MetallicGR

Δωρεάν Windows από την MS υπό έναν όρο

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Δωρεάν Windows από την MS υπό έναν όρο]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/microsoft2a.png[/NEWS_IMG] Δωρεάν Windows 8.1 σκοπεύει να λανσάρει η Microsoft υπό έναν όμως όρο, να εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της χρήσης τους, διαφημιστικά μηνύματα!

Η φήμη αυτή αναπτύχθηκε ειδικά μετά τη διαρροή μιας νέα έκδοσης των Windows, ονόματι Windows 8.1 with Bing, που λέγεται ότι θα είναι μια δωρεάν έκδοση ειδικά κατασκευασμένη για OEMs και low end συσκευές, κυρίως tablets και notebooks. Παράλληλα όσοι OEMs βαλθούν να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω έκδοση, αυτόματα δεν θα μπορούν να αλλάξουν την προεπιλεγμένη search engine με κανέναν τρόπο, αφήνοντας μόνο το Bing.

[img_alt=Δωρεάν Windows από την MS υπό έναν όρο]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums333-picture23135.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

τι τους κανει να πιστευουν οτι δεν θα αλλαζει το Search engine και δεν θα μπλοκαρονται οι διαφημισεις ακριβως?:D

Πιστεύω πως γίνεσαι υπερβολικός. Ποιος θα έκανε τέτοιο πράγμα;

Ας χαιρετίσουμε όλοι την έλευση των δωρεάν γνησιότατων λειτουργικών συστημάτων Η/Υ για κάθε υπολογιστή στον πλανήτη.

Μπράβο Microsoft.

........Χαίρε adblock.

Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο μαλθακούληδες εκεί στην MS για να νομίζουν ότι δεν θα αλλάξει το Search Engine. Δεν φημίζεσαι και για την ασφάλεια στο λειτουργικό σου κυρία MS. Τα προϊόντα σου hackάροντε για την πλάκα!

Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο μαλθακούληδες εκεί στην MS για να νομίζουν ότι δεν θα αλλάξει το Search Engine. Δεν φημίζεσαι και για την ασφάλεια στο λειτουργικό σου κυρία MS. Τα προϊόντα σου hackάροντε για την πλάκα!

Μα το 99% των πελατών δεν αλλάζουν τίποτα. Τρώνε ότι τους σερβίρουνε...οπότε?

Link to comment
Share on other sites

...επίσης όποιος πιστεύει ότι τα Xp ή τα activation των 7 δεν μπορούσε η MS να τα κάνει δυσκολότερα στο σπάσιμο, τότε πραγματικά την υποτιμά.

Link to comment
Share on other sites

σύμφωνοι caution, αλλά πάντα ισχύει το ρητό. "ότι κλειδώνει - ξεκλειδώνει!"

Μαζί σου. Και σίγουρα ο κόσμος που θα ασχολούνταν με το σπάσιμο των Windows θα ήταν άπειρος. Απλά κάνει μπαμ ότι η MS κινείται στην ισορροπία μεταξύ του "να μην σπάει εύκολα για να μαζεύουμε χρήμα" αλλά παράλληλα "να μην είναι και αδύνατο να σπάσει, για να μην χάσουμε τις αναπτυσσόμενες αγορές και τους cheapιδες που είναι άπειροι στην πελατειακή μας βάση", από επιλογή.

Παιδιά Microsoft είναι. Έχει προγραμματιστές και πατέντες με το κιλό. Κάθε φορά που διάλεγε licensing τρόπους είχε και δυσκολότερες επιλογές (usbοhashοπράματα, online only install κτλ...) που απλά δεν ήθελε να επιλέξει. Αν πραγματικά ήθελε θα μας τα είχε κόψει τα σπασμένα, one way or another...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει καμία διαφορά να πάρεις αυτή τη "δωρεάν" έκδοση και να τη χακάρεις ώστε να μη βλέπεις διαφημίσεις ή να αλλάξεις το search engine από το να βάλεις "πειρατικά" win. Και στις δυο περιπτώσεις παραβιάζεις την eula, οπότε είσαι παράνομος.

Η MS προχωράει σε αυτή την κίνηση για να περιορίσει την επέλαση του linux (δεν θα τα καταφέρει), αλλά και να ξαναμαζέψει στο μαντρί τους OEM που επιτέλους μετά από πολλά χρόνια κατάφεραν να ξεμυτίσουν με τα freedos προϊόντα τους. Οπότε από το να χάνει και άλλο user share η MS (που μετριέται από τις πωλήσεις), καλύτερα να έχουν "δωρεάν" windows τα laptop που πωλούνται με freedos και σε λίγο καιρό με linux.

Επιπλέον με αυτή την κίνηση μπορεί να επανορθώσει μερικώς τη ζημιά που έχει γίνει από τα ελεεινά win 8.

Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν και σοβαρές σκέψεις να φτιαχτεί fork του android με υπηρεσίες MS, ώστε να μπορέσει να μπει στην mobile αγορά, αποσύροντας τα αποτυχημένα win mobile.

