Nickzzz

Σκληροί δίσκοι, ποίοι είναι οι πιο αξιόπιστοι;

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Σκληροί δίσκοι, ποίοι είναι οι πιο αξιόπιστοι;]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/general6.png[/NEWS_IMG]Η εταιρία Backblaze απαντά σε αυτό το ερώτημα με ακόμα μία έρευνα βασισμένη στους δίσκους που χρησιμοποιεί.

Σε παλιότερο θέμα είχαμε δει πάλι από την εταιρία Backblaze πόσο χρόνο ζωής έχει ένας μέσος σκληρός δίσκος. Αλλά δεν είχαμε καθόλου πληροφορίες για το ποίος είναι ο πιο αξιόπιστος κατασκευαστής. Η Backblaze που δραστηριοποιείται στον χώρο του online backup έχει στις εγκαταστάσεις της συνολικά πάνω από 28.000 δίσκους συνεχώς σε λειτουργία που αποθηκεύουν συνολικά 80.000TB (80PB) δεδομένων, οπότε χρειάζεται σίγουρα να έχει τους πιο αξιόπιστους δίσκους.

Τα δεδομένα χρήσης της εταιρίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με τον κατασκευαστή και το κάθε μοντέλο. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 η εταιρία είχε συνολικά 12.765 δίσκους από την Seagate, 12.956 δίσκους από την Hitachi και 2.838 Western Digital. Οι δίσκοι δεν έχουν όλοι την ίδια ηλικία και η εταιρία αγοράζει κυρίως τους πιο οικονομικούς δίσκους ανά gigabyte για αυτό τα μεγέθη ανά εταιρία είναι διαφορετικά.

Από τα γραφήματα που παρέχει η εταιρία φαίνεται οτι η Hitachi είναι η πιο αξιόπιστη εταιρία. Αν και οι περισσότεροι δίσκοι της είναι πάνω από δύο χρονών έχουν annual failure rate μόλις 1% και μετά από τρία χρόνια λειτουργίας, δουλεύουν ακόμα το 96,9% των δίσκων. Δεύτερη έρχεται η Western Digital με annual failure rate 3% και στα τρία χρόνια δουλεύουν το 94,8% των δίσκων. Η προτάσεις της Seagate είναι οι πιο αναξιόπιστες καθώς στα τρία χρόνια ζει μόνο το 73,5% των δίσκων με annual failure rate 9%. Μάλιστα η εταιρία δήλωσε οτι αν οι Hitachi δίσκοι είχαν καλύτερες τιμές δεν θα χρησιμοποιούσε τίποτα άλλο.

Για κάθε μοντέλο ξεχωριστά οι πιο αξιόπιστοι δίσκοι είναι οι Hitachi GST Deskstar 5K3000 & Hitachi Deskstar 7K3000 με annual failure rate 0,9% ενώ στις υψηλές χωρητικότητες προτείνεται ο Hitachi Deskstar 5K4000 στα 4TB. Τέλος οι 1.5TB και 3TB Seagate Barracuda 7200 έχουν τις μεγαλύτερες αστοχίες που φτάνουν το 9,8%.

[img_ALT=Σκληροί δίσκοι, ποίοι είναι οι πιο αξιόπιστοι;]

http://www.hwbox.gr/members/4651-albums95-picture21252.jpg[/img_ALT]

[img_ALT=Σκληροί δίσκοι, ποίοι είναι οι πιο αξιόπιστοι;]http://www.hwbox.gr/members/4651-albums95-picture21253.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Γενικότερη μούφα οι seagate ε? Πάντως κ μένα χαλάσαν 2 caviar black αλλά ήταν ελαττωματική παρτίδα και χαλάσαν με διαφορά 20 μερών..δούλευαν raid 0..

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι οι περισσότεροι που έχουν λιγο εμπειρία στους Η/Υ έχουν καταλήξει λίγο πολύ στα ίδια συμπεράσματα.

και για έμενα η σειρά που θα έβαζα στους σκληρούς ειναι η ανάλλαγη βάζοντας και τους Toshiba (αν και εχω την εντύπωση ότι έχει αγοραστεί από άλλη εταιρία, διορθώστεμαι αν κάνω λάθος)

1. Hitachi

2. Toshiba

3.WD

4 -5.Samsung - Seagate

Διόρθωση απο το λιγο που εψαξα, η WD αγόρασε την Hitachi

Edited by yannissails
Link to comment
Share on other sites

και εγω την hitachi την εχω σε μεγαλη εκτιμηση. χαζοι ειναι οι αμερικανοι που την αγορασαν? εγω ενα samsung εχω 500gb για λειτουργικο περιπου 4 χρονια. επισης καλος.

Link to comment
Share on other sites

Τα προβλήματα που αναφέρονται έχουν να κάνουν με Bad sectors ή αστοχία read write κτλ;

Αυτό το άρθρό "καίει" εταιρείες αλλά βοηθάει εμάς.

Από την άλλη, απλά πουλάνε -χαλάει - ξαναγόραζουμε, κερδος για αυτούς

Το να πουλήσουν σκληρους που δε χαλάνε ποτέ δε τους συμφέρει.

Θα προτιμούσα να ενώνονταν και να βελτίωναν την απαρχαιωμένη αυτή τεχνολογία

Jax οοοοο :rapture:

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο οι Japanίες οι Hitachi!

Συνήθως λέμε ότι "όλοι χαλάνε" και ότι συχνά κατηγορούνται οι Seagate στα στατιστικά γιατί είναι περισσότεροι σε εξωτερικούς δίσκους. Αλλά αυτή την αναφορά, πως να την αμφισβητήσεις; Bhhoo Seagate - Yeah Hitachi :)

Link to comment
Share on other sites

Βρε και εγώ έχω seagate και είναι μια χαρά, και μου έχει σκάσει τριπλό DOA σε black WD.

Αλλά εμείς πόσους σκληρούς έχουμε αγοράσει; 5; 10; 20; Αμφιβάλω για παραπάνω. Οπότε τα "στατιστικά" μας δεν έχουν να λένε και πολύ...

Link to comment
Share on other sites

Seagate απο το 2004 και δουλευει ακομη στο pc της υπογραφης.Αν και ποτε δεν την ειχα σε μεγαλη υποληψη την seagate...Εξωτερικος ειναι toshiba και παει τρενο μεχρι τωρα!

Edited by khetzal
Link to comment
Share on other sites

το OS ειναι στον 840 pro ρε... O seagate ειναι απλα 2ος για αποθηκη και κανα prog που δεν θελω να βαλω στον ssd.

Α εγώ έχω στον caviar το λειτουργικό ρε και στο raid 0 το χω για αποοθήκη..αι ρε με κοροιδεύεις! ούστ βρομοιντελά!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now