MetallicGR

Η HGST διαθέτει τους Ultrastar C15K600 HDDs της

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η HGST διαθέτει τους Ultrastar C15K600 σκληρούς δίσκους της]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/wd1.png[/NEWS_IMG] Η HGST ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα μιας νέα σειράς, ταχύτατων (παραδοσιακών) δίσκων, στις 2,5 ίντσες, με ταχύτητα περιστροφής τις 15k στροφές.

Οι Ultrastar C15K600 είναι σχεδιασμένοι για χρήση 27/7 σε επαγγελματικά επίπεδο με μεγάλο φόρτο δεδομένων με χαμηλό ετήσιο ποσοστό αποτυχίας (0.44%). Περιστρέφονται στις 15.000 στροφές σε αντίθεση με τους "απλούς" consumer δίσκους οι οποίοι "τρέχουν" στις 7200rpm. Η σειρά περιλαμβάνει δίσκους με SATA και SAS 12Gb/s interface χωρητικότητας 600GB, ενώ διαθέτουν και προσωρινή μνήμη 128MB. Τέλος, οι δίσκοι Ultrastar C15K600 έχουν ξεκινήσει να πωλούνται στην διεθνή αγορά και συνοδεύονται από 5ετή εγγύηση καλής λειτουργίας.

[img_alt=Η HGST διαθέτει τους Ultrastar C15K600 σκληρούς δίσκους της]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums323-picture22817.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Still going strong αυτή η αγορά ε; Δύσκολο το γύρισμα σε ssd για τα enterprise...

Δύσκολο δεν είναι. Πανάκριβο είναι. Όταν το χρειάζεσαι όμως και δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς θα τα σκάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ζάχο νομίζω ότι ακόμα και εκεί που υπάρχει το budget (μεγάλα datacenters), προτιμούν front-end SSDάτο cachάρισμα και από πίσω μηχανικούς να σφυρίζουν.

Θέματα αξιοπιστίας κυρίως, και επιφυλάξεων των admins.

Link to comment
Share on other sites

Οταν σου δινουν 900GB περιστρεφομενο με 500$ στα 15Κ και ο 400GB SSD εχει 2500$ δεν ειναι μονο θεμα αξιοπιστιας. Αλλα θα συμφωνήσω πως μερικοι σκέφτονται την αξιοπιστία. Προσωπικα στο τελευταιο μικρο storage που παρηγγειλα έβαλα και απο τα 2. Εκει που ηθελα IOPS εβαλα SSD και εκει που ηθελα χωρο τους μηχανικους.

Link to comment
Share on other sites

σιγουρα μετρανε το performance/price. εξαρταται και που τους χρησιμοποιουν.

Το αυτο. Στους fileserver και στον exchange μου εχω μηχανικους. Στα 2 data warehouse μου εχω RAID10 με SSD στο ενα και FusionIO στο αλλο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now