JC_Denton

Σκάνδαλο κατασκοπίας μεταξύ Intel και AMD !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://img150.imageshack.us/img150/9475/spyvsspycounterserveilltu3.jpg[/WRAPLEFT]Ένα μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε μέσα στους κύκλους της Intel και της AMD, μετά τις αποκαλύψεις του F.B.I., οι οποίες έδειχναν πως ένας πρώην υπάλληλος της Intel έκλεψε απόρρητα έγγραφα από την εταιρεία, τα οποία έδωσε στην AMD!

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή: Ο Biswahoman Pani εργαζόταν για την Intel. Με αφορμή ότι του έλειπε η γυναίκα του, ζήτησε από την εταιρεία να τον μεταφέρει από την California στις εγκαταστάσεις της στο Hudson, όπου εκείνη δούλευε. Την ίδια μέρα, όταν η αίτηση εγκρίθηκε, ο Pani δήλωσε παραίτηση από την εταιρεία, δηλώνοντας ότι θα περνούσε τις επόμενες δύο εβδομάδες στην Intel με άδεια για διακοπές. Ο λόγος για τον οποίο έφυγε, όπως έλεγε, ήταν για να δουλέψει σε μια εταιρεία επενδύσεων.

Το F.B.I. όμως είναι ξεκάθαρο - η νέα δουλειά του Pani δε θα ήταν σε μια επενδυτική εταιρεία. Αντιθέτως, τον Pani τον προσέλαβε η AMD! Και αυτές οι δύο εβδομάδες "διακοπών" που είχε στην Intel, στην ουσία χρησιμοποιήθηκαν για να συλλέξει απόρρητα έγγραφα της εταιρείας, που περιείχαν σχέδια προϊόντων της, με σκοπό φυσικά να τα δώσει στην AMD!

Για να καταλάβετε το πόσο σημαντικά ήταν αυτά τα έγγραφα, μόνο ρίξτε μια ματιά παρακάτω: Μιλάμε για 13 "άκρως απόρρητα" αρχεία της Intel, που περιείχαν στοιχεία για μελλοντικά chips της, με πάνω από 100 σελίδες με πληροφορίες για αυτά + 19 εικόνες CAD της αρχιτεκτονικής τους!

Φυσικά, όταν ένας υπάλληλος της Intel κατάλαβε ότι ο Pani όντως πήγαινε στην AMD, η εταιρεία κάλεσε το F.B.I. για να ερευνήσει την υπόθεση, όπου και ξεσκεπάστηκε το σκάνδαλο.

Ο Pani βέβαια δεν έχει παραδεχτεί τίποτα, μιας και δηλώνει ότι αυτά τα συνέλεξε για να βοηθήσει τη γυναίκα του, που δούλευε στην Intel. Η AMD και αυτή με τη σειρά της έδρασε άμεσα, απολύωντας αμέσως τον Pani, ενώ η εταιρεία δέχτηκε να συνεργαστεί απόλυτα με τις αρχές, ώστε να ερευνηθεί το θέμα.

Ως τώρα, δεν υπάρχει καμία απόδειξη για το αν η AMD ζήτησε ή είδε αυτά τα έγγραφα.

Σενάρια κατασκοπίας . . .

spyfullsk7.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mε βάση αυτό -> http://www.boston.com/business/articles/2008/09/12/ex_intel_worker_accused_in_theft/ αυτά έγιναν μέσα στο 2008. Άρα δεν έχουμε δεί ακόμα από πλευράς AMD, "κλεμμένα" χαρακτηριστικά από την Intel. Είναι πολύ φρέσκα όλα αυτά για να έχουν βγεί στην παραγωγή.

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι πιστευω πως η κατασκοπία δεν ειχε σχεση με σχεδια επεξεργαστων , αλλα είχε σχεση με τον τις εταιρίες που συνεργάζεται η Intel και τους τρόπους που μονοπωλεί η intel στην αγορα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now