MetallicGR

Η Sony πούλησε 3.5 εκ. συστήματα το Q1

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Sony πούλησε 3.5 εκ. συστήματα το Q1]http://www.hwbox.gr/images/news_images/ps4.jpg[/NEWS_IMG] Το τμήμα gaming της Sony φαίνεται πως συνέβαλε πολύ στα βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι game και online υπηρεσίες της Sony σημείωσαν πωλήσεις ύψους $2.5 δισεκατομμυρίων, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 95.7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στις υψηλές πωλήσεις του PlayStation 4, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία για τη new-gen κονσόλα.

Οι συνολικές πωλήσεις των οικιακών συστημάτων της Sony (PS3 και PS4) ανήλθαν στα 3.5 εκατομμύρια τεμάχια κατά το πρώτο τρίμηνο, σε σχέση με το προηγούμενο έτος που οι πωλήσεις των οικιακών συστημάτων ήταν στo 1.1 εκ. τεμάχια. Ωστόσο, το προηγούμενο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου ήταν λίγο πιο ψηλά οι πωλήσεις PS3 και PS4 (3.7 εκατομμύρια τεμάχια). Σε ό,τι αφορά τις φορητές συσκευές (PSP και PS Vita), οι πωλήσεις ανήλθαν στα 750.000 συστήματα, σε σύγκριση με τα 600.000 τεμάχια τον περασμένο χρόνο και τα 700.000 (τεμάχια) το προηγούμενο τρίμηνο. Οι πωλήσεις λογισμικού για όλες τις πλατφόρμες παρουσίασαν αύξηση κατά 5.8% (από έτος σε έτος), με τα έσοδα να ανέρχονται στα $17.6 δισεκατομμύρια. Τέλος, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 26.8 δισεκατομμύρια γιεν ($261 εκατομμύρια), 3.1 δισ. γιεν πιο πάνω σε σχέση με το περασμένο έτος.

[img_alt=Η Sony πούλησε 3.5 εκ. συστήματα το Q1]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture31427.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now