MetallicGR

Windows 9 "Threshold" τον Απρίλιο του 2015

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Windows 9 Threshold τον Απρίλιο του 2015]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/microsoft.png[/NEWS_IMG] Η Microsoft αφήνει πίσω τα Windows 8 για τα καλά με νέα ονομασία και ανανεωμένο Metro interface.

Τα Windows 9 με κωδική ονομασία "Threshold" αναμένονται τον Απρίλιο του 2015 με την beta να έρχεται, πιθανόν, στα τέλη του παρόντος έτους. Οι αλλαγές που σκοπεύει να εισάγει με το νέο OS είναι το νέο ανανεωμένο Metro με την δεύτερη (2.0) έκδοση να προσφέρει δραστικές αλλαγές σε σχέση με τα Windows 8. Τον Απρίλιο του 2014 η Microsoft θα διεξάγει το ετήσιο BUILD conference, όπου θα αναφέρει περισσότερες πληροφορίες για τα Windows 9, ενώ παράλληλα θα διαθέσει και ένα major update με την μορφή service pack για τα Windows 8.1. Τέλος, υπάρχουν σχετικές νύξεις, για την επαναφορά του "κλασικού" Start menu, είτε στα Windows 9 είτε σε νέο update των Windows 8.1.

[img_ALT=Windows 9 Threshold τον Απρίλιο του 2015]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums296-picture20937.jpg][/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις γιατί? γιατί δεν το πήρες στραβά όπως το μεγαλύτερο ποσοστό. Όλα είναι στην θέση τους τόσο γρήγορα προσβάσιμα, το search έχει πάει σε άλλο επίπεδο, είναι ποιο smooth η εμπειρία χρήσης.

Από windows 7 μου γράφεις :hehe:

Edited by venisk
Link to comment
Share on other sites

τα win xp εχουν παρει τη καθοδο, ετσι κι αλλιως σταματα και η υποστηριξη. το ui στα 8 ηταν αθλιο για desktop εκτος αν ειχες οθονη αφης. απ' οτι φαινεται και σε αγορες πλουσιες οπως της αμερικης, δεν υποστηριχθηκε αυτη η επιλογη απ' τους καταναλωτες. παρολο το σπρωξιμο που ειχαν απο τα λαπτοπς ειναι ακομα στο 10% περιπου.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι η είδηση είναι λίγο σπέκουλα, παρ' όλα αυτά μπορεί να μιλάμε για leaks από devs που είναι διάσπαρτοι ανά τον κόσμο, και κάποιοι δοκιμάζουν διαφορετικά branches, και γενικότερα δοκιμάζουν. Δεν ξέρω τι βάση έχει το build της επόμενης έκδοσης και ούτε κατά πόσο early preview είναι.

Για μένα το optimal θα ήταν τα windows να αναγνώριζαν αυτομάτως το form factor και να επέλεγαν το κατάλληλο UI. Προς το παρόν, και να είχα touch panel, δεν θα άγγιζα για κανένα λόγο το panel της οθόνης μου και να το κάνω συνέχεια μέσα στις δαχτυλιές. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο όμως που είναι αναγκαία η ενοποίηση και η ιδέα να έχεις το ίδιο UI σε όλες τις συσκευές.

Anyway τα 8 είναι πάρα πολύ efficient για το hardware γενικότερα νιώθουν ένα κλικ πιο responsive. Δεν με βλέπω να γυρίζω στα 7 σε δικό μου μηχάνημα.

Για όσους παραπονιούνται για το UI, come on guyz, υπάρχουν και aftermarket Start menus που κάνουν εξίσου καλή δουλειά. Καλώς η κακώς, το Start screen δεν φεύγει αλλά όσοι θέλουν ψάχνουν και βρίσκουν τρόπους να το παρακάμψουν.

