GoriLLakoS

Cases: Τι; Ποιο; Πως; Γιατί;

Cases: Τι; Ποιό; Πώς; Γιατί;  

103 members have voted

  1. 1. Cases: Τι; Ποιό; Πώς; Γιατί;



Recommended Posts

Όπως λέει και το λαϊκό άσμα που γράφτηκε πρίν από 22 χρόνια "Ψηλές κοντές ξανθιές μελαχρινές αδύνατες χοντρές όλες καλές..." θα μπορούσαμε να κάνουμε μια παρομοίωση με τα "σπίτια των PC μας" που θα πηγαίνει κάπως έτσι "Ψηλά κοντά μεγάλα μικρά αλουμινένια πλαστικά μαύρα λευκά όλα καλά..."...αλλά αυτό περιγράφει την εξωτερική εμφάνιση και των δύο!

Σε αυτό το Poll θα θέλαμε όμως να επεκταθούμε - αφού σας τραβήξαμε πρώτα την προσοχή και εν συνεχεία σας βάλαμε στο κλίμα - στο Form Factor των κουτιών που έχετε!

Με ένα γενικευμένο ως προς τα κουτιά αλλά τάχιστο throwback θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως η αγορά ξεκίνησε από "τσίγκινα" βαριά γκρί άσχημα κοφτερά και αδιάφορα cases που επί το πλείστον αφοπλίστηκαν με αυτό το γνώριμο σε όλους κιτρινισμένο χρώμα μιας και το κάπνισμα στην Ελλάδα απαγορεύτηκε στα μέσα του 2009 και ήταν ATX. Λίγο αργότερά, το μαύρο έγινε το νέο γκρί και η αγορά γέμισε και συνεχίζει να γεμίζει από αυτά, ενώ η ανάγκη για cost down προϊόντα ώθησε τους κατασκευαστές να δημιουργήσουν μητρικές micro-ATX, πράγμα που επηρέσασε και τους "κουτάδες" που ξεκινησαν να παράγουν μαζικά μικρότερα cases γλιτώνοντας χρήμματα. Παράλληλα έγινε trend το HTPC και με τον ρυθμό που κυκλοφορούσαν οι τηλεοράσεις δημιουργήθηκε η ανάγκη για πιο κομψά cases που θα ταιριάζαν στο κέντρο ψυχαγωγίας κάθε νοικοκυριού....trend που μερικώς παραμένει αλλά έχει σχεδόν επικαλυφθεί από το νέο trend που ακούει στο όνομα mini-ITX καθώς όλη η βιομηχανια των PC ασχολείται με αυτό και πλέον υπάρχουν αξιόλογες λύσεις που μπορουν να κοιτάξουν στα ίσα PC μεγαλύτερων διαστάσεων!

Εκτός από τα παραπάνω που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε, όπως σε κάθε προϊοντική κατηγορία έτσι και στα cases υπάρχει special market που αναζητά αθόρυβα cases, μεγάλα cases, εύαερα ή ευήλια, πράγματα όμως που αφορούν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των κουτιών και όχι τα Form Factor τους.

Στα Heavy Duty Cases που υποστηρίζουν μητρικές τύπου E-ATX, XL-ATX, SSI CEB, SSI EEB δεν αναφέθηκα γιατί πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν, αλλά αποτελούν πολύ μικρό ποσοστό της αγοράς!

Θα θέλαμε να μας πείτε στο παραπάνω Poll τι Form Factor είναι το Case που στεγάζει τώρα τον Υπολογιστή σας και έάν δεν σας κάνει κόπο να αναπτύξετε μια σύντομη παράγραφο με το τι άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα διαθέτει καθώς και το μοντέλο του, το setup που αποτελεί τα σωθικά του και ποιός ήταν - εάν υπάρχει - ο κύριος λόγος που σας ώθησε στην αγορά του.

PS. Το HTPC το έχουμε βάλει στην τελευταία επιλογή και καταλαβαίνουμε ότι και αυτό έχει Form Factor στις μητρικές που υποστηρίζει, αλλά το προσθέσαμε ώς αυτόνομη επιλογή για να δούμε τι ποσοστό των μελών μας διαθέτει HTPC.

