Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η στρατηγική της AMD στα mobile APUs για το 2014]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/amd3.png[/NEWS_IMG]Τελευταία ημέρα σήμερα του AMD APU event 2013 και η εταιρία παρουσίασε τις προτάσεις της για την mobile αγορά.

Εκτός λοιπόν από τις εκδόσεις της επερχόμενης APU "Kaveri" μέσα στο 2014, θα εμφανιστούν και νέες εκδόσεις για να αντικαταστήσουν τις τωρινές APUs χαμηλής κατανάλωσης Temash και Kabini και θα έχουν τα κωδικά ονόματα Mullins και Beema. Αν και αυτές θα κατασκευάζονται με την τωρινή τεχνολογία των 28nm, φαίνεται οτι θα βασίζονται σε νέα σχέδια της εταιρίας και δεν θα είναι απλά βελτιωμένες εκδόσεις των παλιότερων μοντέλων.

Ο πυρήνας που θα βασίζονται θα ονομάζεται “Puma” και θα είναι σχεδιασμένος για χαμηλότερη κατανάλωση ενώ για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει και έναν πυρήνα ARM Cortex-A5 που θα συνεργάζεται με την τεχνολογία TrustZone. Αν και η AMD δεν αναφέρει πόσο μεγάλες είναι οι αλλαγές στην καινούργια αρχιτεκτονική, λόγος γίνεται για διπλάσια βελτίωση στον λόγο performance per Watt. Από τα αποτελέσματα που δίνει η ίδια η AMD φαίνεται οτι η απόδοση των ενσωματωμένων γραφικών έχει βελτιωθεί κατά 20% ενώ η συνολική απόδοση κατά 35% για την Mullins και 24% για την Beema. Οι επεξεργαστικοί πυρήνες παραμένουν ακόμα είτε δύο είτε τέσσερις, αλλά δεν είναι γνωστό πόσες Compute Units (CUs) αρχιτεκτονικής GCN θα έχουν τα ενσωματωμένα γραφικά.

Παράλληλα εκτός από τις πληροφορίες για τις νέες APUs, η AMD παρουσίασε και τρεις ακόμα νέες τεχνολογίες, τις AMD DockPort, Microsoft InstantGo, και τον Platform Security Processor.

Το AMD DockPort παρουσιάζεται σαν η εναλλακτική λύση στο Thunderbolt καθώς συνδυάζει μία υποδοχή DisplayPort 1.2 και μία USB 3 στο ίδιο καλώδιο, αλλά η εταιρία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Το Microsoft InstantGo επιτρέπει στους φορητούς υπολογιστές να διακόπτουν το sleep mode για να ανανεώσουν τα δεδομένα μέσω δικτύου και δίνει την δυνατότητα να εκκινήσουν από deep sleep σε κατάσταση "ON" μέσα σε μισό δευτερόλεπτο. Η AMD ανέφερε οτι εξαρτάται από τους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών αν θα το υποστηρίξουν.

Τέλος ο Platform Security Processor είναι ο έξτρα πυρήνας τεχνολογίας ARM Cortex-A5 που θα υπάρχει στις νέες APUs και θα υποστηρίζει την τεχνολογία ARM TrustZone η οποία προσφέρει ένα Trusted Execution Environment για προστασία από ιούς και malware.

[img_ALT=Η στρατηγική της AMD στα mobile APUs για το 2014]http://www.hwbox.gr/members/4651-albums217-picture17796.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Η στρατηγική της AMD στα mobile APUs για το 2014]http://www.hwbox.gr/members/4651-albums217-picture17797.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Η στρατηγική της AMD στα mobile APUs για το 2014]http://www.hwbox.gr/members/4651-albums217-picture17801.png[/img_ALT]

[img_ALT=Η στρατηγική της AMD στα mobile APUs για το 2014]http://www.hwbox.gr/members/4651-albums217-picture17800.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Η στρατηγική της AMD στα mobile APUs για το 2014]http://www.hwbox.gr/members/4651-albums217-picture17798.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Η στρατηγική της AMD στα mobile APUs για το 2014]http://www.hwbox.gr/members/4651-albums217-picture17799.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Ωραία πράγματα φέρνει η AMD στο παιχνίδι! Έτσι όπως πάει θα παίζει μόνη της σε αυτό το segment :D

Και τα νέα slides για τις παρουσιάσεις είναι πανέμορφα, μπράβο σε αυτόν που τις σκέφτηκες και υλοποιήσε όλο το marketing strategy!

Link to comment
Share on other sites

Ωραία πράγματα φέρνει η AMD στο παιχνίδι! Έτσι όπως πάει θα παίζει μόνη της σε αυτό το segment :D

Και τα νέα slides για τις παρουσιάσεις είναι πανέμορφα, μπράβο σε αυτόν που τις σκέφτηκες και υλοποιήσε όλο το marketing strategy!

Πολλά νέα προϊόντα και τεχνολογίες φαίνεται να φέρνει η AMD τον τελευταίο καιρό.

Δεν έχει σταματήσει να δείχνει όλο και κάτι νέο.

Ενα μπράβο γιατί και μικρή εταιρία είναι και budget μεγάλο δεν έχει αλλά όπως φαίνεται προσπαθεί , βελτιώνει και φέρνει νέα πράγματα στους καταναλωτές.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now