MetallicGR

Gigabyte, παρουσίαση των 9 Series μητρικών της

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Gigabyte, παρουσίαση των 9 Series μητρικών]http://www.hwbox.gr/images/news_images/gigabyte11.jpg[/NEWS_IMG] Το HwBox σας ξεναγεί στις νέες μητρικές της Gigabyte που θα χρησιμοποιούν τα νέα Chipsets της Intel.

Οι νέες μητρικές της Gigabyte με τα 9 Series Chipsets έχουν πλήρη υποστήριξη των Haswell Refresh, Devil's Canyon και των επερχόμενων Broadwell επεξεργαστών και έρχονται με πολλά και διάφορα features για τον απλό και όχι μόνο χρήστη.

Ξεκινώντας η Gigabyte θα διαθέσει τις μητρικές της σε 4 κύριες κατηγορίες: G1 Gaming, Ultra Durable, SOC (Overclocking) και Black Edition με κάποιες να σας φαίνονται αρκετά οικίες από προηγούμενες υλοποιήσεις.

Η Gaming σειρά λέγεται "G1" και έρχεται με κόκκινο-μαύρο χρωματισμό και επανασχεδιασμένα heatsinks και διαθέτει 12 μητρικές. Κύριο χαρακτηριστικό των high end μητρικών της σειράς είναι το PLX Chip για 4 way SLI/Srossfire GPU setups το οποίο επιτρέπει την χρήση σε full x16 PCIe 3.0 για μέγιστες επιδόσεις. Επίσης σε αυτή τη σειρά θα δούμε το Creative Sound Core3D σύστημα ήχου που υλοποιείται με το Realtek ALC1150 και παράγει 115dB SNR HD ήχο με εναλλασσόμενα OP-AMPs αλλά και ποιοτικούς πυκνωτές ήχου Nichicon. Επίσης χρησιμοποιείται αρκετό Gold plating στους ακροδέκτες για μειωμένη διάβρωση με τον καιρό (ανάλογα την περιοχή). Την εμφάνισή της κάνει και η Qualcomm Atheros Killer E2200 NIC θύρα Ethernet η οποία είναι φτιαγμένη για τους Gamers.

[mag_thumb=Gigabyte, παρουσίαση των 9 Series μητρικών]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums397-picture25817.jpg[/mag_thumb][mag_thumb=Gigabyte, παρουσίαση των 9 Series μητρικών]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums397-picture25819.jpg[/mag_thumb][mag_thumb=Gigabyte, παρουσίαση των 9 Series μητρικών]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums397-picture25822.jpg[/mag_thumb]

Η σειρά μητρικών Ultra Durable δεν μπορούσε να λείπει από το lineup της Gigabyte καθώς είναι από τα πιο γνωστά brands της εταιρείας που καλύπτουν τόσο την entry όσο και την mainstream αγορά. Στην ουσία "κουβαλούν" όλα τα χαρακτηριστικά από τις G1 μητρικές αλλά και από τις ήδη υπάρχουσες με τα 8 Series chipsets. Και εδώ θα δούμε πολλά μοντέλα με on board buttons για εύκολο overclocking, reset & power on switches, ενώ πολλές θα έχουν και τα Killer NICs, συστατικό που θα λατρέψουν οι gamers.

[img_alt=Gigabyte, παρουσίαση των 9 Series μητρικών]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums397-picture25818.jpg[/img_alt]

Περνώντας στις SOC μητρικές, θα ανακαλύψουμε δύο μοντέλα για extreme χρήσεις και εννοούμε το αυτονόητο... Overclocking! Η σειρά διαθέτει τις μητρικές Z97X-SOC και Z97X-SOC Force και σύμφωνα με πληροφορίες εντός της Gigabyte, θα πωλούνται αρκετά φθηνότερα από τους προκατόχους τους. Εδώ βλέπουμε την απουσία του PLX chip για multi GPU configurations αλλά βρίσκουμε SATA Express θύρες ενώ πολλά χαρακτηριστικά (μερικά χρήσιμα) απουσιάζουν για ευνόητους λόγους, καθώς οι μητρικές έχουν κατασκευαστεί για να σπάνε ρεκόρ! Επίσης παραπάνω από χρήσιμες είναι οι μπροστινές USB θύρες που βοηθούν στη γρηγορότερη αποθήκευση των screenshots από τα benchmarks σε ένα LN2 session. Να θυμίσουμε πως η Gigabyte έχει προσλάβει μερικούς από τους καλύτερους overclockers στον κόσμο συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας Sofos1990.

