JC_Denton

Μαζική υποστήριξη GPU Acceleration στα προγράμματα της Adobe, από την ATi !

Recommended Posts

[WRAPLEFT]http://www.hwbox.gr/images/imagehosting/548a2f4ef1f197.jpg[/WRAPLEFT]Όπως τόνισε χτες και ο φίλος μας yanni, σύμφωνα με μια είδηση του Fudzilla, το GPU Acceleration στα προγράμματα της Adobe με τις κάρτες γραφικών της ATi, δε σταματάει μόνο στο Acrobat 9 Pro.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε τις φήμες ότι όλες οι κάρτες των σειρών Radeon HD 3000 και HD 4000 θα μπορούν να επιταχύνουν τα Photoshop CS4, Premiere CS4, After Effects CS4, ενώ φήμες ακούγονται και για υποστήριξη ακόμα και του Photoshop CS3!

Η σχέση της AMD με την Adobe λοιπόν φαίνεται να είναι υγειέστατη, κάτι που όμως η εταιρεία δεν δείχνει να εκμεταλλεύεται, σε ένα πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μας τομέα. Το marketing σε κάτι τόσο υψηλής σημασίας είναι τουλάχιστον ελλειπές - και θα καταλάβετε σύντομα γιατί.

H nVIDIA, που τόσο κόμπαζε για το GPU Acceleration των καρτών της στα προγράμματα αυτά, ξέχασε να αναφέρει ότι αυτό θα γινόταν μόνο με τις Quadro FX κάρτες της, κάτι που σίγουρα έχει δυσαρεστήσει πολλούς χρήστες, όπως φαίνεται από τις συζητήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει μαζί τους.

Από την άλλη, η ATi θα επιταχύνει τα προγράμματα σε πολύ σημαντικό βαθμό, με τη χρήση "απλών" καρτών γραφικών από τις σειρές HD 3000 και HD 4000!

Έτσι λοιπόν, αυτή τη στιγμή το πάνω χέρι δείχνει να το έχει η AMD, σε ένα τομέα που περιμέναμε την nVIDIA να αριστεύσει. Φυσικά, με τέτοιες εξελίξεις μην εκπλαγείτε αν τη δείτε να ακολουθεί το παράδειγμα της AMD, λίαν συντόμως.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now