Nickzzz

H Motorola περνάει στα χέρια της Lenovo !

Recommended Posts

[NEWS_IMG=H Motorola περνάει στα χέρια της Lenovo !]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/general2.png[/NEWS_IMG]H Google όμως θα κρατήσει τις περισσότερες πατέντες της εταιρίας.

Σε μία μη αναμενόμενη κίνηση, ανακοινώθηκε σήμερα από την Google η πώληση του Motorola Mobility τμήματος της εταιρίας στην Lenovo αντί του ποσού των 2,91 δις δολαρίων. Η Google θα κρατήσει στην κατοχή της όμως το μεγαλύτερο ποσοστό από τις πατέντες της εταιρίας καθώς και το τμήμα Advanced Technology and Projects ενώ οι υπόλοιπες 2000 πατέντες μαζί με ειδική άδεια για τις πατέντες τις Google θα μεταφερθούν στην Lenovo.

Για την εξαγορά αυτή η Lenovo θα πληρώσει $750 εκατομμύρια σε μετοχές και $660 εκατομμύρια σε μετρητά, ενώ τα υπόλοιπα $1,5 δις θα δοθούν σε βάθος τριετίας. Η Google είχε αγοράσει την Motorola το 2012 για $12,5 δις ενώ το 2013 πούλησε τον τομέα των set-top box στο Arris Group για $2,3 δις.

Ο CEO της Lenovo, Yang Yuanqing δήλωσε οτι με την εξαγορά ενός τόσο γνωστού ονόματος, που προσφέρει πρωτοποριακά προϊόντα και έχει αρκετά δυναμική ομάδα, η Lenovo θα γίνει δυνατός ανταγωνιστής στην παγκόσμια αγορά των smartphones.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η εξαγορά η διοίκηση της εταιρίας θα παραμείνει η ίδια και θα συνεχιστούν οι πωλήσεις κινητών με το όνομα της Motorola. Όσα κινητά βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή περνάνε στην Lenovo αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τα Moto X και Moto G. Με αυτή την κίνηση της η Lenovo γίνεται ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στην Αμερική και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κινητών στην Κίνα.

[img_ALT=H Motorola περνάει στα χέρια της Lenovo !]http://www.hwbox.gr/members/4651-albums217-picture21476.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now