Recommended Posts

Καλησπέρα.Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα τώρα τελευταία.Έχω βάλει δίπλα απο την οθόνη μου και άλλη μια παλιά 19΄ και όταν κάνω μια δουλειά στην κεντρική οθόνη δίπλα η 19αρα τρεμοπαίζει.Πχ όταν ανεβοκατεβάζω με το ρόλερ του ποντικιού μια σελίδα στον mozilla δίπλα η 19αρα παίζει η εικόνα της.Τι μπορεί να είναι;Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε να δεις μήπως κάποια από τις δύο οθόνες είναι ρυθμισμένες σε λάθος ρυθμό ανανέωσης. Αν αυτό αποκλειστεί, δες το εξής: βάλε κάτι 3D να τρέχει σε παράθυρο και δες αν τότε (με τα 3D clocks) στο εμφανίζει.

Καμία φορά τα flickers σε δεύτερη οθόνη γίνονται από πολύ χαμηλά idle clocks (κυρίως των μνημών). H δική σου στα πόσα μένει idle 157/300 ή 400/900;

Link to comment
Share on other sites

Τα clock τα κοιτάς με το gpuz.

"Κάτι 3d σε παράθυρο" μπορεί να 'ναι το unigine valley ας πούμε.

Flicker είναι αυτό που ονομάζεις "παίζει η εικόνα", υποθέτω. Googlαρε flickering screen για κανένα βιντεάκι, να δεις αν μιλάμε για το ίδιο μην πέσουμε θύμα λάθος ορολογίας και συνεννόησης :)

Link to comment
Share on other sites

Αν στο κάνει και με fullαρισμένα τα ρολόγια, δεν έχει να λέει το χαμηλό idle. Δεν είναι εκεί το θέμα.

Κάτι άλλο φταίει. Δοκίμασε αν είσαι ok από καλώδια η οθόνη, αν παίζει ok με άλλη κάρτα (η την onboard σου) ή αν παίζει ok μόνη της στην ίδια κάρτα σαν πρώτη, και το κάνει μόνο σαν δεύτερη.

Link to comment
Share on other sites

Άρα μάλλον είναι το κλασικό θέμα των 58ΧΧ με δύο οθόνες που περιγράφει αυτός εδώ

HOW TO: Permanently fix 5870 dual monitor flicker

σιγουρέψου ότι είναι αυτό και μετά νομίζω γίνεται είτε να βάλεις κάποιο gpu tool να ανεβάζει τα idle clocks σε κάθε restart είτε απλά να περάσεις ένα διορθωμένο bios και να το φτιάξεις μία για πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς είτε να βρεις ένα νεότερο BIOS, που στην ουσία ανεβάζει τα idle ρολόγια για να μην έχεις flicker με δύο οθόνες από εδώ Video Bios Collection | techPowerUp και να το flashάρεις με το Download ATI Winflash 2.6.6 | techPowerUp ή μπορείς να πειράξεις το BIOS που έχεις, αν ξέρεις ποια clocks είναι το πρόβλημά σου, με το http://www.techpowerup.com/downloads/1962/techpowerup-radeon-bios-editor-v1-28/ .

Do your homework και στις δύο περιπτώσεις, γιατί μπορεί να βρεθείς με κάρτα που δεν bootάρει αν κάνεις κάτι λάθος .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now