MetallicGR

Παρουσίαση των Kaveri στην Taipei

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Παρουσίαση των Kaveri στην Taipei]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/amd6.png[/NEWS_IMG] Η AMD παρουσίασε την νέα Kaveri αρχιτεκτονική στην Ταϊβάν, με την εταιρεία να αναφέρεται εκτενώς στο overclocking και στα οφέλη που προσφέρει.

Ο τελευταίος σταθμός της AMD για την παρουσίαση της νέας αρχιτεκτονικής των Kaveri APUs ήταν η Taiwan. Εκεί, η εταιρεία παρουσίασε τα πλεονεκτήματα του βελτιωμένου IMC στις εφαρμογές. Συγκεκριμένα -όπως φαίνεται και στο παρακάτω slide- εντοπίζονται τα πλεονεκτήματα στην απόδοση μερικών games όταν τρέχουμε τις μνήμες σε υψηλότερη συχνότητα. Η εταιρεία επίσης ανέφερε, πως η μεγαλύτερη συχνότητα λειτουργίας που έχει αγγίξει ο νέος της APU, φτάνει τα 7GHz (internal score) με ψύξη υγρού αζώτου, τα οποία βρίσκονται λίγο χαμηλότερα από τα 8GHz που συναντήσαμε αρκετές φορές με τους Richland.

Λέγεται, πως το συγκεκριμένο 'πρόβλημα' έχει να κάνει με την λιθογραφία των 28nm, η οποία θα βελτιωθεί σε κάποιο νέο προϊόν, (Kaveri refresh), με την ελπίδα να φέρει μεγαλύτερη χαρά στους overclockers. Επιπρόσθετα, ο Bboyjezz σε ένα από τα πρώτα CPU-Z Validations του νέου Kaveri (5498.7 MHz σε LN2), ανέφερε πως συνάντησε coldbug στην θερμοκρασία των -65 βαθμών, περιορίζοντας κατά πολύ την τελική συχνότητα λειτουργίας του.

[img_alt=Παρουσίαση των Kaveri στην Taipei]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums298-picture21217.jpg[/img_alt]

[img_alt=Παρουσίαση των Kaveri στην Taipei]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums298-picture21218.jpg[/img_alt]

bboyjezz`s CPU Frequency score: 5498.72 mhz with a A10-7850K

[img_alt=Παρουσίαση των Kaveri στην Taipei]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums298-picture21219.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now