MetallicGR

Παρουσίαση του λειτουργικού Android Wear

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Παρουσίαση του λειτουργικού Android Wear]http://www.hwbox.gr/images/news_images/android.jpg[/NEWS_IMG] Η Google παρουσίασε κατά την διάρκεια του φετινού Google I/O το νέο λειτουργικό σύστημα της, το οποίο και αναμένεται να ενσωματωθεί σε πολλές wearable συσκευές στο μέλλον.

Ο λόγος για το Android Wear, το οποίο (αρχικά) έχει ήδη ενσωματωθεί σε smartwatches όπως είναι τ Motorola Moto 360, LG G Watch και Samsung Gear Live. Σημειώνεται, ότι τα «έξυπνα» ρολόγια των LG και Samsung είναι ήδη διαθέσιμα στο Google Play Store, ενώ το Moto 360 (της Motorola) αναμένεται να τοποθετηθεί στις λίστες του online καταστήματος μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Το νέο λειτουργικό έρχεται με νέες καινοτομίες, όπως ανέφερε στην σχετική παρουσίαση η Google. Πιο συγκεκριμένα, το Android Wear θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το άμεσο «ξεκλείδωμα» του smartphone, μιας και δεν θα χρειάζεται σχετικός κωδικός, παρά μόνο όταν ο χρήστης δεν φοράει το Android Wear smartwatch. Το επίπεδο «συνεργασίας» μεταξύ των δύο συσκευών δεν θα σταματάει εκεί, αφού το smartwatch θα είναι συνδεδεμένο με το κινητό του χρήστη και θα προβάλλει στην οθόνη του τις εκάστοτε ειδοποιήσεις (όπως τα e-mail ή τις εισερχόμενες κλήσεις).

Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στις φωνητικές εντολές που μπορεί να δώσει ο χρήστης είτε για να κρατήσει σημειώσεις ή ακόμα και να προχωρήσει σε αναζητήσεις χρησιμοποιώντας τη μηχανή (αναζήτησης) της Google, μεταφέροντας μάλιστα τα αποτελέσματα από το smartwatch στην φορητή συσκευή του σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον μετά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής στο κινητό, θα πραγματοποιείται αυτόματη εγκατάσταση και στο ρολόι, χωρίς να χρειάζεται να επαναλάβει ο χρήστης την διαδικασία και στις δύο συσκευές. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε και η λειτουργία Do not disturb, η οποία ενεργοποιείται/απενεργοποιείται με ένα swipe down στην οθόνη, μέσω αυτής ο χρήστης μπορεί να «παγώσει» όλες τις ειδοποιήσεις, αλλά και να τις επαναφέρει.

[img_alt=Παρουσίαση του λειτουργικού Android Wear]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums430-picture29872.jpg[/img_alt]

[video=youtube;wtLJPvx7-ys]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now