MetallicGR

Far Cry 4, πρώτη επαφή

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Far Cry 4, πρώτη επαφή]http://www.hwbox.gr/images/news_images/fps3.jpg[/NEWS_IMG] Με μεγάλη χαρά το Enternity μπορεί να βεβαιώσει πως το Far Cry 4 είναι ένα από τα στολίδια της φετινής Ε3.

Είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε ένα μέρος της πολυαναμενόμενης συνέχειας του καταπληκτικού Far Cry 3 και σας μεταφέρουμε τις πρώτες, θετικότατες, εντυπώσεις. Το hands-on preview, και μάλιστα σε co-op mode, εστίαζε στην απελευθέρωση ενός φρουρίου, ενός φυλακίου πολύ μεγαλύτερου, δυσκολότερου και πολυπλοκότερου από αυτά του προηγούμενου παιχνιδιού. Όπως αναμενόταν οι προσεγγίσεις ήταν πολλαπλές: ο παίκτης μπορεί να καβαλήσει έναν ελέφαντα και να τον χρησιμοποιήσει για κατά μέτωπο επίθεση, να ακολουθήσει stealth προσέγγιση με γάντζους και μετακίνηση στις στέγες, να τραβήξει τα πιστόλια του και να τους φάει όλους από μακριά, ή να χρησιμοποιήσει όλμους.

Ο ελέφαντας ήταν τεράστιο δέλεαρ και αποδείχτηκε αξιόλογη προσθήκη - η αίσθηση και το animation ήταν φυσικά ενώ οι επελάσεις του και η ειδική επίθεση με την προβοσκίδα ανταποκρίνονταν στον όγκο του. Μέσα στο φρούριο και την αναμενόμενη μάχη με τους φρουρούς, το gameplay φάνηκε αρκετά γνώριμο με τη βασική διαφορά να είναι η κλίμακα και η κάθετη διάσταση. Ο χώρος δημιούργησε μια αίσθηση μεγέθους και πολλών επιπέδων καθώς οι εχθροί βρίσκονται συχνά σε υψηλότερα επίπεδα και τα χρησιμοποιούν πολύ ικανά. Η συνεργασία μεταξύ παικτών ήταν ομαλή αλλά δεν έδειξε πολλά από τα χαρτιά της. Πάντως φάνηκε καθαρά πως υπάρχει πολύς χώρος για ευρηματικότητα, ειδικά αφού σε ένα τόσο μικρό set piece ο ένας παίκτης κάλυπτε με όλμους στο προαύλιο τον άλλο, που εφορμούσε στην κεντρική πύλη σαν τον Αννίβα καβάλα στον πολεμικό του ελέφαντα (μια στιγμή γεμάτη δόξα), ενώ μετά η μάχη μετατράπηκε σε ένα πιο κλασσικό FPS. Με την προσθήκη όπλων και οχημάτων οι πιθανότητες πολλαπλασιάζονται, ενώ η εμφάνιση ελικοπτέρων και η χρήση γάντζου για σκαρφάλωμα έπαιξαν κάτι παραπάνω από διακοσμητικό ρόλο στην εμπειρία.

Οι επιθέσεις από ψηλά, με δεδομένο και το περιβάλλον, αποτέλεσαν κύριο σχεδιαστικό μέλημα για την ομάδα ανάπτυξης προσφέροντας ένα επιπλέον επίπεδο: ο παίκτης δεν αρκεί να προσέχει μόνο γύρω του αλλά και πάνω ή κάτω του, πράγμα που ήταν εμφανές και στο σύντομο set piece. Οι developers επίσης περιέγραψαν το πώς τα ζώα και η άγρια φύση γενικότερα επεδείκνυαν δυναμική συμπεριφορά, συχνά απρόσμενη, ενώ η περιήγηση στα βουνά θα περιλαμβάνει πολύ σκαρφάλωμα και πολλή χρήση του grappling hook. Άλλες προσθήκες ήταν οι κλωτσιές σε αντικείμενα -για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία- ενώ έχουν αυξηθεί πολύ οι δυνατές ενέργειες του παίκτη κατά την οδήγηση. Αλλαγές οχημάτων εν κινήσει, πυροβολισμοί μέσα από το όχημα και αρκετά άλλα ήταν μόνο μερικές από τις επιλογές που είδαμε, έστω και χρησιμοποιώντας έναν ελέφαντα. Στον τεχνικό τομέα η δουλειά της Ubisoft είναι η αναμενόμενη, με τη φροντίδα στο περιβάλλον να είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Η μορφολογία και οι εναλλαγές του εδάφους δεν κουράζουν και αποπνέουν την αίσθηση του βουνού, αν και το κομμάτι που παίξαμε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βαρυφορτωμένο.

Η πρώτη εικόνα είναι σαφέστατα διασκεδαστική και το Far Cry 4 φαίνεται να πατά γερά στη συνταγή του προκατόχου του προσθέτοντας παράλληλα νέα στοιχεία. Οι διαφορές του setting (από τις τροπικές ζούγκλες στα βουνά των Ιμαλάϊων) δε φτάνουν για να κρύψουν την ομοιότητα των δύο τίτλων αλλά ταυτόχρονα μείναμε με την αίσθηση πως δεν πρόκειται απλά για μια αλλαγή στα textures. Τα βουνά, οι χαράδρες και τα υψίπεδα έδωσαν στους developers την ευκαιρία να επεκτείνουν το gameplay περισσότερο Το co-op mode λειτουργεί συμπληρωματικά καθώς σύμφωνα με τη Ubisoft απλά σβήνουν οι solo αποστολές και οι δύο παίκτες μπορούν να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο, με τα αποτελέσματα των ενεργειών τους να παραμένουν. Το Enternity δηλώνει ενθουσιασμένο με το Far Cry 4, καταδιασκέδασε το hands-on preview και ανυπομονεί να δει αν η αρχική θετική εικόνα θα επαληθευτεί στην τελική κυκλοφορία.

[video=youtube;04z45SOAH5k]

[img_alt=Far Cry 4, πρώτη επαφή]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums430-picture29317.jpg[/img_alt]

[img_alt=Far Cry 4, πρώτη επαφή]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums430-picture29318.jpg[/img_alt]

[img_alt=Far Cry 4, πρώτη επαφή]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums430-picture29319.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Άντε επιτέλους να παίξουμε κάνα παιχνίδι της προκοπής γιατί με όλη αυτή την βλακώδη ιστορία του watchdogs κοντεύει να ανατιναχθεί ο εγκέφαλός μου..

Link to comment
Share on other sites

βλακώδη ιστορία του watchdogs κοντεύει να ανατιναχθεί ο εγκέφαλός μου..

Σε πληρώνουν για να παίζεις; Μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις το Alt+F4, σε μένα δουλεύει. :hehe: :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Σε πληρώνουν για να παίζεις; Μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις το Alt+F4, σε μένα δουλεύει.

Δεν δουλεύει το χω δοκιμάσει...από περιέργεια κ μόνο να δω το τέλος παίζω..έχει κ κάποια σημεία π χαζεύω την πίστα σε κάποια σημεία δεν είναι κ τόσο happy medium τα γραφικά!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now