MetallicGR

Παν μέτρον άριστον... και στα smartphones!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Παν μέτρον άριστον... και στα smartphones!]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/general3.png[/NEWS_IMG] Τα στατιστικά μιλούν για ακόμη μια φορά δείχνοντας πως οι κατασκευαστές smartphones πρέπει να διαθέσουν τις συσκευές τους με μέτρο.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του TweakTown, οι κατασκευαστές smartphones -και ιδίως οι 'μεγάλοι' όπως η Samsung και η Apple- θα πρέπει να περιορίσουν την συχνότητα διάθεσης νέων smartphones στην αγορά καθώς οι πωλήσεις πέφτουν ενώ τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και οι τιμές, καθιστώντας τον τομέα (πλέον) μη κερδοφόρο. Βέβαια ακόμη απέχουμε αρκετά από το να δούμε τις μεγάλες εταιρείες του χώρου να μειώνουν τις νέες συσκευές που παρουσιάζουν (βλ. Galaxy S5 Zoom, iPhone 5C), οπότε τα αποτελέσματα της λεγόμενης "αργά αναπτυσσόμενης κατηγορίας" θα τα δούμε, μάλλον σε μερικά χρόνια, εκτός αν υπάρξει κάποια τρομερή εξέλιξη στον τομέα της κατασκευής τους που θα φέρει τα πάνω-κάτω.

Επίσης συχνά βλέπουμε τις εταιρείες να προωθούν μια συγκεκριμένη συσκευή στις "ανερχόμενες αγορές" όπου και εκεί το κέρδος είναι, όπως αναφέρουν, μικρότερο. Επίσης, αξίζει να δούμε ότι τα higher end smartphones αποτελούν τώρα το εργαλείο χρήσης αρκετών casual consumers, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε και εταιρείες όπως η MediaTek, η Intel και η Hewlett Packard να μπαίνουν αρκετά δυναμικά, με λύσεις που απειλούν και τα μεγαθήρια της κατηγορίας.

[img_alt=Παν μέτρον άριστον... και στα smartphones!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums350-picture23746.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now