεις δικαίωμα επιστροφής σε όλες τις Online συναλλαγές, εντός 15 ημερών από την παραλαβή, χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να δηλώσεις την αιτία.

Το κατάστημα λοιπόν, δέχθηκε το προϊόν πίσω, άσχετα αν πρώτα σου έφερε αντίρρηση. Εσύ από την άλλη, δεν υπήρχε λόγος να περιγράψεις το πρόβλημα, όπως είπα έχεις δικαίωμα επιστροφής. Μπήκες σε μια διαφωνία χωρίς λόγο.

Τώρα, όσον αφορά στα 7?, δεν είναι δικό τους θέμα, αλλά της δικής ΣΟΥ τράπεζας. Η κίνηση που έγινε από το λογαριασμό τους είναι πχ 100?. Στον λογαριασμό σου κατατέθηκαν 100? και η τράπεζά ΣΟΥ σε χρέωσε για το έμβασμα 7?, άρα πήρες 93?.

Παλαιότερα υπήρχε η δυνατότητα να επιλέξεις σε μια μεταφορά χρημάτων ποιός θα πληρώσει τα έξοδα, όπου έδινε 3 επιλογές:

1. Τα πληρώνει όλα ο καταθέτης

2. Τα πληρώνει όλα ο παραλήπτης

3. Ο καθένας πληρώνει τα έξοδα της τράπεζάς του.

Πλέον, με την ενεργοποίηση του SEPA Credit Transfer Scheme Rulebook σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2012, οι επιλογές είναι disabled και ισχύει πάντα η 3 περίπτωση. Πιθανότατα αν έχεις e-banking, σου έχει αποσταλεί και νεώτερη σύμβαση, αν την είχες υπογράψει πριν την αλλαγή, ή όταν έκανες login μετά την αλλαγή, σου ζητήθηκε να διαβάσεις και να αποδεχθείς τους νέους όρους συναλλαγών.

Εκτός των άλλων, το κατάστημα σου δίνει τη δυνατότητα να λάβεις τα χρήματα πίσω με 3 τρόπους:

Η επιστροφή των χρημάτων εκτελείται με 3 τρόπους:

1) Άμεσα, στον χώρο του καταστήματος.

2) Μέσω τραπεζικής κατάθεσης σε λογαριασμό που δηλώνετε . Εκτελείται εντός 7 εργάσιμων ημερών.

3) Επιστροφή χρημάτων στην πιστωτική κάρτα εφόσον η πληρωμή εκτελέστηκε μέσω πιστωτικής. Η επιστροφή γίνεται εντός 10 εργάσιμων ημερών και ο χρόνος εκτέλεσης της εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την τράπεζα που έχει εκδώσει την πιστωτική κάρτα.

Πως πλήρωσες αρχικά; Με κάρτα; Αν ναι, η απλή μέθοδος είναι refund στην κάρτα σου και θα έπαιρνες όλο το ποσό.

Αν πλήρωσες διατραπεζικά, τότε κι αυτοί έλαβαν 7? λιγότερα με την αγορά.

Όπως και να έχει, κατηγορείς ένα κατάστημα για μία λάθος περιγραφή και μία μικρή αντίρρηση στο να δεχθούν το προϊόν πίσω, κάτι που τελικά έγινε.

Το θέμα των 7?, είναι δικό σου πρόβλημα, όχι δικό τους.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=187]Billys[/MENTION] Δώσε μάρκα και Part Number κάρτας.

Το υπόλοιπο σύστημα από τι αποτελείται?

Την έχεις δοκιμάσει σε άλλο PC αν κάνει τα ίδια?

[MENTION=53]Wizard![/MENTION] Ωραίο post! :T:

Link to comment
Share on other sites

Χαχα....:D:D

Ολα καλα με την καρτουλα!Μετα το δευτερο rma ηταν κομπλε θυμαμαι γιατι εχουνε περασει κ 2 χρονια σχεδον απο τοτε..

Την εχω πουλησει τωρα εδω κ μερικους μηνες..

Thanks παντως!:T:

Link to comment
Share on other sites

@Billys Δώσε μάρκα και Part Number κάρτας.

Το υπόλοιπο σύστημα από τι αποτελείται?

Την έχεις δοκιμάσει σε άλλο PC αν κάνει τα ίδια?

@Wizard! Ωραίο post!

Thanx Bill, αλλά η απάντησή μου πήγαινε στον shreder που είχε γράψει ένα κατεβατό... Το έγραψε εδώ σε δύο θέματα και το έγραψε και σε γειτονικό forum.

Απο την 1/10 του 2013 απαντήσαμε χθες και βγήκε άκρη? Ρε τι γίνεται?

Βασικά από ότι διάβασα, πήρε μια κάρτα ήχου που ήταν για συγκεκριμένο slot σε συγκεκριμένες μητρικές ενώ νόμιζε ότι ήταν pci λόγω φωτογραφίας, ενώ γράφει ρητά το VS κάτω από τη φωτογραφία ότι είναι για λόγους εμφάνισης κι όχι απαραίτητα η σωστή. Τον έκραξαν εκεί. Εδώ το έσβησε μόλις διάβασε για τις μηνύσεις...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now