MetallicGR

Ποσοστά αποτυχίας υλικού, αποτελέσματα του 2012!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ποσοστά αποτυχίας υλικού, αποτελέσματα του 2012!]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general1.jpg[/NEWS_IMG] Το τεχνολογικό site Hardware.FR αναλύει τα στατιστικά των επιστροφών από υποσυστήματα Η/Υ.

Η ανάλυση εμπεριέχει τα ποσοστά επιστροφής (RMA) των πιο γνωστών PC components που πωλήθηκαν στο διάστημα μεταξύ: Οκτώβριος 2011 - Απρίλιος 2012 από γνωστό e-retailer της Γαλλίας, ενώ οι επιστροφές μετρήθηκαν τον Οκτώβριο του 2012.

Ξεκινώντας, οι μητρικές που παρουσίασαν το υψηλότερο ποσοστό αστοχίας είναι η ASUS (2,34%) και η MSI (2,24%). Αυτές με το λιγότερο ήταν η Gigabyte (1,77%) καθώς και η ASRock (1,67%). Στα DRAM modules παρατηρούμε πολύ μικρά ποσοστά, πράγμα απολύτως λογικό μιας και είναι από τα λίγα υποστυστήματα που παρουσιάζουν συχνά προβλήματα. Έτσι εδώ έχουμε πρώτη την Corsair (1,06%) ακολουθούμενη από την G.Skill (1,01%) με την Crucial & Kingston να παρουσιάζουν τα μικρότερα ποσοστά (0,30% & 0,27). Περνώντας στις κάρτες γραφικών, οι υποψήφιοι είναι αρκετοί ξεκινώντας από την Gainward, η οποία παρουσίασε ποσοστό αποτυχίας 2,05% το υψηλότερο όλων. Επόμενη έρχεται η Gigabyte (1,82%) ενώ πολύ κοντά είναι και η MSI με 1,69%. Η PNY συγκέντρωσε ποσοστό αποτυχίας 1,56%, η ASUS 1,53% και η Sapphire 1,32%.

Η αγορά των δίσκων και πιο συγκεκριμένα, των σκληρών δίσκων παρουσιάζει από τα υψηλότερα ποσοστά αποτυχίας, κυρίως λόγω κινητών μερών, τα οποία φθείρονται αρκετά γρήγορα με τη χρήση. Εδώ, βλέπουμε την Hitachi να κρατάει την "πρωτιά" με 3,77%, ενώ προχωρώντας η Seagate έρχεται με ποσοστό μόλις 1,70%. Η Samsung ακολουθεί με 1,65% και τέλος η Western Digital αγγίζει το 1,48%. Η δίσκοι SSD μπορεί να μην έχουν κινητά μέρη όπως οι σκληροί δίσκοι, όμως φθείρονται εξίσου τα cell μνήμης (NAND flash). Η OCZ έρχεται πρώτη με ποσοστό 5,02%, ενώ η Crucial έρχεται δεύτερη με μόλις 1,11%. H Corsair κρατάει ένα καλό ποσοστό 1,05% με την Samsung μόλις 0,48% και "τελευταία" την Intel με 0,45%. Οι πωλήσεις τροφοδοτικών έχουν σχετικά χαμηλά ποσοστά, έτσι βλέπουμε την Thermaltake να παρουσιάζει 2,36% και την Corsair 2,30%, ενώ η Seasonic ακολουθεί με 2,20%. Αντίθετα, η Antec συγκεντρώνει ένα πολύ μικρό ποσοστό αποτυχίας που φτάνει τα 1,17%. Η CoolerMaster έρχεται με 1,01% και η Fortron με 0,42%.

Τέλος, να θυμίσουμε πως τα παραπάνω βασίζονται σε αγορές που πραγματοποιήθηκαν σε συγκεκριμένο retailer στην αγορά της Γαλλίας και σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τα ποσοστά αποτυχίας της παγκόσμιας αγοράς.

[img_ALT=Ποσοστά αποτυχίας υλικού, αποτελέσματα του 2012!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums250-picture17809.jpg[/img_ALT]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Το χρονικό διάστημα μέτρησης είναι πολύ μικρό για ένα υλικό να έχει κάποιο σοβαρό wear&tear, οπότε εδώ απλά βλέπουμε κατασκευαστικές αστοχίες ή αστοχίες υλικού.

