Recommended Posts

[NEWS_IMG=nVidia Tegra K1 192-core Super Chip]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/nvidia3.png[/NEWS_IMG] Η αποκάλυψη του νέου φορητού "τέρατος" της nVidia.

Το νέο SoC που αποκάλυψε η nVidia κατά την διάρκεια του σχετικού conference στην CES 2014, αναθεωρεί τον τρόπο που κοιτά την mobile αγορά, ενσωματώνοντας ανανεωμένη αρχιτεκτονική, υποστήριξη 64bit, ενώ η GPU θα βασίζεται σε μια παραλλαγή της Desktop αρχιτεκτονικής της εταιρείας. Έτσι το K1 Tegra Super Chip θα φοράει 192 Kepler πυρήνες, όμοιους με αυτούς μιας 780 Ti, και θα έρχεται σε δύο εκδόσεις, των 32 bit (4 core Cortex A15) αλλά και των 64 bit (Dual core Denver CPU). Στα ενδότερα, βλέπουμε πως η nVidia τοποθέτησε στο Tegra K1 64 bit, το πολυσυζητημένο Denver CPU, έναν διπύρηνο επεξεργαστή ο οποίος θα μπορεί να "τρέφεται" και με τα υπολείμματα των Kepler cores, με αποτέλεσμα την αύξηση των επιδόσεων σε 3D εφαρμογές.

Το chip κατασκευάζεται στα 28nm (Kepler) και φυσικά θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες όπως Direct X 11, OpenGL 4.4 και tessellation, τις οποίες συναντάμε και στους Desktop υπολογιστές. Στόχος της nVidia για το Tegra K1, είναι να αυξήσει τις επιδόσεις στην mobile αγορά και να την φέρει όσο πιο κοντά στην Desktop από άποψη ποιότητας γραφικών. Ταυτόχρονα δείχνουν να ξεπερνούν σε ισχύ, της προηγούμενης γενιάς κονσόλες (Xbox 360, PS3) με τους game developers να είναι αρκετά ενθουσιώδεις. Τον ίδιο ενθουσιασμό μοιράστηκε και η EPIC Games, η εταιρεία-συνεργάτης της "πράσινης", η οποία αναφέρει πως το K1, θα είναι το πρώτο chip που θα υποστηρίξει την Unreal Engine 4, δίνοντας εξαιρετικό οπτικό αποτέλεσμα στις mobile συσκευές.

Τέλος, η nVidia σκοπεύει να λανσάρει το Tegra K1 192-core Super Chip μέσα στο 2014, με την 32 bit έκδοση να έρχεται στις αρχές του έτους και το δεύτερο, 64 bit Denver, προς το δεύτερο μισό του έτους.

[img_ALT=nVidia Tegra K1 192-core Super Chip]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums293-picture20563.jpg][/img_ALT]

[img_ALT=nVidia Tegra K1 192-core Super Chip]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums293-picture20564.jpg][/img_ALT]

[img_ALT=nVidia Tegra K1 192-core Super Chip]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums293-picture20565.jpg][/img_ALT]

[img_ALT=nVidia Tegra K1 192-core Super Chip]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums293-picture20566.jpg][/img_ALT]

[img_ALT=nVidia Tegra K1 192-core Super Chip]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums293-picture20567.jpg][/img_ALT]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Οταν εισαι technology leader σε μια δυσκολη αγορα οπως ειναι το PERFORMANCE δεν θα αργήσεις που θα τους παρεις τα σώβρακα στα ψωροmobile με top επιδοσεις!

Ποτε ειπαμε θα βγει ο νεος FX απο την AMD ? Πότε ? :hehe::hehe::hehe:

Link to comment
Share on other sites

Που κολλάει ο fx ρε seb?

Κρατάς την PERFORMANCE αγορά που εισαι Technology Leader και προσπαθείς να παρεις και τις αλλες....

Η AMD παραταει την PERFORMANCE αγορα απο τις σφαλιαρες της Intel και παει στις αλλες. Δεν θα αργήσει που το GPU department θα βρει στα ξαφνικά πολυ καινοτόμα την APU αγορά και οτι δεν θα πρεπει να βγαζει για την PERFORMANCE Hardware.

Στο τελος τους βλεπω να φτιάχνουν σπίρτα!

...και θα πετάξουν και ενα λουκέτο. Νααααα!

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζει να κάνει <s> η nVidia </s> o technology leader © τις ίδιες κινήσεις που έκανε και με τα άλλα tegra και τις δώσαν τόσο μεγάλο μερίδιο στην αγορά, με το να μην βάζει modem μέσα στο SoC.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now