PS2. Η δημοσκόπηση υποστηρίζει πολλαπλή επιλογή.

Edited by Astalavista
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ωραία!

Το κουτί μου είναι το corsair 800d ένα full tower case.

Χωράει πολύ άνετα τα πράγματα μου και κυρίως μ αρέσει γιατί μπορώ να αλλάζω-βγάζω-βάζω πράγματα πολύ εύκολα λόγο του τεράστιου χώρου του αφού χωράνε πολύ άνετα τα χέρια μου παντού! Ένας από τους λόγους που το λατρεύω είναι το πορτάκι μπροστά που βγαίνουν οι σκληροί!

Μου αρέσει η ποιότητα κατασκευής του αλλά θα μπορούσε να είναι ελαφρύτερο..με τα πράγματα μέσα είναι μεγάλο βάσανο ακόμα κ η απλή μετακίνηση για μια αναβάθμιση η για ξεσκόνισμα!

Δεν θα έπαιρνα ποτέ κ για κανένα λόγο μικρότερο κουτί...ελαφρύτερο ναι, σίγουρα! Είναι για τι το θέλει ο καθένας σε άλλους που κάνουν δουλειές γραφείου ή θέλουν ένα pc για να παίζει ταινίες στο σαλόνι τα mini είναι τέλεια..

Link to comment
Share on other sites

Στο σπίτι έχω ένα πανέμορφο Soldam Case και στην δουλειά ένα SuperCase Case ELB 661.

Και τα δύο είναι ATX Cases και για να είμαι ειλικρινής του σπιτιού το έχω πολλά χρόνια και δεν έχω ασχοληθεί

και στην δουλειά απλά το έβαλα επειδή το είχαμε εδώ :P

No Hard Feelings....το επόμενο θα έιναι κάποιο mini-ITX με μικρούλα μητρική, δυνατό CPU και μεγάλη κάρτα!

Μάλλον για το Cooler Master Elite 110 με βλέπω!

[MENTION=1118]venisk[/MENTION] ψήφισε κιόλας ωρέ!

Edited by GoriLLakoS
Link to comment
Share on other sites

Xilence Interceptor Pro Preview: The XXL Case

ένα από τα αγαπημένα κουτάκια μου :) full tower με δυνατότητα atx

Χωράει τα πάντα..έχει και το επιβλητικό ύφος και είναι σαν κόσμημα πάνω στο γραφείο μου..

Στόχος σε λίγο καιρό μια mini-itx μητρικούλα και ένα cpu για το πάνω μέρος just for the record.

Αν και θα ήθελα το πλαϊνό να είναι Plexi αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα όλα τα μαγαζιά απλά σε γράφουν για τέτοια ψιλοπράγματα.

Hantol HC2802 | Skroutz.gr

Και 2χHantol HC2802 (ένα κόκκινο και ένα blue έτσι για την διαφορά) το ένα προορίζεται αποκλειστικά για να του χώσω σκληρούς και τίποτα άλλο το άλλο θα πάει δωράκι :)

Καλό φαίνεται αν και δεν το πολύ άγγιξα..από βδομάδα θα πέσει ψάξιμο και θα επανέλθω :)

Μου άρεσε αρκετά και θα έλεγα value for money για το στυλ που έχει με το χρώμα και τις δυνατότητες που προσφέρει αν και λίγες βέβαια λόγω του Μέγεθος Midi Tower και δέχεται μητρικές μόνο ATX, micro ATX (mATX)

Edited by THANOSJ3
Link to comment
Share on other sites

Ε-ΑΤΧ: Για καθημερινή χρήση έχω ενα LD PC-V8 Black/Orange. Είχε όλα τα στοιχεία που ήθελα απο εναν πύργο να στήσω τον υπολογιστή μου. Χώρος για 4 HDD και 2 SSD, χώρος για 3 τετραπλά ψυγεία, και μητρική E-ATX. επίσης, διαθέτει πολύ χώρο για cable routing, και πολλες υποδομές για την υλοποίηση custome κύκλομ αυδρόψυξης.

