** GEORGE **

Ξεκλείδωμα πυρήνων - GA-890GPA-UD3H (rev. 2.1)

Recommended Posts

Έχω στην κατοχή μου την μητρική GA-890GPA-UD3H η οποία εξυμνεί ότι μπορεί πολύ εύκολα να ξεκλειδώσει πυρήνες από επεξεργαστή .... Το ερώτημα μου είναι ..

1) αν ισχύει και σε ποιο βαθμό γίνεται αυτό ;

2) και ποιος οικονομικός διπύρηνος επεξεργαστής θα προτείνονταν για αυτή την δουλειά ;

Edited by ** GEORGE **
Link to comment
Share on other sites

Αν σκοπεύεις να στήσεις μηχάνημα με την λογική ότι θα ξεκλειδώσεις κάποιον dual σε quad, απλά ξέχνα το. Ναι, πιθανότητες να σου κάτσει υπάρχουν, αλλά το πιθανότερο είναι να φας κάποιο άκυρο (δεν θα ξεκλειδώνει ή θα ξεκλειδώνει με πρόβλημα και άρα δεν θα αξίζει) και μετά να μείνεις με ένα σύστημα που δεν θα σε ικανοποιεί ή/και να τρέχεις για δεύτερη αναβάθμιση (κατευθείαν σε quad+ με λίγα λόγια).

Επιπλέον η μητρική είναι ΑΜ3, όχι ΑΜ3+ που σημαίνει ότι θα πρέπει να βγεις στην γύρα για ΑΜ3 επεξεργαστή.

Γνώμη μου, πάρε μια τυπική ΑΜ3+ μητρική που να είναι τουλάχιστον αξιοπρεπής για overclocking, τσέκαρέ την με στο παρακάτω thread AMD Motherboards - VRM info database και είτε βρες έναν μεταχειρισμένη quad στα 50-60? (955,965 κ.τ.λ.) ή πήγαινε απευθείας σε 6300.

Edited by yanni
Link to comment
Share on other sites

σε καμια 10αρια 710 που δοκιμασα, μονο 2 δεν εκατσαν, αλλα μετα εβλεπα πολλα και απροσδιοριστα προβληματα στους ξεκλειδωτους

απο παγωματα μεχρι τα κλασικα bsod και φυσικα ολοι ηταν πιο ζεστοι

οποτε τους γυρισα ολους σε 3πυρηνους και εχω το κεφαλι μου ησυχο

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησα την συζήτηση γιατί υπάρχει είδει στα χέρια μου η μητρική και σκέφτομαι να την αξιοποιήσω αντί να την πετάξω .

Για τον επεξεργαστή έχω ρήξη μια ματιά (είναι και στην λίστα που δίνει ο Άρκος) Sempron 145 στα 2.8GHz

Δεν έχω καταλάβει η διαδικασία του ξεκλειδώματος γίνεται κάθε φορά που ανοίγεις τον υπολογιστή η πραγματοποιείτε μία φορά και πάντα μένει ανοιχτός ;

Η απαιτήσεις που έχω από το σύστημα είναι να μπορεί αξιοπρεπώς να παίζει βίντεο 1080p - office κλπ. δεν θα δουλεύει game.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και θα μπορεί να παίξει αξιοπρεπώς video 1080p ενω η διαδικασία ξεκλειδωματος γίνεται μέσα από το bios

όταν θελήσεις το κάνεις enable και αν δεν σου κάνει το ξαναγυρνάς στην πρότερη κατάσταση

αλλά όπως είπαν και παραπάνω με το που ξεκλειδώσεις τους πυρήνες θα έχεις πρόβλημα θερμοκρασιών στους νέους ειδικά αν έχεις stock ψυκτρα

Link to comment
Share on other sites

Με το που θα ορίσεις στο BIOS το unlock, αν δουλεύει, απλά το ξεχνάς όπως κάθε άλλη ρύθμιση.

Παλιά που είχα δοκιμάσει Sempron στο HTPC, ήθελε 3.2GHz για να παίζει χωρίς επιτάχυνση από την κάρτα γραφικών όλα τα 1080p. Όπου βέβαια βοηθούσε και το 890GX δεν υπήρχε πρόβλημα.

Πάντως οι AM3 dual core παίζουν στα 35?, ποιος ο λόγος να κοιτάξεις για Sempron?

Επεξεργαστές AMD (Πυρήνες: 2 πυρήνων) | Skroutz.gr

Link to comment
Share on other sites

Οι native μονοπύρηνοι που ξεκλειδώνουν δεν είναι πολλοί... και αν ξεκλειδώσουν σχεδόν κανένας δεν δουλεύει σωστά. Οι Athlon II X2 δεν πρέπει να ξεκλειδώνουν!

Τα chip που έπαιζαν με μεγάλη επιτυχία ήταν οι Phenom II X2 BE οι οποίοι γίνονταν X4 965.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι σίγουρο. Σε σύνολο δύο 720 κανένας δεν ξεκλείδωνε. Ο ένας δεν έκανε boot καν ο άλλος αν θυμάμαι καλά ξεκλειδώνει αλλά είναι 100% unstable.

