MetallicGR

Trick δίνει στους SSDs έως και 300% αύξηση ταχύτητας

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Trick δίνει στους SSDs έως και 300% αύξηση ταχύτητας]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general1.jpg[/NEWS_IMG] Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο Chuo της Ιαπωνίας, βρήκε έναν τρόπο να αυξήσει τις ταχύτητες ενός SSD κατά 300%.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν τα "εμπόδια" του SSD της δοκιμής τους που σχετίζονται με την λειτουργία garbage collection η οποία χρησιμοποιείται από όλους τους SSDs της αγοράς και βοηθά στην εκκαθάριση δεδομένων προγραμμάτων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Η ομάδα έφτιαξε έναν logical block address scrambler ο οποίος μειώνει τις επιδράσεις του κατακερματισμού ενώ ταυτόχρονα μειώνει και τις αιτήσεις αντιγραφής κατά τη διαδικασία του garbage collection.

Η ομάδα αμέσως παρατήρησε, μια αύξηση της τάξης των 300% στην ταχύτητα του δίσκου η οποία συνοδευόταν από 60% μείωση της κατανάλωσης και 55% μείωση στα write/erase cycles δίνοντας φυσικά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στον SSD.

Η νέα αυτή τεχνολογία, αν αξιοποιηθεί σωστά από τη βιομηχανία, αναμένεται να βρει διέξοδο στους SSDs των επόμενων χρόνων.

[img_alt=Trick δίνει στους SSDs έως και 300% αύξηση ταχύτητας]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums419-picture26899.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Καλοδεχούμενο, αλλά αυτό το 300% θα μπορούσε να είναι πιο συγκεκριμένο.

Φαντάζομαι πως αυτό έγινε πειράζοντας μόνο το αλγοριθμικό κομμάτι, οπότε μπορεί να ισχύει σε όλους τους SSD.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο 300%...δεν αξίζει ούτε καν να μας το λένε..άμα δεν είναι +1500% όπως έχουμε συνηθίσει σε πραγματικά ποσοστά τόσα χρόνια δεν λέει!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now