Να προσθέσω ακόμα ότι τα win δεν έγιναν ξαφνικά linux, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, μια που το linux είναι open source. Τα win ποτέ δεν ήταν και ποτέ δε θα γίνουν. Το έχω γράψει ξανά ότι τα win πριν ψοφήσουν θα δίνονται δωρεάν και ήδη η MS προχωρά στην τελευταία της επιλογή πριν τα windows γκρεμοτσακιστούν από την κορυφή του βουνού και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο. Το linux τρέχει σχεδόν στο 80% του hardware του πλανήτη (από το ψυγείο και την τηλεόραση του σπιτιού μας, τις παιχνιδομηχανές, τα κινητά, μέχρι όλο το backbone του internet, τα πυρηνικά υποβρύχια και τα διαστημόπλοια. Κάθε μέρα χρησιμοποιείτε το linux και το πιθανότερο είναι ότι δεν το ξέρετε. ΠΑΝΤΟΥ! Το μόνο κάστρο που έχει μείνει απόρθητο είναι το desktop και η MS προσπαθεί με κάθε τρόπο να το διασώσει. Θα τα καταφέρει; Το μέλλον θα δείξει, αν και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου και εκεί να δούμε κοσμογονικές εξελίξεις.

Link to comment
Share on other sites

Windows έξυπνη σήτα edition με δώρο το κομψό και μοντέρνο (my ass) ρολόι pretty bra.

Microsoft.... εμείς χτίζουμε γέφυρες με τους πελότες μας

Link to comment
Share on other sites

Η MS προχωράει σε αυτή την κίνηση για να περιορίσει την επέλαση του linux (δεν θα τα καταφέρει)...

ερχεται καταιγιδα, κρυφτειτε, λολ.

Link to comment
Share on other sites

δεν υπαρχει νοημα να διαφωνισουμε πανω σε κατι για το win vs linux.

Απο την στιγμη που θα σου λεω οτι ειναι δύσχρηστα για καποιον Χ και θα μου λες οτι τα εχεις βαλει σε 98234892 ατομα και παιζουν καλυτερα απο win χωρις προβληματα για απλο ιντερνετ, ταινιες κλπ (δεν αναφερω καν το gaming), δεν θα βγαλουμε ποτε ακρη. Εγω τους εδωσα καποιες ευκαιριες, οντως σε καποια παλια λαπτοπς ειναι οκ αλλα ως εκει.

Μια φορα παλιοτερα που ηθελα να βαλω ενα wifi stick και εφαγα ολο το ιντερνετ, αλλαξα ενα καρο διανομες και τελικα δεν δουλευε, τα ξεγραψα μια και καλη.

W7 και W8,1 και ειναι ολα jet.

Link to comment
Share on other sites

dont get me wrong [MENTION=376]gdp77[/MENTION], Σεβομαι το flexibility που εχει το Linux και ολα τα καλα του (security, full access, σταθεροτητα σε σχεση με καποιες εκδοσεις windows κλπ) αλλα ως εκει.

Ηardware/software compatibility kai ευκολια χρησης δεν το συζηταμε καν. Η ms καλως ή κακως ειναι μπροστα. Θες λογω συνήθειας? Θες λογω του οτι η ms παιζει πστικα και εχει πλασαρει παντου το δικο της os? δεν εχει σημασια. (Το μεγαλυτερο θεμα ιμο ειναι το office. Βαζεις Libre που ειναι compatible me to office ή οτι αλλο θες και χάνονται λες και ειναι κατι τοσο διαφορετικο :D)

Αλλα ειναι κριμα να μιλαμε για επελαση κλπ μεγαλους τιτλους ενω ειναι ουτε το 2% της desktop αγορας. Σερβεροφασεις κινητα κλπ μαζι σου, γιατι τα σεταρεις οπως θες.

Και μην γελιομαστε, αν ποτε πιασει μεγαλα νουμερα, θα γινει πανικος απο ιους και το ξερουμε ολοι μας :)

Link to comment
Share on other sites

amdnord, δεν διάβασες το post μου καλα. Ξαναδιάβασέ το και θα δεις ότι δεν έχω καμία διάθεση να συγκρίνω σε αυτό το thread win vs linux στο desktop και η "επέλαση του linux" δεν αφορά -προφανώς- μόνο το desktop. Νομίζεις ότι την MS την ενδιαφέρει μόνο το desktop; Think again. Τα δωρεάν win8 από τους ΟΕΜ είναι ένα μέρος μιας συνολικής στρατηγικής.

Τέλος θα επαναλαβω για άλλη μια φορά ότι το 2% που αναφέρεις δεν είναι μετρήσιμο. Δεν λέω ότι είναι 20% (για desktop μιλάμε πάντα), αλλά πώντος δε είναι και 2%. Αυτό το ποσοστό μετράει πωλήσεις (σαν και αυτές που θα θεωρούνται τα δωρεάν win8). Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: Εγώ που αγόρασα 2 laptop με win (υποχρεωτικά), αλλά δουλεύω ubuntu και στα 2 μετρίεμαι στο υποθετίκό δικό σου 98% και όχι στο υποθετικό 2% που αναφέρεις

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now