HTPC - Είναι καθοδον ενα lian Li PC-Q30 στο οποίο θα υλοποιηθεί build για low consumption HTPC (AMD APU). Ο λόγος που επιλέγθηκε το κουτί αυτό ειναι η "βιτρίνα" του, και το μικρό και ενδιαφέρον μέγεθος/σχήμα του.

Mitx - Προς το παρόν την χρήση του NAS + Media Player την εκτελεί ενα BitFenix Prodigy. ο Λόγος επειδή στο μέγεθος του δεν υπάρχει άλλο κουτί που να υποστηρίζει 6 σκληρούς και raid card και υδρόψυξη.

Γενικά όλα τα μεγέθη τψν κουτιών έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Ανάλογα την περίσταση και τις ανάγκες του κάθε χρήστη σίγουρα μπορούν όλοι να επωφεληθούν απο τα εκατοντάδες κουτία που υπάρχουν στην αγορά!

Το επόμενο κουτί μάλλον θα είναι κάποιο pico Itx για την κρεβατοκάμαρα.

Link to comment
Share on other sites

Ωραιο θρεντ :D

Εχω ενα CM Enforcer, midi tower. Ειναι το κουτι που ηθελα να παρω απο την πρωτη στιγμη που το ειδα:D. Ακομα και τωρα δεν μπορω να βρω καποιο κουτι να μου αρεσει πιο πολυ.

εχει αρκετο χωρο μεσα για να κανω αυτα που σκεφτομαι να κανω, βαζεις βγαζεις ευκολα πραγματα, καρτες γραφικων χωρανε και εχουν πολυ απλα, και για σκληρους δισκους? τι να πω περνει πολυ πραγμα πανω του για αποθηκευση, ειμαι πολυ large με την παρτη του χεχε.

Μπορεις να κανεις ωραια πραγματα, σου δινει πολλες επιλογες, για νερακι, για αερα για CF-SLI :), SSDs-HDDs

Γενικα το γουσταρω τερμα, μου αρεσει παρα πολυ! ο σχεδιασμος του, επιθετικος, με τα χρωματα του μαυρου και του κοκκινου, απλα καθομαι και το κοιταω καμια φορα μονο να δουλευει, να μην κανω τιποτα!

Το βραδυ τα κοκκινα φωτα χτυπανε την μητρικη και το κανει να δειχνει μεσα απο το τζαμακι παρα πολυ ομορφο! γουσταριζω με το Enforcer χεχε

Edited by ChameZX
Link to comment
Share on other sites

Ένα CM Elite 430 Black ATX με μπλε LEDs να βαράνε παντού! :P Προς το παρόν δεν μου χρειάζεται κάτι παραπάνω, έχει όλες τις ανέσεις που χρειάζομαι (3x 5.25", 7x 3.5") χώρο για μεγάλες GPUs, και cutouts για υδρόψυξη.

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

δυο στακερ 831 το ενα εχει μεσα το πισι μου και το αλλο περιμενει νεο hardware (το οποίο κάποτε θα πάρω)

με ικανοποιούν οι χώροι του και αρκεί για το hardware που εχω ( δεν πρόκειται να βαλω 2-3 vga η 5-6 hdd )

επίσης αντιπαθώ τα γεμάτα πλαστικό κουτιά :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Wrong click στο poll, ΑΤΧ έχω και είναι το μόνο που δεν έχω αλλάξει από τον πρώτο (έτοιμο) υπολογιστή που μου πήραν το 2007.

Κουτί του Multirama μεν, μαύρο με λίγο άσπρο, αλλά έχει και side window και ένα μπλε διακοσμητικό led στην πρόσοψη. Θα το χαρακτήριζα στιβαρό και αρκετά καλοφτιαγμένο!

