$@39@

Προτάσεις για Router

Recommended Posts

Αντιμετωπίζω ένα σοβαρότητα πρόβλημα με τη νέα γραμμή που έκανα στην Forthnet. Στην αρχή που ήρθε ο τεχνικός να κάνει τη σύνδεση όλα ήταν κομπλέ και κλείδωνα στα 17Κ. Το ρούτερ είναι αυτή η μαμίσια αηδία το ΖΤΕ που δίνουν τώρα τελευταία. Περνώντας οι μέρες άρχισαν τα προβλήματα με τη σύνδεση, αποσυνδέσεις, χαμηλές ταχύτητες κτλ. Τώρα πότε κλειδώνει στα 11Κ πότε στα 9Κ πότε στα 10Κ και γενικώς δεν έχει καλό wifi ούτε σαν εμβέλεια, ούτε σαν ping (35 ms). Μίλησα με forthnet και μου άρχισαν τα κουκουρούκου ότι θα είναι στα 8 σταθερά και κάτι κουλά που με τσάντισαν. Εν τω μεταξύ το σπίτι μου το κανονικό (όχι ο άλλο που αράζουμε με τη νέα σύνδεση) είναι στα 25-30 μέτρα και παίζω με 16-17Κ για πλάκα. Πιστεύω ότι φταίει το ΖΤΕ οπότε θα ήθελα όσοι ξέρουν από δικτυακά να μου προτείνουν κάτι καλό, σταθερό και αξιόπιστο να το αλλάξω να δω κυρίως αν όντως φταίει αυτό αλλά και να το έχω γενικά σαν ένα καλό modem-router. Δικτυακοί HELP!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Θα σου έλεγα για αρχή, να πάρεις το άλλο router που λες πως κλειδώνει στα 17 και να το δοκιμάσεις για 1-2 μέρες σε αυτή τη γραμμή και να βάλεις και το zte στη θέση του. Έτσι θα είσαι σίγουρος πως φταίει το ρούτερ και όχι η γραμμή ή η καλωδίωση και από κει και πέρα βλέπεις για καινούριο. Αν αποφασίσεις να πάρεις καινούριο θα σου έλεγα να δεις για tp-link (low budget) ή linksys (αν θες να δώσεις κάτι παραπάνω.)

Link to comment
Share on other sites

Βασικά για αρχή έλεγα να δοκιμάσω ένα tg585-v7 που είχα παλιά αλλά του είχα αλλάξει f/w και το χάλασα, οπότε θα το ξαναπαλέψω να δω αν δουλέψει αυτό. Του σπιτιού είναι connx αλλά και πάλι δεν θα το πείραζα μιας και είμαι της άποψης ότι δουλεύει δεν το πειράζεις. Οπότε θα πάρω έτσι κι αλλιώς αν δεν δουλέψει το thomson. Linksys λες ε?

Link to comment
Share on other sites

Τα linksys είναι πολύ καλά από τη ως τώρα εμπειρία μου.

Αυτό ειδικά WRT54GL Support | Wireless-G Broadband Router αν και λίγο παλιό είναι απ τα καλύτερα modem/router που έχω δει.

Είναι απ τον καιρό που η linksys ήταν branch της cisco. Αν το βρεις θα σου έλεγα τσίμπα το ανεπιφύλακτα.

Πρέπει να είναι και κάπως πεσμένη η τιμή του λόγο παλαιότητας.

Παρ όλα αυτά θα σου έλεγα μην πάρεις τίποτα, αν δεν τσεκάρεις τη γραμμή με 1 μηχάνημα που να ξέρεις πως είναι οκ.

*Μην ψάξεις με το λινκ που σου έβαλα πιο πάνω. Δεν θα βρεις τίποτα σε Ελλάδα.

Δες εδώ -> http://www.skroutz.gr/s/344129/LinkSys-WRT54GL.html

Edited by perik
Link to comment
Share on other sites

Καλό και άγιο το GL αλλά αφενός είναι αρχαιολογία (100άρες και .g) - αφετέρου δεν είναι modem - router αλλά μόνο router. Οπότε όχι δεν σου κάνει.

Δοκίμασε το "δοκιμασμένο" router σου, να βεβαιωθείς ότι δεν παίζει τίποτα πολύ κακό με την γραμμή σου, όπως είπε ο perik και μετά - αναλόγως και το budget - βλέπεις :)

Link to comment
Share on other sites

μαν το να σκαμπανεβάζει η γραμμή συνέχεια, να κόβεται και πάει λέγοντας πάει να πεί πρόβλημα.

