MetallicGR

Η Oracle παρουσιάζει τον πρώτο της 32 πύρηνο CPU

Recommended Posts

[NEWS_IMG=Η Oracle παρουσιάζει τον πρώτο της 32 πύρηνο CPU]http://www.hwbox.gr/images/news_images/general2.jpg[/NEWS_IMG] Η Oracle αποκάλυψε ένα νέο chip για την server αγορά και επιτίθεται στην Intel.

Ο λόγος για τον M7, τον αντικαταστάτη του M6 επεξεργαστή της εταιρείας. Ο M7 διαθέτει 32 πυρήνες με μια νέα σχεδίαση που ονομάζεται S4. Κατασκευάζεται στα 20nm με 16nm FinFET 3D από την TSMC και εξοπλίζεται με 10 δισεκατομμύρια transistors, σχεδόν τα διπλά από έναν 15-πύρηνο Intel Xeon IvyBridge-EX, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Fudzilla.

Η εταιρεία προσθέτει πως με το κατάλληλο λογισμικό από την Oracle, ο επεξεργαστής μπορεί να δει βελτίωση έως και 400%. Φυσικά θα μπορεί να συνδυαστεί και σε 32 socket σύστημα με έως και 1024 πυρήνες ανά σύστημα!

[img_alt=Η Oracle παρουσιάζει τον πρώτο της 32 πύρηνο CPU]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture31816.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Βρε ας είχα ένα τέτοιο τέρας στο γραφείο να ''σκοτώνει'' ότι δουλειά του πετάς πάνω και το HWBOT.ORG θα έπρεπε να ανοίξει καινούρια κατηγορία : UBER ALLES PC !

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now