GoriLLakoS

Generic Intel Core i7 info !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/548a2f4ef31a6a.png[/WRAPLEFT]Επειδή η ώρα που θα εξοπλιστούμε με τους νέους Intel Core i7 επεξεργαστές και μητρικές πλησιάζει είπα να κάνω ένα άρθρο σχετικά με αυτούς και μερικές πληροφορίες πολύ γενικές γύρω απο την ύπαρξη τους !

Όπως οι περισσότεροι θα γνωρίζετε, οι νέοι επεξεργαστές της Intel δεν θα έχουν αυτό που μέχρι τώρα όλοι γνωρίζαμε aka FSB. Θα έχουν ενσωματωμένο memory controller και το fsb θα αντικατασταθεί απο το QPI(QuickPath Interconnect). Θα έχουν 3-Channel DDR3 και 8MB L3 μνήμη.

How QPI will be working :

548d775fa78c6d.jpg

Συνεχίζουμε με τις διαστάσεις των επεξεργαστών. Οι μέχρι τώρα Intel Core 2 Duo & Core 2 Quad ήταν τετράγωνο με πλευρά 3.75cm, ενώ οι νέοι intel Core i7 είναι τετράγωνο με πλευρά 4.25cm . So, αλλάχτε τα evaporator σας όσοι έχετε και φροντίστε να περιμένετε λίγο όσοι θέλετε να αγοράσετε LN2 Pots . . . :)

Τα Box CPU Coolers της Intel θα παραμείνουν τα ίδια με Push Clips αλλά σε διαφορετικές θέσεις.

LGA 775 Vs. LGA 1366 :

548d775fa69271.jpg

Όπως θα δείτε και παρακάτω, τα system bus μεταξύ LGA775 και LGA1366 δεν μπορεί να συγκριθεί αφού οι πρώτοι χρησιμοποιούνε FSB και οι δέυτεροι QPI, αλλά άμα κοιτάξετε στο tab που λέει system bandwidth είναι σχεδόν το διπλάσιο.Επίσης, το TDP των 130W είναι 100% αληθες και δεν πρόκειται για φήμες .

Intel Core i7 Generic Info :

548d775fa448ba.jpg

Κάτι άλλο άξιο αναφοράς δεν έχω βρεί ακόμα, αλλά να είστε σίγουροι πώς όταν βρώ θα το ποστάρω . . . :)

Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα LA775 και LA1366 τι είναι ? Διευθύνσεις στο Los Angeles ? :P

Κάτι μου λέει πως κάποιος δεν διάβασε καλά το μάθημά του και τα συντομογραφικά LGA του Land Grid Array τα έκανε LA :P

Φυσικά ο τόνος του παρόντος post έγινε έτσι εξ' επίτηδες για να σε "πειράξω" Billαρε :)

Link to comment
Share on other sites

Άμα βρεις και τις αποστάσεις/ύψος για τις τρύπες των ψυκτικών συστημάτων, καλά θα ήταν, για να μην τρέχουμε όλοι εμείς με τις μη "μαμά" ψύκτρες τελευταία στιγμή...

Link to comment
Share on other sites

:T: bill

Kαι για όσους θέλουν "κατι" παραπάνω :

Προσοχή !! τα 2 παραπάνω άρθρα είναι λίγο παλιά και έχουν γίνει μικρο-αλλάγές από Intel από τότε (πχ ξεκλείδωτα multi σε ι920/940) αλλά σε γενικές γραμμές θα σας δώσουν ένα ευχάριστο δύωρο διαβάσματος :P

offtopic :

Άμα βρεις και τις αποστάσεις/ύψος για τις τρύπες των ψυκτικών συστημάτων, καλά θα ήταν, για να μην τρέχουμε όλοι εμείς με τις μη "μαμά" ψύκτρες τελευταία στιγμή...

Δεν θα χρειαστεί να τρέχεις τελευταία στιγμή μιας και τα X58 mobos & ψύκτρες δεν θα παρουσιαστούν τελευταία στιγμη (=οταν διατεθούν οι core i7) ;)

Link to comment
Share on other sites

Μία έτσι με πάει, μία αλλιώς. Τη μία ακούω ότι δε θα λένε λόγω της ιδιοτροπίας που θα παίζει με το ρεύμα (cpu = ram voltage), την άλλη βλέπω αυτά και πορώνομαι. Άντε να βγουν να δούμε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now