[img_alt=Gigabyte, παρουσίαση των 9 Series μητρικών]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums397-picture25816.jpg[/img_alt]

Για το τέλος του άρθρου αφήσαμε την ολοκαίνουρια σειρά μητρικών Black Edition η οποία απαρτίζεται από 3 μοντέλα που είδαμε παραπάνω τα οποία διαθέτουν και το χαρακτηριστικό "ΒΚ". Η Gigabyte επέβαλε σε ορισμένες μητρικές συνεχή λειτουργία για 168 ώρες (μια εβδομάδα) πριν προχωρήσουν για το retail κανάλι και την αποστολή τους στην αγορά. Συνοδεύονται από εγγύηση 5 ετών που είναι αρκετά αυξημένη από αυτή άλλων μητρικών της ίδιας εταιρείας. Η διαφορά στην τιμή μεταξύ μιας Black Edition (BK) και μιας "κανονικής" είναι της τάξης 10-20? ανάλογα με το μοντέλο, μια συμφέρουσα αγορά ειδικά εάν λάβετε υπόψιν την παρεχόμενη εγγύηση.

[mag_thumb=Gigabyte, παρουσίαση των 9 Series μητρικών]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums397-picture25820.jpg[/mag_thumb][mag_thumb=Gigabyte, παρουσίαση των 9 Series μητρικών]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums397-picture25821.jpg[/mag_thumb]

Συνολικά η Gigabyte θα λανσάρει 27 μητρικές, αριθμός που θα αυξηθεί στο μέλλον.

Link to comment
Share on other sites

ΤΙΠΟΤΑ δεν θα πουλήσει. Τίποτα επιπλέον, δηλαδή... Θα δεις τα τρίμηνα σε σχέση με τα περσινά. Στα ίδια και χειρότερα θα είναι.

Τα άτομα που θα αλλάξουν τον 3770k/4770k είναι απειροελάχιστο κομμάτι του τζίρου της. Σε φάση ούτε 3%. Δεν το κάνει γι' αυτό. Για τους επενδυτές και το δωρεάν marketing γίνονται αυτά τα refresh. Και από οικονομικής άποψης, ok, makes sense. Αλλά από computerphile άποψη, μας κρατάει πίσω.

Βασικά αν γουστάρεις τα pc, είναι κόντρα στο "συμφέρον σου" να ενδίδεις σε τέτοιες αναβαθμίσεις imo.

Link to comment
Share on other sites

Τα άτομα που θα αλλάξουν τον 3770k/4770k είναι απειροελάχιστο κομμάτι του τζίρου της. Σε φάση ούτε 3%. Δεν το κάνει γι' αυτό. Για τους επενδυτές και το δωρεάν marketing γίνονται αυτά τα refresh. Και από οικονομικής άποψης, ok, makes sense. Αλλά από computerphile άποψη, μας κρατάει πίσω.

Μιλάμε προφανώς για ανθρώπους που έχουν παλιότερα συστήματα!

Link to comment
Share on other sites

Χμμ. Λοιπόν, η Intel θέλει να δώσει ξανά βάση στο desktop. Επίσης, θέλει να κάνει αυτούς που είναι σε Sandybridge να αλλάξουν. Βρήκαν ότι οι περισσότεροι χρήστες έμειναν σε Sandybridge και δεν πήγαν σε Ivybridge και Haswell. Αυτό που προσπαθούν είναι να κάνουν τα Haswell Refresh όπως τα Sandybridge. Καλές θερμοκρασίες και καλό oc on air. Δεν είναι άσχημος ένας Haswell στα 5g on air...

Link to comment
Share on other sites

κι εγώ άκουσα για ένα καλό κεμπαπτζίδικο απέναντι από τα γραφεία τις gigabyte...

μέχρι να τα πάρουμε στα χέρια μας είναι όλα είναι αέρας κοπανιστός... όσο για το z87-z97 μου θυμίζει p67-z68 φάση...

από επιχειρησιακής απόψεως πάντως κάνουν το καλύτερο δυνατό και η intel και οι vendors...

Link to comment
Share on other sites

Αφου ειναι συμβατος με τις υπαρχουσες Z87 δεν βλεπω να τιθεται θεμα αγορας μητρικης. Ισως αν το average overclock των ερχομενων Κ μοντελων κυμαινεται στα 4.8 με 5Ghz να αξιζει μια αλλαγη επεξεργαστη, αλλα πολυ χλωμο το βλεπω. Μην κρινετε απο ES κομματια που πηγαιναν αξιοπρεπως και ισως καποια L310, L312, η συντριπτικη πλειοψηφεια ηταν πολυ χαμηλα σε overclock. Φανταζομαι κατι τετοιο θα συμβει και εδω, δηλαδη θα διαθεσουν ES που χτυπανε υψηλες συχνοτητες και τα retail κομματια θα ειναι αντιστοιχα αισχρα με τα υπαρχοντα, αντε και να κερδισουν 100Mhz απο την αλλαγη του θερμοαγωγιμου.

Εχουμε καμοια πληροφορια στο τι αλλαζει στο θεμα της παστας, μαυρης κολλας και τα συναφη?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now