Recommended Posts

καλησπέρα παιδιά!

Έχω εδώ και 1+ χρόνο , τον προαναφερθέντα ssd και πάνω τα windows 8.1.1 x64

Τον τελευταίο μήνα εκεί που δουλεύω κανονικά χωρίς πρόβλημα, ξαφνικά το pc κρασάρει τελείως. Με τα πολλά κατάφερα κανά δυο φορές να ανοίξω τις επιδόσεις και βλέπω ότι έχω φόρτο cpu 5%, ram 35% και o SSD 100%!! Ενώ οι άλλοι δύο μηχανικοί που έχω είναι 0% με 5%. έχω δοκιμάσει διάφορες βελτιώσεις για τα windows αλλά δεν πιστεύω ότι είναι αυτά το πρόβλημα γιατί όταν κολλάει ο υπολογιστής, (και) αναγκαστικά κάνω hw reset,, μόλις γίνει αυτό ο δίσκος δεν αναγνωρίζεται από το bios (στην θύρα, αντί για το όνομα του δίσκου λέει "none")

Τον έχω δοκιμάσει σε όλες τις sata θύρες. Τους υπόλοιπους δύο δίσκους και δύο dvd εμφανίζονται κανονικά.

Τώρα το πρόβλημα μου είναι : πως θα αποδείξω στην corsair ότι ο δίσκος είναι χαλασμένος; Ναι μεν το κάνει συχνά, αλλά μπορεί και να περάσουν δύο μέρες χωρίς πρόβλημα. Το hard disk sentinel (και το toolbox της corsair) γράφει 100% υγεία , ενώ τα tests της WD και seagate δεν εκτελούντε (αν θυμάμαι καλά γράφουν test reset by disk). Υπάρχει κάποιο άλλο εργαλείο για τέστ;

Σήμερα θα δοκιμάσω και low level format αν και δεν νομίζω να λύσει το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Στο resource monitor δεν φαίνεται ποιος κάνει τις εγγραφές / αναγνώσεις; Μην είναι απλά κανένα malware ή scheduled defrag και χαλιέσαι άδικα :)

Το πιο πολύ το "καίει" το system και αμέσως μετά ο firefox. Γενικά στο παρασκήνιο εκτός από τα "κλασσικά" προγράμματα δεν βλέπω κάτι περίεργο. Η αλήθεια είναι ότι δεν του έτρεξα κάποιο scan εκτός βέβαια από το συνήθες που κάνει ο Norton σε idle.

Αλλά και πάλι πες ότι έχεις δίκαιο, στο bios μετά από κάθε τέτοιο κόλλημα γιατί δεν αναγνωρίζεται; Θα δεχόμουν ότι είναι η μητρική αλλά τον αλλάζω θέση στον sata controller και κάθε φορά δεν αναγνωρίζει τον SSD όπου και να τον βάλω.

Θα τον κάνω όπως είπα και ένα llf να δω τι παίζει. Στο laptop σε έναν kingston που η υγεία είχε πέσει στο 70% , αν και δεν είχα πρόβλημα με τις επιδόσεις, μετά από low level επανήλθε στο 100%.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο, δεν το πρόσεξα αυτό για το BIOS.

Οπότε αλλάζεις sata καλώδιο (ναι, ακούγεται περίεργο αλλά καν' το, κολλάει πολύ στο σενάριο που περιγράφεις) καθώς και τροφοδοσία (άλλο molex) μπας και παίζει κάτι με επαφή στις συνδέσεις και βλέπεις πως θα εξελιχθεί. Επίσης αν η μητρική σου έχει SB Voltage, μπορείς αν θέλεις να το τσιμπήσεις λίγο ;)

Link to comment
Share on other sites

Καλώδιο data άλλαξα, ρεύματος όχι. Αλλά θα το δοκιμάσω και αυτό. Νομίζω πως έχει η μητρική SB voltage, μικρός τα πείραζα (ο MetallicGR ξέρει) τώρα που μεγάλωσα...χάλασα!! Δεν νομίζω να βοηθήσει σε κάτι, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το πρόβλημα έκανα bios default δεν διόρθωσε κάτι. Έχω στείλει αίτημα για rma στην corsair, να δούμε τι θα γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να βοηθήσει. Αν είναι πολύ χαμηλό by default το SB Voltage σου, σε συνδυασμό με ένα οριακό τροφοδοτικό μπορεί να δημιουργεί τέτοια θέματα ηλεκτρικής φύσης. Εξου και η πρόταση. Και δεν θα να βλέψεις κάτι ανεβάζοντας το λίγο (+0.1v).

Επίσης η 12v και 5v καλό είναι να ελεγχθούν μπας και παίζεις κάπου αρκετά έξω από τις σωστές τιμές. Αν έχεις ένα φθηνό πολυμετράκι ρίξε μία ματιά. Οπότε μαζί με το άλλο molex να εξασφαλίσεις ότι δεν παίζει κάτι από ρεύματα. Κυρίως για να μην κάνεις άδικα rma και περιμένεις, μιας και η Corsair πιθανότατα να στο εγκρίνει χωρίς πολλά - πολλά μετά από ένα τυπικό troubleshooting.

Link to comment
Share on other sites

Το τροφοδοτικό είναι Tagan piperock 900w. Σκυλί μεν, αλλά τα έχει τα χρονάκια του (του χρόνου θα πάει 1η δημοτικού).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now