Link to comment
Share on other sites

Σκέψου το για μια εταιρεία 100 ατόμων, που θα αλλάζει λειτουργικό και office κάθε 3-4 χρόνια; Pain in the @$$ είναι, πέρα από το reinstallation που δεν γίνεται πάντα, πέρα από τις αναβαθμίσεις σε hw που πρέπει να γίνουν (από 2-4 Gb ram, cpu κτλ).

Το έχει βάλει κανένας σε 2-3ple monitor setup να μας δείξει;

Link to comment
Share on other sites

Σκέψου το για μια εταιρεία 100 ατόμων, που θα αλλάζει λειτουργικό και office κάθε 3-4 χρόνια; Pain in the @$$ είναι, πέρα από το reinstallation που δεν γίνεται πάντα, πέρα από τις αναβαθμίσεις σε hw που πρέπει να γίνουν (από 2-4 Gb ram, cpu κτλ)

Ρε συ δεν διαφωνώ. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και το extra pain in the ass με την συμβατότητα και την μετάβαση διαφόρων προγραμμάτων (πχ εμπορικά προγράμματα διαχείρισης). Το βλέπω από το office PC στην δουλειά, όπου παίζω με ΧΡ ακόμα και δεν το βλέπω να φεύγουν σύντομα. Και όχι, αναβάθμιση από πάνω σε 7 δεν πρόκειται να κάνω :P

Κάτι που ξέχασα να αναφέρω, ενδιαφέρον θα έχει τι πολιτική θα ακολουθήσει με τα 9 η MS. To android είναι free, πλέον και το OSX εάν έχεις νόμιμη άδεια (iDevice λογικά). Μένει να δούμε τι θα γίνει με τα Windows, αν θα ακολουθήσουν την λογική των 8.1 ή θέλουν εκ νέου αδεια.

Link to comment
Share on other sites

μήπως γιατί είχαν και τα winxp/vista από πίσω τους? :P

δεν αποκλειεται, αλλα θεωρεις ευκολη τη μεταβαση απο win xp σε 7 οταν ακομα και σημερα κρατουν ενα ποσοστο γυρω στο 28%?

Link to comment
Share on other sites

δεν αποκλειεται, αλλα θεωρεις ευκολη τη μεταβαση απο win xp σε 7 οταν ακομα και σημερα κρατουν ενα ποσοστο γυρω στο 28%?

με "αρχαίο" hardware σχεδόν αδύνατη...

Link to comment
Share on other sites

με "αρχαίο" hardware σχεδόν αδύνατη...

εξαρταται τι εννοουμε αρχαιο. μονοπυρηνους athlon και αντιστοιχους intel με 512 ram? σιγουρα ναι. αν και δε πιστευω οτι υπαρχουν πολλα τετοια συστηματα. απο core2duo και μετα πανευκολη παντως.

Link to comment
Share on other sites

8.1 εδω και αρκετο καιρο και δεν μου "καθονται"

start menu ποτε δεν χρησιμοποιουσα ουτως η αλλως, μονο συντομευσεις η απευθειας στο run

δεν λεω, η αναζητηση ειναι κορυφαια στο metro, αλλα οταν χρησιμοποιω max 15 προγραμματα, καλυτερα να κατσω να στησω ενα rainmeter με συντομευσεις 1000 φορες πιο ομορφο και εκει που το θελω, στο desktop

επισης αναζητηση σε αρχεια κανω εξαιρετικα σπανια, ξερω που ειναι το καθε τι

τωρα εχουν βγει προγραμματα για να αντικαταστησεις το metro με το κλασικο start menu, τα θεωρω ασχημα και δεν τα εμπιστευομαι και καθολου. το θεμα δεν ειναι η αντικατασταση του metro, το θεμα ειναι ειτε απαλλαγη και απο αυτο αλλα και απο το start menu, ειτε η ΠΛΗΡΗ και 100% λειτουργικη αντικατασταση του desktop με κατι αλλο

Edited by Yoshi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now