GoriLLakoS

H AMD έδωσε τα δικαιώματα στην TSMC για την παραγωγή των CPU της !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/547c429f942b3a.jpg[/WRAPLEFT]Εδώ και τέσσερις ημέρες έχει ακουστεί στο Διαδίκτυο ότι η AMD φαίνεται να πραγματοποίησε ένα μέρος του σχεδίου της, που περιλάμβανε την έναρξη της κατασκευής των επεξεργαστών της από άλλες εταιρείες και εργοστάσια.

Αυτή η κίνηση είναι κάτι το οποίο η εταιρεία αναγκάζεται να κάνει για να αφαιρέσει αρκετά έξοδα από τον προϋπολογισμό της, όπως μας είχαν πει παλαιότερα και ο Hector Ruiz και ο Dirk Meyer. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσε η AMD να συγκεντρωθεί περισσότερο στην ανάπτυξη των επεξεργαστών της και όχι μόνο, ώστε να καταφέρει να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστική.

Ποια είναι όμως η εταιρεία που θα αναλάβει την παραγωγή των CPU σε αυτή τη φάση? Σύμφωνα με έγκυρες φήμες από το βιομηχανικό κόσμο, η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) κέρδισε τα δικαιώματα για την κατασκευή των επεξεργαστών της AMD.

Η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει περίπου στο τέλος του Q2 2009 και θα είναι σε chips των 40nm. Αυτή η συμφωνία σίγουρα θα κάνει και καλό στην ίδια την TSMC, η οποία ήδη έχει τεράστιες συνεργασίες στο χώρο του ΙΤ.

Οι υπεύθυνοί της βέβαια δεν έχουν κάτι να πουν για το συμβόλαιο αυτό, μιας και δήλωσαν πως το κυνήγι νέων συνεργασιών είναι ένα από τα σχέδια της εταιρείας.

Έτσι λοιπόν η AMD δείχνει να εξαρτάται πλέον αρκετά από την TSMC, μιας και ήδη της έχει δώσει δικαιώματα, μαζί με την UMC, για την παραγωγή των chips της ATi για τις κάρτες γραφικών (εκ των οποίων η TSMC αναλαμβάνει την κατασκευή των καινούριων μοντέλων).

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα έχουν για back up τα εργοστάσιά τους. Αν η TSMC τα κάνει θάλασσα, απλά θα συνεχίσουν να παράγουν 45nm chips στα δικά τους εργοστάσια. Επιπλέον στις κάρτες γραφικών έχουν το πάνω χέρι έναντι της NVidia που καίγεται ποιο πολύ για τα 40nm.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now