Recommended Posts

[NEWS_IMG=Υποδεχτείτε την νέα nVidia Titan-Z]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/nvidia3.png[/NEWS_IMG]Ο μεγάλος αδερφός της απλής Titan υπόσχεται εξωπραγματικές επιδόσεις

Ανακοινώθηκε σήμερα από την nVidia, κατά την διάρκεια του GPU Technology Conference (GTC) 2014, η νέα dual-GPU κάρτα που βασίζεται στον GK110 πυρήνα, η GeForce GTX TITAN-Z. Το reference σχέδιο της εταιρίας αποτελεί την πρώτη της κάρτα που καταλαμβάνει χώρο τριών slots, ενώ έρχεται με το σύστημα ψύξης που είχαμε πρωτοδεί στην GTX 690, με έναν κεντρικά τοποθετημένο ανεμιστήρα ανάμεσα στις δύο ψύκτρες.

Η GTX TITAN-Z θα έρχεται με δύο πλήρη GK110, δηλαδή με 2.880 CUDA cores το καθένα, ή συνολικά 5.760! Παράλληλα τα TMUs και τα ROPs έχουν διπλασιαστεί και αυτά στα 480 και 96 το καθένα, ενώ η μνήμη φτάνει τα 12 GB που μοιράζονται μεταξύ των δύο πυρήνων. Αν και δεν ξέρουμε ακόμα αν θα υποστηρίζει πλήρως Double Precision FP, το Single Precision FP Performance φτάνει τα 8 TFLOP/s. Για την σύνδεση με την οθόνη υπάρχουν δύο dual-link DVI, μια DisplayPort και μια έξοδος HDMI, ενώ σύμφωνα με την εταιρία είναι η πρώτη κάρτα που προσφέρει την δυνατότητα για παιχνίδια σε ανάλυση 5K (5120 x 2700) σε μία οθόνη. Η τιμή της φτάνει τα $2999.

[img_ALT=Υποδεχτείτε την νέα nVidia Titan-Z]

http://www.hwbox.gr/members/4651-albums357-picture24172.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι συχνότητες, στο Anandtech, βάσει του 8 TFLOP/s υπολογίζουν την βασική συχνότητα πυρήνα στα 700MHz και για το TDP κάπου μεταξύ 300W - 375W.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now