Link to comment
Share on other sites

Το site είχε πρόσβαση στη βάση δεδομένων των πωλήσεων, σε έναν από τους μεγαλύτερους retailers της Γαλλίας. Οπότε μετρήθηκαν οι πωλήσεις από 10/2011 - 4/2012 και οι αστοχίες/επιστροφές από την τελευταία μέρα πώλησης (4/2012) έως τον 10/2012.

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ να δέχεστε και την "επιστροφή" ως "αποτυχία υλικού"

Όταν κάποιος δεν ικανοποιείται, δεν έλαβε όσα περίμενε ή όσα άκουσε ότι μπορεί να κάνει το υλικό που αγόρασε,

τότε τραυματίζεται ο ιδιός εσωτερικά. Το υλικό, απέτυχε, να ικανοποιήσει τον πελάτη. :rolleyes-new:

Link to comment
Share on other sites

H Gigabyte έλεγε το καλοκαίρι πως πουλάει πιο πολύ από όλους και έχει και χαμηλό ποσοστό επιστροφής. Αν είναι αλήθεια μπράβο της. Εγώ Asus θα συνεχίζω να αγοράζω :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα πω ενα πραγμα:

*****

Μετρησαν μονο στη Γαλλια, σε ενα τραγικα μικρο χρονικο διαστημα 5-6 κατασκευαστες.

WOW και κατι τρεχει στα γυφτικα !!

" το υψηλότερο ποσοστό αστοχίας είναι η ASUS (2,34%)", ε αμα εχει πουλησει το 60% της αγορας λογικο δεν ειναι !?!?

"OCZ έρχεται πρώτη με ποσοστό 5,02%", οτι απο πανω... καλοι οι SSD της OZC, γρηγοροι οι SSD της OCZ !!! τι στο διαλο,

στους 1000 ssd οι 400 θα ειναι ocz, αρα ναι και το μεγαλυτερο ποσοστο. Αλλο απο εδω: "Έτσι εδώ έχουμε πρώτη την Corsair (1,06%) "

ε το κερατο σου ρε φιλε !! το 80% θα παει σε Corsair, 10% σε Gskill, 5% σε kingston κι απο εδω πανε κι αλλοι. Τι **** μετα? δεν θα χει

το μεγαλυτερο failure rate σαν εταιρεια ?

Αλλα, οχι... ο καθενας βγαζει μια ερευνα ετσι για να ειχαμε να λεγαμε και τσουπ η διαμορφωση της κοινης γνωμης, και τσουπ οι αναπροσαρμογες

των τιμων και τσουπ οι προσφορες με το κιλο για να φυγουν τα "σκαρτα". Και εκει που ελεγες θα πεσουν οι τιμες στις μνημες να τες σταθερες,

εκει που ελεγες οι δισκοι θα παρουν να ανεβουν σε χρονο εγγυησης να σου τοι κολλημενοι.

Οοοοοοχι, δεν ειναι προκαθορισμενα, και ουτε υπαρχουν καρτελ και συμφωνιες κατω απο το τραπεζι !!

Edited by GoriLLakoS
Link to comment
Share on other sites

Κάπου το χάσαμε στην πορεία και η συζήτηση ξέφυγε!

[MENTION=771]sofos1990[/MENTION] συγχαρητήρια! :T: [MENTION=1599]E||hnas[/MENTION] To άρθρο βγήκε από συγκεκριμένο μαγαζί και το γράφει ξεκάθαρα. Δεν μπορουμε ούτε να κράζουμε την ερευνα ούτε να ζητάμε και τα ρέστα. Εάν θέλανε, θα μπορουσαν να το κάνουν όλα τα καταστήματα και να το βγάζουν δημόσια στο τέλος του χρόνου για να ενημερώνουν τους πελάτες τους.

Στο θέμα των ποσοστών τώρα:

1% είναι τα 1 στα 100.

1% είναι τα 10 στα 1000.

1% είναι τα 100 στα 10000.

Οπότε το ποσοστό του RMA δεν ανεβαίνει ανάλογα με το ποια εταιρία πουλάει περισσότερο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now