κάνε μια καλή και μπές στο interface του όποιου router έχεις και πόσταρε στατιστικά γραμμής

SNR Margin (dB): down και up

Attenuation (dB): down και up

αν μπορέσεις να βρείς και κανα router που να σου δείχνει tone graphs (SNR και Bit Allocation), για να δούμε αν έχεις κανένα απο τα περιβόητα gap της Forthnet θα ήταν χρήσιμο.

Το αν δούλευε πριν η γραμμή σωστά (με άλλο πάροχο) δεν μου λέει κάτι. Γενικώς δεν λέει κάτι.

Τα ZTE σαν modem είναι μια χαρά και αρκετά σταθερά.

Τα ZTE σαν wireless έχουν ένα θέμα.

To ping τι δουλειά έχει με το modem (εκτός και αν το έχεις πιτάρει στα connection και κοντεύει να σκάσει). Λόγοι για υψηλό ping, interleaving έναντι fast path, να έχεις λιώσει το ρουτερ στα connection (αν δεν κατεβάζει κανείς τότε αυτό είναι άτοπο), να είναι πιταρισμένο το κέντρο που συνδέεσαι, και γενικώς 100000000 ακόμα πιθανά προβλήματα.

Φτιάξε πρώτα την γραμμή, αφού την φτιάξεις ζήτα να σε βάλουν σε fast path, και μετά κοιτάς για τα ping.

Κάνε και μια καλή και κοίτα αν τα προβλήματα παρουσιάζονται συγκεκριμένες ώρες της μέρας (πχ μετά τις 5). Μπορεί να έχεις προβλήματα crosstalk.

Γενικώς στατιστικά.Είναι σαν να λες χάλασε το pc μου τι λέτε να φταίει?

Δώσε και κανα traceroute σε κανα site εδώ και έξω. Και κανα ping για κανα 5λεπτο να δούμε αν χάνει και πακέτα.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις γυρίσω από τη δουλειά θα δοκιμάσω κατευθείαν το tg585v7 που έχω να δω πως θα παίξει με αυτό. Θα ποστάρω ss να μου πείτε κι εσείς τι παίζει. Το interleave ξέρω ότι είναι πιο σταθερό με υψηλά Ping αλλά το fast πιο γρήγορο με χαμηλότερα Ping αλλά όχι τόσο σταθερό, ισχύει?

Link to comment
Share on other sites

Νουμπιά εκ μέρους μου και sorry To gl είναι όντως μόνο ρούτερ. Θυμήθηκα τώρα το setup που το είχα δει να δουλεύει. Αλλά έχει το καλύτερο wifi που έχω δει. Σε διπλανό σπίτι με 3 τοίχους και πρασσιά ανάμεσα και συνολική απόσταση καμια 30ρια μέτρα και συνδεόμασταν λες και είχαμε το λαπτοπ με καλώδιο. Σόρρυ για την παραπληροφόρηση.

Link to comment
Share on other sites

θελετε wireless? πάρτε ένα ubiquity. Εν ολίγης. Για ότι εργασία θέλετε πάρτε ένα μηχανάκι για την εργασία αυτή. Τα πολυμηχανάκια μην περιμένετε και πολλά πολλά.

Πάρε ένα cisco για modem και ρουτερ. ή στήσε ένα pc σαν router και κοτσάρισέ του και ένα modem.

Βέβαια σε προβληματική γραμμή όπως είσαι τώρα μην περιμένεις και πολλά.

Άν βρείς κανα netgear dgn2200 που να υποστηρίζεται το modfs, ή κανα modem/router που να μπορεί να γίνει εγκατάσταση κανα tomato ή DD-WRT είναι καλή φάση.

Όλα αυτά βέβαια αφού φτιάξεις την γραμμή σου. Λέγοντας γραμμή δεν λέω μόνο για έξω απο το σπίτι σου. Μπορεί να έβαλες το modem/router σε άλλη πρίζα στο σπίτι. Βρές και βάλε το στην κεντρική γραμμή επάνω.

Δοκίμασέ το απευθείας στον κατανεμητή της πολυκατοικίας. Αν έχεις τα ίδια προβλήματα και στην κεντρική πρίζα και στον κατανεμητή το πρόβλημα είναι έξω απο το σπίτι. Στο ζευγος του καλωδίου απο το καφαό μέχρι τον κεντρικό κατανεμητή? και πιο πέρα που έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να κοιτάξεις.

Στις πρίζες στο σπίτι σου έβαλε χέρι ο τεχνικός?

Είδες να πάτσαρε καλώδια στον κεντρικό κατανεμητή?

Πραγματικά καλή τύχη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now