Nickzzz

Το MtGox κάνει αίτηση για χρεοκοπία

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Το MtGox κάνει αίτηση για χρεοκοπία]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/4614ea001839499f.png[/NEWS_IMG]Τα bitcoin και τα χρήματα που είχε στην κατοχή του θεωρούνται, μάλλον, χαμένα.

Το κάποτε, μεγαλύτερο online ανταλλακτήριο bitcoin-δολαρίων, MtGox, έκανε σήμερα το απόγευμα αίτηση για χρεοκοπία και εισαγωγή του στο Japanʼs Civil Rehabilitation Law αντίστοιχο του άρθρου 99 στην Ελλάδα και Chapter 11 στην Αμερική, με χρέη που φτάνουν τα 63,6 εκατομμύρια δολλάρια. Τα περιουσιακά του στοιχεία φαίνεται να καλύπτουν μόλις το μισό από αυτό το ποσό.

Τον τελευταίο καιρό το MtGox είχε πολλά προβλήματα με συνεχείς DDoS επιθέσεις και προβλήματα στις συναλλαγές κάτι που το έκανε να αναγκαστεί να τις σταματήσει και πριν τέσσερις βδομάδες να διακόψει εντελώς την λειτουργία του. Μετά από μέρες προβληματισμού για το μέλλον του MtGox, ο CEO Mark Karpeles ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου την αίτηση για χρεοκοπία.

Μέχρι την στιγμή αυτή το MtGox είχε στην κατοχή του 750.000 bitcoin, 650.000 από πελάτες και 100.000 δικά του με συνολική αξία $412,5 εκατομμύρια και τα οποία για την ώρα θεωρούνται χαμένα. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αξιοπιστία του κρυπτονομίσματος bitcoin.

Για να μάθετε περισσότερα για το Bitcoin μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

[img_ALT=Το MtGox κάνει αίτηση για χρεοκοπία]

http://www.hwbox.gr/members/4651-albums301-picture22952.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Τι είπαμε γίνεται όταν κάνουν κραχ οι τράπεζες; Και γι'αυτό τα κρυπτονομίσματα είναι καλά και ωραία, χωρίς διαχειριστικές αρχές από πίσω τους;

Πάρτε τα 412.5 εκατομμυριάκια τώρα και ιδρύστε μία διαχειριστική αρχή για να διαμαρτυρηθείτε...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now