Nickzzz

Θα είναι το Nexus 9 το δυνατότερο android tablet;

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Θα είναι το Nexus 9 το δυνατότερο android tablet;]http://www.hwbox.gr/images/news_images/android.jpg[/NEWS_IMG]Οι φήμες για το hardware που θα χρησιμοποιεί υπόσχονται υψηλές επιδόσεις.

Η ιστορία των stock Android συσκευών ξεκινάει το 2010 με το πρώτο Nexus One που κατασκευαζόταν από την HTC. Φαίνεται λοιπόν οτι η Google αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην HTC για το επόμενο Nexus tablet. Οι φήμες για το Nexus 9 ή Volantis υπάρχουν εδώ και καιρό αλλά πρόσφατα εμφανίστηκαν νέες πληροφορίες για το hardware του, που θα κάνουν τους υποψήφιους αγοραστές tablet να περιμένουν μέχρι την εμφάνιση του.

Αν και τόσο καιρό η σειρά Nexus προσέφερε ανταγωνιστικά tablets και smartphones με μερικούς περιορισμούς στο hardware, φαίνεται οτι η Google με το Nexus 9 ( ή ίσως και Nexus 8) σκοπεύει να το αλλάξει αυτό. Για αρχή το SoC του tablet θα είναι το nVidia Tegra K1 στην έκδοση των 64bit και θα συνοδεύεται από 4GB RAM. Το Tegra K1 σύμφωνα με την nVidia θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μία με τέσσερις πυρήνες Cortex-A15 και 32bit, η οποία όπως δείχνουν τα ως τώρα benchmarks είναι αρκετά γρήγορη και μία δεύτερη στα 64bit με δύο custom πυρήνες Denver αρχιτεκτονικής που βασίζονται στο ARMv8. Παράλληλα και στα δύο SoCs η κάρτα γραφικών θα είναι ίδια βασισμένη στη Kepler αρχιτεκτονική.

Η οθόνη σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να είναι 8,9 ιντσών και ανάλυσης 2560×1600 κάτι που την κάνει να έχει 339ppi, το μεγαλύτερο ανάμεσα σε όλα τα tablets. Το Nexus 9 θα έρχεται με το νέο βελτιωμένο Android L και μία πρώτη εκτίμηση για την τιμή του είναι τα $300.

[img_ALT=Θα είναι το Nexus 9 το δυνατότερο android tablet;]

http://www.hwbox.gr/members/4651-albums357-picture31628.png[/img_ALT]

[img_ALT=Θα είναι το Nexus 9 το δυνατότερο android tablet;]http://www.hwbox.gr/members/4651-albums357-picture31629.jpg[/img_ALT]

Link to comment
Share on other sites

Πιθανόν τα αποκαλυπτήρια του Denver να γίνουν αύριο. Έχει ετοιμάσει event με σχετικό όνομα η Nvidia στο Hot Chips.

Edited by yanni
αύριο όχι σήμερα η παρουσίαση
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now