Recommended Posts

[NEWS_IMG=Micron, Hybrid Memory Cube το 2015]http://www.hwbox.gr/images/news_images/micron.jpg[/NEWS_IMG] Η Micron συνεχίζοντας την καινοτομία που την διέπει, δημιουργώντας ένα νέο chip μνήμης Hybrid Memory Cube για το 2015.

Συγκεκριμένα η Hybrid Memory Cube μνήμη της εταιρείας θα παρέχει 15 φορές το bandwidth ενός DDR3 module καθώς και 5 φορές αυτό μιας DDR4 μνήμης. Εκτός από τις βελτιώσεις σε επίπεδο επιδόσεων, η HMC μνήμη θα χρησιμοποιεί 70% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τις τωρινές λύσεις αποθήκευσης. Αυτό θα το πετύχει χάρη στη Through Silicon Via μέθοδο σύνδεσης πολλών μνημών την μια πάνω στην άλλη, στο ίδιο εμβαδόν ενώ θα περιέχουν και αρκετές τεχνολογίες debug αλλά και error correction και θα διαθέτουν logic layers.

Αρχικά η εταιρεία, σκοπεύει να διαθέσει τα παρακάτω chips σε χωρητικότητες των 4GB και των 8GB, σε server και εταιρείες κατασκευής chip για δοκιμή, ενώ "ακούγεται" ότι θα βρουν θέση και στους επερχόμενους συνεπεξεργαστές της Intel, Xeon Phi Knights Landing.

[img_alt=Micron, Hybrid Memory Cube το 2015]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums444-picture29860.jpg[/img_alt]

[img_alt=Micron, Hybrid Memory Cube το 2015]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums444-picture29861.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Stacked RAM chips δηλαδή από ότι κατάλαβα, σωστά;

Αυτά δλδ, μπορούν να λειτουργήσουν και σαν memory modules/dimms σε μητρικές; Η προορίζονται για SSD, η για high performance cache για pci express co proccessors? (xeon phi πχ :P)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now