MetallicGR

nVidia, "φεύγει" το Tegra από τα smartphones

Recommended Posts

[NEWS_IMG=nVidia, "φεύγει" το Tegra από τα smartphones]http://www.hwbox.gr/images/news_images/nvidia3.jpg[/NEWS_IMG] Μετά από τα πολλά στραβοπατήματά της, η nVidia αποφάσισε να φύγει από την αγορά smartphones, για πιο προσοδοφόρες αγορές.

Όλα αυτά σύμφωνα με τον CEO Jen-Hsun Huang, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο CNET. Μετά την μικρή επιτυχία του Tegra 3, το Tegra 4 μπήκε σε πολύ λίγες συσκευές ενώ το Tegra 4i είχε την ίδια μοίρα στην αγορά των smartphones. Έτσι τώρα η "πράσινοι" θα φύγουν από την εν λόγω αγορά για χάρη των Gaming συσκευών όπως το δικό τους Shield, ενώ θα μπει δυναμικά και στην αυτοκινητοβιομηχανία με τα Tegra K1 tablets να έρχονται στην αγορά σύντομα.

[img_alt=nVidia, "φεύγει" το Tegra από τα smartphones]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums419-picture26893.jpg[/img_alt]

Edited by MetallicGR
Link to comment
Share on other sites

Αναμενόμενο εδώ και πολύ καιρό. Όσο η Nvidia έπαιζε με την Qualcomm μόνο, μπορούσε να σκέφτεται την παραμονή σε αυτή την αγορά. Η άνοδος της Mediatek όμως δεν αφήνει περιθώρια. Αλλά πέρα από αυτό, η ισχύς της Nvidia είναι στο gpu κομμάτι και το gpu κομμάτι αν το περιορίσεις στα smartphones, απλά δεν σου επιτρέπει να ξεχωρίσεις.

Η Nvidia πάει για Netbooks, Chromebooks, laptops, All in One, HTPCs και desktop gaming συστήματα (Steam Boxes) μελλοντικά με το Tegra. Και στα tablets αμφιβάλλω να παραμείνει καιρό ή να διεκδικίσει κάτι παραπάνω από ότι με το Shield και κανένα Tegra Tab για τα fanboys και τους συνεργάτες της όπως την EVGA.

Link to comment
Share on other sites

Για tablets δεν ήταν κακό cpu. Για smartphones παίζουν όμως και άλλα πράγματα στη μέση, όπως τιμή σε mass volumes, πέρα από θέματα κατανάλωσης κλπ.

Οπότε για ωραίο all-around tablet με multimedia - gaming τάσεις, αρκεί να είναι στη σωστή τιμή :)

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνει ντεμπούτο σε Xiomi λέει

NVIDIAʼs Tegra K1 Powers Xiaomiʼs First Tablet | NVIDIA Blog

funboyιζω ή μυρίζει απελπισία η επιλογή της Xiomi;

Η Xiaomi είχε και το flagship της με Tegra 4 (td version) οπότε υπήρξε και παλιότερα συνεργασία.

Εκτός της Xiaomi μόνο τα δικά της note, shield και κάτι ms surface θυμάμαι με Tegra 4...

Είχε ακουστεί πριν λίγο καιρό για νέο Nvidia Tegra note που θα ήταν με k1, 2g ram, 7.9-inch@2048 x 1536 όπως το MIpad...

Αναμένεται και νέο shield!

Sent from my MI 2S using Tapatalk

Edited by FrOsT
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now