MetallicGR

SuperFlower Leadex Platinum 850W PSU

Recommended Posts

[NEWS_IMG=SuperFlower Leadex Platinum 850W PSU]http://www.hwbox.gr/images/news_images/superflower.jpg[/NEWS_IMG] Η SuperFlower παρουσιάζει στην αγορά το νέο PSU της, Leadex με απόδοση 850W.

Η πρόταση της SuperFlower βρίσκεται ήδη στα καταστήματα και έρχεται με αποδόσεις που ξεκινούν από τα 750W και αγγίζουν τα 1000W ενώ ακόμη και η έκδοση των 850W μπορεί να ικανοποιήσει και τα πιο απαιτητικά συστήματα ακόμη και για τρεις midrange GPUs ή δύο high end. Το τροφοδοτικό εξοπλίζεται με δύο 8pin EPS power connectors τα οποία χωρίζονται σε 4+4 ενώ υπάρχει και το standard 20+4 pin ATX connector. Για την τροφοδοσία των PCIe καρτών υπάρχουν έξι 6+2 PCI-Express power connectors, 10x SATA, 7x Molex. Διαθέτει μια έξοδο +12V με ένταση 70.8A, ενώ υποστηρίζει τα lower C-states των Haswell επεξεργαστών για μηδαμινή κατανάλωση ενέργειας.

Η ψύξη της μονάδας επιτυγχάνεται από έναν ανεμιστήρα 140mm και εκτός αυτών συνοδεύεται από εγγύηση 5 ετών. Το τροφοδοτικό έχει επίσης λάβει 80 Plus Platinum πιστοποίηση με το μοντέλο των 850W να τιμολογείται στα 220$.

[img_alt=SuperFlower Leadex Platinum 850W PSU]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums379-picture24876.jpg[/img_alt]

[img_alt=SuperFlower Leadex Platinum 850W PSU]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums379-picture24877.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

IMO δεν εχουν οι αλλες κατι το τοσο καλυτερο που να μη μου αρεσει αυτο στο ματι...

Μωρέ έχω δω κάτι Titanium, αλλά όταν φτάνει να κάνει ένα τροφοδοτικό 300+ ευρώ, κάπου αρχίζει και γίνεται σουρεαλισμός η πραγματικότητα.

Τα Leadex είναι μία χαρά και η πλατφόρμα χρησιμοποιείται και από αρκετές άλλες εταιρίες μήνες τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα (απλά υπάρχει - δεν ξέρω εάν θα την ακολουθήσουν όλοι γιατί είναι λίγο μελανό σημείο)

που λέει πως από τον Ιούνιο-Ιούλιο και μετά όλα τα τροφοδοτικά που θα εισάγονται στην Ευρώπη θα πρέπει να έιναι με

efficiency πάνω από 80% (εάν όχι 85%, δεν θυμάμαι καλά).

Μην περιμένετε με την μία να φτάσουν όλα εκεί γιατι θα υπάρχει και μια περίδοδος - όπως πάντα - 6 με 8 μήνες

για να εφαρμοστεί πλήρως.

Όχι απαραίτητα να πάρουν επίσημη πιστοποίηση 80+, αλλά να είναι πάνω απο αυτό το ποσοστό.

Μετά από διάφορες ζυμώσεις λοιπόν, ακούγεται πως οι τιμές οι τιμές των 80+ Gold θα πέσουν σε αυτές των Bronze...και ως φυσικό

επακόλουθο, τα Bronze δεν θα πέσουν σε τιμή αλλά θα εξαφανιστούν.

Και ως εκ τούτου, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα Platinum και τα Titanium να κάνουν όλο και περισσότερο αισθητή την παρουσία τους....σε μεγάλες όμως τιμές για την ώρα.

Δεν ξέρω όμως τι νόημα έχει για χώρες με το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας να έχουμε 450-550W τροφοδοτικά στα 100?.

Για κάποιον που ξέρει πως πάντα θα χρειάζεται τόσα Watt και ψάχνει ένα πολύ καλό τροφοδοτικό, ίσως έχει νόημα...για το υπόλοιπο

95% πάντα θα υπάρχουν τροφοδοτικά 450-550W(Real 200-300W) με 10-25? που θα κάνουν την δουλειά τους και θα είναι και χαρούμενοι.

Από την άλλη, η Ελλάδα και οι αντίστοιχες χώρες δεν αποτελούν μεγάλη αγορά του πλανήτη...και βόρειες ευρωπαϊκές χώρες μαζί με την Αμερική...ήδη αγοράζουν πανάκριβα μικρά τροφοδοτικά και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες.

Αποτέλεσμα αυτού είναι και τα πόσα μοντέλα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε χαμηλά wattages με 80+ Gold.

Link to comment
Share on other sites

Θα έπρεπε να προτιμάμε ένα 300W 80+ παρά ένα 500W απλό στα ίδια λεφτά η κάποιο 250W 85+ με λίγα παραπάνω λεφτά. Άλλωστε για την μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών πλέον και τα 300W είναι υπερβολικά αφού τα συστήματα έχουν πλέον πολύ μικρή κατανάλωση και απαιτήσεις σε ισχύ.

Απλά ο απλός κόσμος δεν γνωρίζει και αν δει ένα PC με 500W και ένα ίδιο με 300W θα πάρει αυτό με τα περισσότερα Watt. Και εδώ πρέπει τα μαγαζιά και οι εταιρείες να αρχίσουν να εκπαιδεύουν τον απλό χρήστη στο τι είναι καλύτερο και τι όχι.

Link to comment
Share on other sites

Ισχυρότατο PSU, εξαιρετικό, μα στην Ελλάδα, που το κάθε σέντσι μετράει, καλύτερα να πάρω το 1300W της EVGA (G2), που επίσης φτιάχνεται από την SuperFlower. (Ναί, εμένα θα μου χρειαστεί για το κτηνάκι που φτιάχνω κομμάτι κομμάτι).

Ο μέσος χρήστης, δεν είναι εύκολο να εκπαιδευτεί.

Τα μαγαζιά απλά προωθούν προιόντα πολύ συγκεκριμένα ή ξεστοκάρουν. Και οι πωλητές δεν έχουν (συνήθως) ιδέα για το τι πουλάνε. Και οι χρήστες εμπιστεύονται τον πωλητή, θέλουν κάτι "να δουλεύει", χωρίς να μπούν σε διαδικασία να ψάξουν τι ακριβώς αγοράζουν. Και η κοροιδία πάει σύννεφο.

Και φυσικά, δεν χρειάζεται ένας σκασμός χρήματα για ποιοτικό PSU σε PC χαμηλού budget. Με 50 γιούργια παίρνει κάποιος το XFX Core edition 450W (Bronze) και έχει το κεφαλάκι του ήσυχο πως τα πυροτεχνήματα θα τα δεί στην εκκλησία το Σάββατο το βράδυ της Ανάστασης, όχι στο PC του. Just my δίφραγκο.

Edited by GrMadness
Link to comment
Share on other sites

Κτήνος το 1300W της EVGA (G2) και με τιμή απίστευτα καλή αφού τα Platinum 1200-1250W πλασαρίστηκαν

στις τιμές των Gold και τα Gold πέσανε αρκετά!

Και τα 10 χρόνια εγγύησης πολύ καλό! :T:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now