MetallicGR

Ασυνήθιστα υψηλές τιμές για τις R9 290X κάρτες γραφικών

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Ασυνήθιστα υψηλές τιμές για τις R9 290X κάρτες γραφικών]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/amd4.png[/NEWS_IMG] Τις περασμένες ημέρες αρκετοί retailers αύξησαν τις τιμές των Radeon R9 290X GPUs λόγω του κρυπτονομίσματος Litecoin που ωφελείται σημαντικά από την συγκεκριμένη GPU.

Ήδη καταστήματα όπως το NewEgg, αύξησαν την τιμή των εν λόγω καρτών στα 900$ με μερικά μοντέλα να είναι μη διαθέσιμα από τους επίδοξους Litecoin miners. Επιπλέον, σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη σε κρίσιμα υλικά για την κατασκευή των καρτών, κάτι που αποκαλύφθηκε μια εβδομάδα πρίν από το Sweeclockers και έχει επηρεάσει αρκετές εταιρείες. Εκτός αυτών, πολλά SKUs γνωστών εταιρειών όπως της ASUS & Gigabyte, έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια, ενώ οι μη διαθέσιμες GPUs έχουν τιμή περί τα 699$ (XFX, VisionTek και Sapphire). Παρακάτω φαίνεται η επιβεβαίωση της είδησης από την VisionTek.

[img_alt=Ασυνήθιστα υψηλές τιμές για τις R9 290X κάρτες γραφικών]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums317-picture22277.jpg[/img_alt]

[img_alt=Ασυνήθιστα υψηλές τιμές για τις R9 290X κάρτες γραφικών]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums317-picture22278.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Αμέσως μετά τα άρθρα των μεγάλων hardware sites ρίξανε της τιμές κατά $200 και οι κάρτες αυτές απλά εξαφανίσθηκαν. Τις αγοράσανε αμέσως ή απλά βγάλανε 5 κομμάτια σε αυτές τις τιμές για να μην φάνε γενικότερο κράξιμο. Και απορώ που δεν έχουν φάει κράξιμο δεδομένου ότι στην Ευρώπη με όλους τους φόρους και πάλι οι τιμές είναι σημαντικά χαμηλότερες.

Link to comment
Share on other sites

Θα προσπαθούσαν να πιάσουν στον ύπνο coin miners που ήταν είτε απελπισμένοι, είτε έψαχναν για παραπάνω hardware στα γρήγορα και δεν τους ένοιαζε η τιμή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now