Recommended Posts

[NEWS_IMG=Call of Duty: Advanced Warfare Preview]http://www.hwbox.gr/images/news_images/fps2.jpg[/NEWS_IMG] Η σειρά Call of Duty αποτελεί έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της αγοράς του gaming, με τζίρους που ξεπερνούν τα αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Ως εκ τούτου, κάθε νέα κυκλοφορία αποτελεί σημείο αναφοράς για τη βιομηχανία και φέτος είναι η σειρά της Sledgehammer Games να... βγάλει το φίδι από την τρύπα, μιας και οι απαιτήσεις των fans του είδους ολοένα και μεγαλώνουν. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε εξαρχής δύο στοιχεία, αυτά είναι η πρώτη solo εμφάνιση του εν λόγω studio σε μέρος της σειράς, αλλά και το πρώτο video game του franchise που είχε στη διάθεσή του τρία ολόκληρα χρόνια ανάπτυξης.

Το παιχνίδι τοποθετείται σε ένα μελλοντικό κόσμο, όπου οι αντιμαχόμενες πλευρές αξιοποιούν όπλα και τεχνολογίες που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί. Ο παίκτης παίρνει στα χέρια τους τις τύχες ενός μέλους της Tier 1 σε αποστολές που λαμβάνουν χώρα το 2054. Οι στρατιώτες χρησιμοποιούν exoskeletons που προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες στη σύγχρονη μάχη, όπως μεγάλα άλματα, περπάτημα σε τοίχους, δυνατότητες cloaking, διπλά άλματα και αρκετά ακόμη. Όλα αυτά αλλάζουν αρκετά και τον τομέα του gameplay, αφού κάθε χαρακτήρας μπορεί να σηκωθεί αρκετά στον αέρα, αλλά και να αλλάξει ακόμη και κατεύθυνση όσο δεν πατάει στο έδαφος. Η ειδική αυτή στολή που αξιοποιείται έρχεται πέραν των αλλαγών σε επίπεδο κίνησης και με δυνατότητες για επίθεση, επιτρέποντας στον χαρακτήρα να αξιοποιήσει αρκετά ακόμη «εργαλεία», όπως threat detection grenades. Στο demo που μας παρουσιάστηκε είχαμε τη δυνατότητα να δούμε ακόμη νέα οχήματα, αλλά και όπλα που βασίζονται σε πιο μοντέρνα τμήματα. Κάτι τέτοιο αυτόματα σημαίνει και τη διαφορετική χρησιμότητά τους κάθε φορά που καλούνται να μας βγάλουν από μια δύσκολη κατάσταση. Η ομάδα παρόλα αυτά σημειώνει πως αν και τα όπλα είναι από το μέλλον, δεν θα αλλάξουν τόσο πολύ τις βασικές αρχές μιας μάχης σώμα με σώμα, έτσι ώστε να μην παρουσιάζεται και υπερβολικά αλλαγμένη η εμπειρία που θα προσφερθεί στους φίλους της σειράς.

Η ιστορία θέλει τον CEO της μεγαλύτερης ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Atlas, τον Jonathan Irons (Kevin Spacey), να τα βάζει με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, λόγω της θέσης που παίρνει σε επίπεδο αντιμετώπισης κρίσεων σε όλο τον πλανήτη. Βασικός στόχος της Sledgehammer ήταν να μην επιστρέψει και κάποιος γνωστός χαρακτήρας από το παρελθόν, καθώς η ομάδα ήθελε να τονίσει και με αυτό τον τρόπο το ότι μιλάμε για μία εντελώς «φρέσκια» προσέγγιση στον κόσμο της σειράς Call of Duty. Η παρουσίαση που έγινε σε έναν ειδικό χώρο στο περίπτερο της Activision περιελάμβανε τη σκηνή της μάχης που είδαμε στην Press Conference της Microsoft τη Δευτέρα, αλλά και ένα ακόμη επίπεδο με τίτλο Collapse. Το σκηνικό εδώ λαμβάνει χώρα στο San Francisco και στη δημοφιλή γέφυρα που αποτέλεσε το πεδίο της μάχης. Οι στρατιώτες χρησιμοποιούσαν και εδώ τις υπερδυνάμεις που τους προσφέρει το exoskeleton, καθώς μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αντικείμενα για ασπίδα, αλλά και να «σκανάρουν» την περιοχή που βρισκόταν μπροστά τους με υπέρυθρες ακτίνες, έτσι ώστε να γνωρίζουν τις τους περιμένει.

Γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες που «κρύβει» ένα παιχνίδι της σειράς Call of Duty και ένας τίτλος στην κατηγορία των first person shooters, αυτά που είδαμε στην Ε3 αρκούν για να μας πείσουν ότι η Sledgehammer κράτησε μια σημαντική βάση από τα όσα γνωρίζαμε και πάνω της δοκιμάζει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως μια πλήρη εικόνα για το game θα μπορέσουμε να έχουμε μόνο αφού καταφέρουμε να έχουμε μια εκτενέστερη επαφή μαζί του και σίγουρα ένα hands-on session. Μέχρι τότε…

[video=youtube;1sRUZ9p4oYQ]

[img_alt=Call of Duty: Advanced Warfare Preview]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums444-picture29942.jpg[/img_alt]

[img_alt=Call of Duty: Advanced Warfare Preview]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums444-picture29943.jpg[/img_alt]

[img_alt=Call of Duty: Advanced Warfare Preview]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums444-picture29944.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

another cod , another money milking machine για 14χρονα ...

bytheway ανακοινωθηκε μηπως day -2 dlc οπου πληρωνεις 45ε για να εχεις 3 χαρτες απο το cod2 που θα ειναι λιγο αλλαγμενοι ??

υπερβαλλω i know αλλα απο το mw2 και μετα με μια φωτεινη αναλαμπη του πρωτου blops αυτη η σειρα καθε 12μηνο πεφτει και πιο χαμηλα...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now