Μια χαρά με έχει βολέψει τόσα χρόνια, μπράβο στο μπαμπά για την επιλογή :P

Link to comment
Share on other sites

Fractal Design Define R3. ATX form factor για το Desktop που έχω στο σπίτι... Αλλά αυτό είναι μια επιλογή που έγινε σχεδόν 3 χρόνια πριν και δεν υπήρχε τόση μεγάλη ποικιλία στα mITX (και κουτιά και hardware).

Αν διάλεγα τώρα (που θα το κάνω λίαν συντόμως) θα πήγαινα σε mITX, σίγουρα. Λατρεύω την ιδέα ενός μικρού κουτιού που είναι αρκετά δυνατό και ταυτόχρονα μπορεί να πιάνει ελάχιστο χώρο πάνω στο γραφείο.

HTPC επίσης διαθέτω, δεν είναι mITX αλλά φιλοξενεί mITX μητρική, αλλά είναι low-profile. To μειονέκτημά του είναι ότι δεν μπορεί να δεχτεί τις κανονικές GPUs. Modding project επέρχεται.

Link to comment
Share on other sites

Main PC εχω Mini-ITX. εχουμε παρουσιασει το Case mou με τον Jason ~> Bitfenix Prodigy

Αποτελεσμα: λιγοτερος χωρος, ευχρηστο κουτι πανω στο γραφειο και ταυτοχρονα ομορφαινει το περιβαλλον στο δωματιο.

Στο σαλονι εχω ενα Midi fujitsu-siemens κουτακι με Micro-ATX mobo.

Imo πάνε οι καιροι για full tower μιας και μπορουμε να εχουμε αναλογη δυναμη σε μικροτερο κουτι και να εξοικονομούμε χωρο. Ακομα και οι gamers μπορουν να ''ζησουν'' με μικροτερα κουτια πλεον.

Link to comment
Share on other sites

Coolermaster Half 932 με asrock z77 pro4-m τεραστιο κουτι με micro-atx μητρικη??? (μου χαρισαν το κουτι) και τα δυο ειναι καλα.

Εχω στησει διαφορα pc αλλα αυτα με itx-mitx πρεπει να στραμπουλας χερια και οχι μονο.

Τα τεραστια κουτια ειναι μονο για ατομα που χρειαζονται η εχουν τρελα με crossfire-sli δεν υπαρχει αλλος λογος.

Αν εστηνα itx-mitx θα ηταν για htpc και μονο με APU η Intel Iris.

Εμενα προσωπικα μου αρεσουν οι micro-atx λυσεις.

Link to comment
Share on other sites

E-ATX, XL-ATX, SSI CEB, SSI EEB

τα υπολοιπα στην υπογραφη μου.

Ισως τωρα να πηγαινα και σε ενα μεγαλο midi ATX, κατι σε 700D, αλλα,

το Phantom μου αρεσει τρελλα !!

Link to comment
Share on other sites

Lian Li V2010B, κυρίως για τους χώρους του. Η αγορά έγινε πριν από 3-4 χρόνια, διότι ήθελα να του βάλω υδροψύξη και να παραμένει χώρους για 8-10 δίσκους, ωστόσο μέχρι τώρα δουλεύει με stock ψύξη και mATX μητρικούλα.

ΤΤ Shark, ωραίο για ATX σύστημα (αγοράστηκε πριν από 7-8 χρόνια) για να φιλοξενήσει το τότε υπολογιστή. Τώρα κάθεται και περιμένει πότε θα μπει ένα low-end σύστημα NAS.

Γενικά θα ήθελα να προβώ στην αγορά κουτιού για mATX και σε ένα άλλο παρόμοιο να έχω τους δίσκους μου με εξωτερικό controller. Έχω ακούσει για Cubitek και το CM Stack it, αλλά αυτό μάλλον θα γίνει μόλις πάρω πτυχίο (αργότερα μέσα στο έτος).

Link to comment
Share on other sites

Τρία cases παίζουν στο σπίτι!

Cooler Master 690 II Advanced: Στιβαρό, solemn looks, all black (για την εποχή του μεγάλο +) με πολλές θέσεις για δίσκους και άνεση για την εγκατάσταση ATX μητρικών. Το έφτασα στα όριά του όσον αφορά την χωρητικότητά (δίσκοι, optical) αλλά ήταν άψογο.