Από την άλλη με 2 Sempron 140, ο ένας ήταν 100% stable, ο άλλος πέταγε divide by 0 σε έναν κάποιο αριθμό εφαρμογών αλλά έπαιζε τα πάντα πέραν αυτών των λίγων εφαρμογών που για να παίξουν έπρεπε να ορίζεις το affinity πριν την εκκίνηση.

Με λίγα λόγια οι εμπειρίες οι δικές μου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που θυμούνται ο Metallic(Οι native μονοπύρηνοι που ξεκλειδώνουν δεν είναι πολλοί... και αν ξεκλειδώσουν σχεδόν κανένας δεν δουλεύει σωστά) και ο caution(και το 90% των 720 X3). Είναι καθαρά θέμα τύχης.

Edited by yanni
Link to comment
Share on other sites

^ Yanni πολύ άτυχος ρει, είχα τσεκάρει αρκετά AMD της εποχής - 2/2 unlock 720 σε φίλους μου, 3/3 μαζί με τον δικό μου (που ήταν όμως μουλάρι σε o/c) και 6/6 με τα επιπλέον τρία workstations που είχε πατέρας φίλου μου στο γραφείο του, τότε :hehe:

Αλλά μετά το μουλάρι 720, είχα καλό 955 C3! Εν τω μεταξύ το τι τάσεις είχα μαστιγώσει σε αυτά τα chipάκια... αλλά δεν καταλάβαιναν Χριστό!

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα προσεκτικά της απαντήσεις και είμαι βέβαιος ότι θα είμαι από τους άτυχους που τίποτα δεν θα πάει καλά :black_eyed: ( άλλωστε δεν ξέρω και πώς να κάνω το ξεκλείδωμα ) .

Θα κρατήσω την απάντηση του aRKA$ ( Φυσικά και θα μπορεί να παίξει αξιοπρεπώς video 1080p ) Να δώσω και το σύστημα για καλύτερη εικόνα και να ρωτήσω για δεύτερη φορά και για μεγαλύτερη σιγουριά .....

Sempron 145 - 2.8GHz

GA-890GPA-UD3H

KVR1333D3S8N9/2G Χ 2 = 4GB ( dual channel )

Windows 7 64bit ( το λειτουργικό υπάρχει είδη μέσα στον σκληρό από τον παλιό επεξεργαστή που φορούσε η μητρική , θα χρειαστεί να γίνει format και ξανά εγκατάσταση ; )

Όλη η σύνθεση που αναγράφω έχει την ικανότατα άνετα να τρέξει της βασικές λειτουργίες ( χωρίς να γίνει O/C ) τον Windows 7 64bit ( περιήγηση Internet , Office , βίντεο 1080p\720p και λοιπά προγράμματα ) ;

Link to comment
Share on other sites

caution

Καθόλου άτυχος. Αυτός που δεν ξεκλείδωνε ήταν του Jimmyfox. Ο άλλος είναι αγορασμένος εδώ και πάνω από χρόνο από το Πλαίσιο με 40?, οπότε και σαν 3core σε αυτή την τιμή ήταν super. Δυστυχώς τέτοια λαχεία εδώ και μήνες έχουν εξαφανιστεί από το online του Πλαισίου. Κρίμα, όλο και κάτι βρίσκαμε....

Αντίθετα ένας 445 που πήρα μεταχειρισμένο από ένα παιδί - και μάλιστα το ψιλοσκευτόμουν αν θα τον έπαιρνα - και μου είχε πει ότι ξεκλείδωνε, όχι μόνο ξεκλειδώνει φαινομενικά 100% σωστά, αλλά γίνεται και Phenom X4 όχι απλά Athlon X4.

Οι Σέμπρονες μου είχαν κάτσει καλά.

** GEORGE **

δεν είναι τίποτα σαν διαδικασία, μια επιλογή στο BIOS και εφόσον το σύστημα μετά το reboot ξεκινήσει σωστά και μπει windows μερικά stability tests τα οποία βέβαια θα πρέπει να περάσει το τσιπάκι. Αν δεν μπουτάρει καθόλου, clear cmos και παραμένεις με όσους πυρήνες που επισήμως υποστηρίζει.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα που ρωτάς, όχι δεν θέλει format. Ένα reboot θα σου ζητήσει.

Ως single core: 720p το παίζει για πλάκα, 1080p θα χρειαστεί βοήθεια από το 890GX. Περιήγηση internet και Office εξαρτάται από το τι θα κάνεις. Για απλή χρήση δεν θα έχεις πρόβλημα.

Ως dual core το σύστημα θα είναι πολύ ποιο άνετο και θα παίζει όλα τα video.

Edited by yanni
Link to comment
Share on other sites

[MENTION=4177]** GEORGE **[/MENTION] γιατί 64bit σύστημα και όχι ένα 32bit basic που να τραβάει και λιγότερους πόρους?

έτσι και αλλιώς θα δουλέψεις με Sempron 145 και 4GB DDR3 1333MHz

Link to comment
Share on other sites

@** GEORGE ** γιατί 64bit σύστημα και όχι ένα 32bit basic που να τραβάει και λιγότερους πόρους?

έτσι και αλλιώς θα δουλέψεις με Sempron 145 και 4GB DDR3 1333MHz

Ναι, σωστή η παρατήρηση , είναι κάτι που πρέπει να αλλάξω για να ελαφρύνει το σύστημα .

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now