Recommended Posts

[NEWS_IMG=Intel Skylake CPUs και νέο "100 Series" Chipset!]http://www.hwbox.gr/images/news_images/intel2.jpg[/NEWS_IMG] Νέες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με την μεθεπόμενη γενιά Chipset (PCH) της Intel.

Οι Skylake θα είναι η επόμενη -μετά την Broadwell- αρχιτεκτονική που θα είναι στην ουσία μια νέα σχεδίαση και όχι απλά μια σμίκρυνση της υπάρχουσας τεχνολογίας (die shrink). Όπως μας αποκαλύπτουν οι νέες πληροφορίες, η Intel αναφέρεται στο νέο chipset ως "100 Series" το οποίο θα συνεχίζει την "συνήθεια των Z", δηλαδή να βγαίνει σε πολλές εκδόσεις με κομμένα features. Σύμφωνα με το slide που δημοσίευσε το VRZone, θα υπάρξουν 4 βασικές πλατφόρμες: οι SLK-S (Socketed για desktop συστήματα), οι SLK-U για compact "καταστάσεις" και BGA συστήματα χαμηλής κατανάλωσης, οι SLK-Y που θα βρουν επίσης στέγη σε BGA πλατφόρμες μέσης κατηγορίας όπως compact desktops και τέλος οι SLK-H που θα τοποθετούνται σε "τυπικά" notebooks.

Η νέα γενιά CPUs και Chipset (PCH) θα χρησιμοποιούν επίσης 4 ειδών ελεγκτές δικτύων και συγκεκριμένα τους: "Snowfield Peak" Wi-Fi + Bluetooth, "Douglas Peak" WiGig + Bluetooth, "Pine Peak" WiGig, και τον XMM726x 4G LTE controller ενώ δεν λείπει και ο "Jacksonville" GbE wired Ethernet controller. Τέλος σε αναβάθμιση θα τεθεί και το Thunderbolt το οποίο θα φέρει τον νέο controller, Alpine Ridge.

[img_alt=Intel Skylake CPUs και νέο "100 Series" Chipset!]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums388-picture25597.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

σαν να το ήξερα ο φουστης οταν κορόιδευα σε άλλο thread και ανέφερα z107 chipset :hehe:

άντε μωρή ιντελα σου εύχομαι και Z125 σε λίγο .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now