MetallicGR

Συνεργασία της Intel με την Cloudera

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Συνεργασία της Intel με την Cloudera]http://www.hwbox.gr/images/metro/news_images/intel2.png[/NEWS_IMG] Η Cloudera και η Intel δεσμεύονται να επιταχύνουν και να μετασχηματίσουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα Big Data. Η Intel πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων στην Cloudera.

Η Intel Corporation και η Cloudera ανακοίνωσαν μια ευρεία στρατηγική τεχνολογική και επιχειρηματική συνεργασία, καθώς και μια σημαντική επένδυση ιδίων κεφαλαίων από την Intel, καθιστώντας τη το μεγαλύτερο στρατηγικό μέτοχο της Cloudera αλλά και μέλος του διοικητικού της συμβουλίου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επένδυση τεχνολογίας data center στην ιστορία της Intel. Στη συμφωνία θα ενταχθεί και το ηγετικό επιχειρησιακό λογισμικό αναλυτικής διαχείρισης δεδομένων της Cloudera βασισμένο στο Apache Hadoop™, με την κορυφαία αρχιτεκτονική data center που βασίζεται στην τεχνολογία Intel® Xeon®. Στόχος είναι η επιτάχυνση της υιοθέτησης των λύσεων big data από τους πελάτες, καθιστώντας ευκολότερο για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να αποκτήσουν αυξημένη επιχειρηματική αξία από τα δεδομένα, αναπτύσσοντας open source λύσεις Apache Hadoop. Τόσο η στρατηγική συνεργασία, όσο και η επένδυση ιδίων κεφαλαίων υπόκεινται σε κανονικές συνθήκες κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένων των συνήθων κανονιστικών εγκρίσεων.

Η Cloudera θα αναπτύξει και θα βελτιστοποιήσει τη Διανομή της Cloudera συμπεριλαμβανομένου του Apache Hadoop (CDH) για την αρχιτεκτονική Intel ως της προτιμώμενης πλατφόρμας της και θα υποστηρίξει μια σειρά από τεχνολογίες επόμενης γενιάς της Intel, συμπεριλαμβανομένων δικτύων, μνήμης flash και λύσεων ασφάλειας. Με τη σειρά της, η Intel θα διαθέσει στην αγορά και θα προωθήσει το CDH και το Cloudera Enterprise στους πελάτες της ως την προτιμώμενη πλατφόρμα Hadoop. Η Intel θα εστιάσει τους τεχνικούς και τους εμπορικούς της πόρους στον στόχο αυτό. Οι βελτιστοποιήσεις από τη διανομή της Intel για την πλατφόρμα δεδομένων Apache Hadoop/Intel (IDH/IDP) θα ενσωματωθούν σε CDH και IDH/IDP και θα μεταφερθούν μετά την κυκλοφορία της έκδοσης 3.1 στο τέλος του Μαρτίου. Για να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση των πελατών σε CDH, η Intel και η Cloudera θα εργαστούν από κοινού για μια πορεία μετάβασης από IDH/IDP. Η Cloudera θα εξασφαλίσει επίσης, ότι όλες οι βελτιώσεις θα συνεισφέρουν στα αντίστοιχα έργα ανοικτού κώδικα και CDH.

Η συνεργασία με την Cloudera υπόσχεται να ενισχύσει τόσο τις δράσεις της Intel για τα data center, όσο και τις τεχνολογικές πρωτοβουλίες σχετικά με το Internet of Things (IoT), επιτρέποντας στους πελάτες να διαχειρίζονται και να αναλύουν τα δεδομένα που δημιουργούνται από τις μηχανές μέσω μιας ποικιλίας πηγών που περιλαμβάνουν αισθητήρες, πύλες και μια σειρά από συσκευές.

«Ευθυγραμμίζοντας τα προϊοντικά πλάνα των Cloudera και Intel, δημιουργούμε την πλατφόρμα που θέλουμε για τα big data analytics», δήλωσε η Diane Bryant, Ανώτερη Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια του Ομίλου Data Center της Intel. «Περιμένουμε να επιταχυνθεί ο ρυθμός με τον οποίο ο κλάδος υιοθετεί την πλατφόρμα δεδομένων Hadoop και να καταστεί εφικτό για τις εταιρείες να εξάγουν τα δεδομένα τους δημιουργώντας γνώσεις που βοηθούν την επιχείρηση. Αυτή η συνεργασία εκτείνει την τεχνολογία data center από τον υπολογισμό στη δικτύωση, την ασφάλεια και την αποθήκευση έως τις πρωτοβουλίες μας για το Internet of Things (IoT).»

Οι δύο εταιρείες παραμένουν δεσμευμένες απέναντι στην open source κοινότητα που υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω από το Hadoop. Οι εταιρείες θα υλοποιήσουν επίσης κοινές go-to-market στρατηγικές που περιλαμβάνουν το συντονισμό των προϊόντων, του καναλιού και των πωλήσεων.

«Το Hadoop έχει αλλάξει ολόκληρη τη συζήτηση γύρω από τα δεδομένα,» δήλωσε ο Tom Reilly, διευθύνων σύμβουλος, Cloudera. «Με βάση την ικανότητά μας να αποθηκεύσουμε, να επεξεργαστούμε και να αναλύσουμε όλων των ειδών τα δεδομένα, ολοένα και περισσότερο, με νέους τρόπους, οι δυνατότητες για πρόοδο στις επιχειρήσεις, στην κοινωνία και στο οικονομικό περιβάλλον είναι τεράστιες. Δημιουργώντας μια ομάδα με την Intel, τον ηγέτη της βιομηχανίας στην καινοτομία της τεχνολογίας data center, παρουσιάζεται μια ευκαιρία για εμάς να βασιστούμε στο Hadoop ως το κεντρικό πλαίσιο της πλατφόρμας. Το αποτέλεσμα είναι ραγδαίες βελτιώσεις της απόδοσης σε φόρτο εργασίας, όπως η εξαγωγή έξυπνων συμπερασμάτων. Το όραμα της Intel για την παροχή ανοικτών, βελτιστοποιημένης απόδοσης λύσεων για τα big data συνάδει με το όραμά μας να βοηθήσουμε τις εταιρείες να επιταχύνουν το χρόνο επίτευξης της επιτυχίας.»

[img_alt=Συνεργασία της Intel με την Cloudera]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums356-picture24571.jpg[/img_alt]

Intel Press Release

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now