MetallicGR

nVidia G-Sync, Τέλος στο stuttering!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=nVidia G-Sync, Τέλος στο stuttering!]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/nvidia2.png[/NEWS_IMG] Το G-Sync εξαλείφει τα προβλήματα των Gamers με τη μια!

Θέλοντας να λύσει το αιώνιο πρόβλημα του stuttering, του tearing και γενικά των κακών επιδόσεων λόγω refresh rate, η nVidia παρουσίασε στο Μόντρεαλ το G-Sync, το οποίο υπόσχεται να λύσει τα παραπάνω προβλήματα, αλλά και να αυξήσει τις επιδόσεις (σε ορισμένες περιπτώσεις). Στην ουσία το G-Sync συγχρονίζει το Refresh rate της οθόνης με το GPU render rate, οπότε και το frame "ζωγραφίζεται" αστραπιαία στην οθόνη! Το σύστημα θα τοποθετείται στο εσωτερικό των monitors και θα ελέγχεται μέσω software με τον αριθμό των υποστηριζόμενων GPU's να είναι μικρός (Από Kepler και νεότερες). Από τις παρευρισκόμενες εταιρείες, οι πρώτοι που δήλωσαν την υποστήριξη της νέας τεχνολογίας, ήταν η ASUS η οποία θα έχει στην αγορά συμβατά monitors μέχρι το 2014, αλλά και η EVGA.

Μια λίστα των υποστηριζόμενων GPU's τις οποίες δοκίμασε η nVidia στο πρώτο DIY Kit μπορείτε να βρείτε στο

επίσημο site.

[img_ALT=nVidia G-Sync, Τέλος στο stuttering!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums236-picture17089.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=nVidia G-Sync, Τέλος στο stuttering!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums236-picture17090.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Indeed.

Απλά φοβούνται να πούνε "χρειάζεται νέα οθόνη για να δουλέψει..." και καλά κάνουν. Που θα βρουν τόσο μεγάλο κάδο οι enthousiast να πετάξουν τις 30άρες τους :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά μιλάμε για όσους είναι να αγοράσουν καινούρια οθόνη. Νομίζω αρκετές εταιρείες θα το κάνουν adapt, θα παίξουν δυνατά deals και χοντρό marketing αν κάνει τη δουλειά του όπως πρέπει.

Σα να διαβάζω τους τίτλους των ειδήσεών μας από τώρα

Νέα σειρά Samsung οθονών με τεχνολογία nVidia G-Sync

:hehe:

Link to comment
Share on other sites

Ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν ότι θα πουλήσει αυτό το πράγμα σε αυτή την μορφή - απλά χρειάζονται έναν αντίλογο όταν θα ρωτάει ο τύπος "θα χρειαστούμε νέες οθόνες;"

Και λογικά θα είναι paperlaunch το kit, σιγά μην stockάρουν αυτό το πράμα οι retailers με τα χρήματά τους.

Σαν τεχνολογία έχει ενδιαφέρον - αλλά ας κάνει η nvidia τις συμμαχίες της, ας βγαίνουν και τα monitors χωρίς μεγάλο premium και σε ~2 χρόνια το βλέπουμε ΑΝ θα "κάτσει"...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά νομίζω είναι το μόνο πράγμα που ανακοίνωσε η Nvidia και έχει πραγματικά ουσία. Το proprietary βέβαια είναι πρόβλημα. Η Nvidia έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν σέβεται κανέναν και τίποτα στον βωμό του κέρδους. Οπότε θα πρέπει αυτή η ιδέα μελλοντικά να εξελιχθεί με τρόπο που και να μην παραβιάζει την πατέντα της Nvidia και να μπορεί να αποτελέσει ένα ανοιχτό standard για την σύνδεση Η/Υ με οθόνη.

Link to comment
Share on other sites

" nVidia G-Sync, Τέλος στο stuttering! "

το παραδέχονται δηλαδή;

Προφανώς πας γυρεύοντας :P

Ναι, το έχουνε παραδεχτεί και έχουνε ασχοληθεί από νωρίτερα και περίσσότερο από την AMD.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now