MetallicGR

Στοιχεία για τον νέο Thunderbolt controller

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Στοιχεία για τον νέο Thunderbolt controller]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel2.jpg[/NEWS_IMG] Νέες πληροφορίες προκύπτουν από πηγές του VRZone αναφορικά με τον νέο Thunderbolt (v3) controller της Intel.

Ο λόγος για τον νέο controller με κωδική ονομασία "Alpine Ridge" ο οποίος θα φέρει τον διπλασιασμό του bandwidth από 20 σε 40 Gbps και θα αξιοποιεί το PCIe v3.0 interface κυρίως λόγω του bandwidth του ενώ θα επικοινωνεί άμεσα και με τον επεξεργαστή με την Intel να σκοπεύει να το λανσάρει μαζί με τους επεξεργαστές Skylake το 2015. Παράλληλα θα μπορεί να μεταφέρει σήματα DisplayPort, HDMI 2.0, και USB 3.0.

Ο connector θα δεχθεί και αυτό αλλαγές αφού θα λεπτύνει στα 3mm κάτι που αποτελεί "ευλογία" για τα Ultrabooks ενώ δεν θα λείψει και ο σχετικό αντάπτορας για backwards compatibility. Τέλος, λέγεται ότι το πρότυπο θα μπορεί να παρέχει ισχύ 100W στις συσκευές κάτι που θα "αφαιρέσει" κυριολεκτικά τα power bricks των laptops καθώς θα μπορούν να φορτίζουν όπως ένα smartphone.

[img_alt=Στοιχεία για τον νέο Thunderbolt controller]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums379-picture25148.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now