Cooler Master Cosmos SE: Από τα κουτιά που κάνουν όποιον το αντικρίσει να πει ουαου! Μπορεί το εσωτερικό του να μην είναι και το πιο άνετο, το εξωτερικό του όμως is Screaming for attention!!!

Cooler Master HAF XM: Πραγματικά ένα "μικρό τερατάκι". Χωράει E-ATX μητρικές, έχει σχετικά χαμηλό κόστος για το μέγεθος και τις δυνατότητές του, και ο χώρος είναι πραγματικά άπλετος χωρίς να δυσκολεύει τις αλλαγές σε hardware, οι οποίες γίνονται συχνά.

Link to comment
Share on other sites

CM HAF 932 στον μεγάλο, σχεδόν 4 χρόνια. Αθάνατο κουτί.

Ε όχι και αθάνατο, 200 χρόνια ζωής έχει το πλαστικό νομίζω..:hehe: [MENTION=408]antonis[/MENTION]

Link to comment
Share on other sites

εγω έχω βολευτεί με το bitfenix prodigy το οποίο είχα μοντάρει για να το φέρω στα μέτρα-γούστα μου.

έχω ένα πανέμορφο Soldam Case

που το βρήκες ρε μπαγάσα?

Edited by mofori
Link to comment
Share on other sites

Εγω που εχω βαλει σε ενα Midi της CM ουτε καν ξερω ποιο μοντελο ειναι..με ενα μικρο παραθυρο και εχει μεσα Sabbertooth 990FX με AMD FX 8350 ,Kingston 8GB RAM 2400MHZ (Δε τρεχει τοσα ειπαμε!) Crossfire MSI 7870 , SeaSonic 760W, Intel SSD520 60GB ,Kingspec SSD 64GB, Seagate 1.5TB σε αλουμινενιο κουτι για να μην κανει θορυβο .... 5.25

Α για ψυξη της CPU Coolit Vantage οπου το μικρο ψυγειο εχει παει εξω απο το κουτι μιας και βγαζει πολυ ζεστη...Εχω κοψει ολες τις λαμαρινενιες σιτες και κολησα σιτα πλαστικια για να μην μαζευει παπλωμα σκονης.!

Μπορω να πω οτι με το ζορι εβαλα ολα τα καλωδια απο πισω και ειναι στενα μεσα δεν ειναι ευκολο για αλλαγες και προσθεσεις αλλων πραγματων...Θα ηθελα ενα μεγαλητερο κουτακι να ειναι ολα ανετα αλλα ακιβουτσικα ειναι ....μιας και αυτο το πηρα πριν απο 3 χρονια 40Ευρο.

Link to comment
Share on other sites

εγω έχω βολευτεί με το bitfenix prodigy το οποίο είχα μοντάρει για να το φέρω στα μέτρα-γούστα μου.

που το βρήκες ρε μπαγάσα?

Μεγάλη ιστορία :P Πάντως έφτασε στα χέρια μου σε ένα απλό χαρτινο κουτί και όχι της Soldam :P

Link to comment
Share on other sites

μετα απο πολλα μεγαλα κουτια κλπ, το πηρα αποφαση οτι το μεγεθος ειναι απλα χαμενος χωρος (εκτος αν μιλαμε για πανω απο 1 gpu)

Πηρα προσφατα ενα Fractal Design Node 304 το οποιο στεγαζει :

Gigabyte F2A88N-WIFI

A10-6800K

8GB ram

430w psu

και ισως καποια στιγμη να μπει μια gpu τυπου 760/270-280 ή μια καρτα ηχου (αναλογα με τα κεφια, αλλιως θα παρθει εξωτερικη καρτα ηχου).

Aν τρελαθω βεβαια μπορω να χωρεσω ευκολα High end μηχανημα μεσα (παιρνει αρκετα μεγαλες gpus)

πχ Gtx770

509187ad_SDC11827.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now