JC_Denton

H EA στα δικαστήρια για το Spore και τα DRM του !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://img112.imageshack.us/img112/1037/ealogowz9.png[/WRAPLEFT]H υπόθεση που είχαμε αναφέρει στα forum μας, σχετικά με το DRM που είχε το πασίγνωστο Spore της Electronic Arts, φαίνεται πως εξόργισε τόσο κάποιους ανθρώπους, που αποφάσισαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να δικαιωθούν.

Το παιχνίδι, το οποίο μέσω αυτής της προστασίας που διέθετε, στην ουσία δεν το αγόραζε κάποιος αλλά το νοίκιαζε από την εταιρεία, έχει κάνει αρνητικό ρεκόρ σχολίων σε τεράστια site όπως το Amazon, όπου βλέπουμε τους εξοργισμένους αγοραστές του να το κατακρίνουν πολύ άσχημα για τη SecuROM προστασία του.

Μια γυναίκα όμως με το όνομα Melissa Thomas δεν έμεινε μόνο στα σχόλια. Η κίνησή της ήταν να πάει κόντρα στην ίδια την Electronic Arts, για την παράνομη εγκατάσταση του SecuROM στον υπολογιστή της, μέσω του Spore.

Αυτό ήταν αναμενόμενο, μιας και η ΕΑ φαίνεται πως δεν πήρε στα σοβαρά τις αντιδράσεις των παιχτών της. Μάλιστα, έκανε τη βεβιασμένη κίνηση του να ban-άρει από τα επίσημα forum του παιχνιδιού όσους το κατέκριναν, πράγμα που σίγουρα έριξε περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Η δικογραφία που παρουσίασε η Melissa Thomas τονίζει: "Κανείς δε μας είπε ότι μαζί με την αγορά, την εγκατάσταση και τη χρήση του Spore, υπάρχει ακόμα ένα πρόγραμμα, για το οποίο δεν ξέραμε τίποτα, το οποίο εγκαθίσταται στον υπολογιστή μας παράνομα. Το όνομά του είναι SecuROM [...] Οι καταναλωτές δεν έχουν κανένα έλεγχο ή δικαίωμα επέμβασης στις λειτουργίες του SecuROM [...] H Electronic Arts δε δήλωσε πουθενά ότι υπάρχει ένα ακόμα κρυφό πρόγραμμα που εγκαθίσταται στο κέντρο ελέγχου των υπολογιστών μας..."

Καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα σοβάρεψαν. Ελπίζουμε πως όλες αυτές οι κινήσεις θα κάνουν την ΕΑ να αφαιρέσει την όποια προστασία του παιχνιδιού, καθιστώντας τους ιδιοκτήτες του νόμιμους κατόχους του, καθώς και να αποθαρρύνει άλλες τέτοιες προσπάθειες από άλλες εταιρείες.

Ένα screenshot από το Spore:

1694015646477ae18c786d4or4.jpg

Link to comment
Share on other sites

μακαρι να ακολουθουσαν και αλλοι αυτο το παραδειγμα. εχει ξεφυγει η ea και καποιος πρεπει να τους κοψει τον αερα. και εγω για αυτο το λογο δεν αγορασα το παιχνιδι

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now