JC_Denton

8-πύρηνος Intel Nehalem στο μέσο του 2009 !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/548a2f4ef31a6a.png[/WRAPLEFT]To Fudzilla έχει ακόμα μια είδηση για τους επεξεργαστές Nehalem της Intel, μέσω πληροφοριών που λένε πως έλαβαν από τον Ronan Singhal, τον Chief Architect των νέων CPU.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αυτές τοποθετούν κάπου στα μέσα του 2009 τον 8πύρηνο επεξεργαστή της Intel, με λιθογραφία 45nm, ο οποίος θα είναι πάνω από δυο φορές σε μέγεθος από το 4πύρηνο Nehalem, με TDP που αναμένεται να είναι γύρω στα 150W. H cache του θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τα 8 ΜΒ που έχει τώρα ο 4πύρηνος Nehalem-EX.

Ένα σημαντικό επίσης σημείο είναι η συχνότητα του επεξεργαστή, που αναμένεται να είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτή που έχουν οι αντίστοιχοι Bloomfield, όταν βγουν βέβαια στην αγορά. Προφανώς η Intel θα προορίσει αυτό το chip για την αγορά των Servers, αλλά έρευνες πραγματοποιούνται ακόμα, για το αν έχει αξία κάτι τέτοιο να χτυπήσει και τα desktop.

Αυτή τη στιγμή βέβαια, ένα τέτοιο CPU θα ήταν άχρηστο στην τεράστια πλειοψηφία των χρηστών, μιας και τα σημερινά παιχνίδια με το ζόρι εκμεταλλεύονται 2 πυρήνες, οπότε εκτός της "αχρηστίας" των παραπάνω πυρήνων, θα ήταν και σημαντικά πιο αργό, λόγω της χαμηλότερης συχνότητας λειτουργίας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now