Recommended Posts

[NEWS_IMG=Νέο video από το F1 2014]http://www.hwbox.gr/images/news_images/racing2.jpg[/NEWS_IMG] Από τη στιγμή της ανακοίνωσής του, το The Crew κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, για διάφορους λόγους, δείτε το απολαυστικό Hands-on του Enternity.gr.

Τον περασμένο Απρίλιο, το Enternity ταξίδεψε στο Παρίσι και να πάρει μια πρώτη γεύση του The Crew σε ένα εκτεταμένο hands-on session, με τις εντυπώσεις να είναι θετικές. Μετά από 3 μήνες, η closed beta δίνει μια δεύτερη ευκαιρία «εξερεύνησης» τον κόσμο του τίτλου και εξέτασης με μεγαλύτερη άνεση αυτών που προσφέρει -αλλά και υπόσχεται- η νέα μεγάλη παραγωγή της Ubisoft. Η open-world φόρμουλα της Ubisoft δίνει δυναμικό το παρόν και στο «The Crew», όπου μετά τα πρώτα λεπτά και τις υποχρεωτικές αποστολές που περισσότερο λειτουργούν ως μια εισαγωγή στους θεμελιώδεις μηχανισμούς, ολόκληρος ο κόσμος του τίτλου είναι διαθέσιμος προς εξερεύνηση - και μάλιστα ένας κόσμος διόλου ευκαταφρόνητος, αφού μιλάμε για μια μικρογραφία των Η.Π.Α. Όπως ήδη ήταν γνωστό, οι παίκτες θα μπορούν να διασχίσουν τον χάρτη από άκρη σε άκρη, συναντώντας άλλους οδηγούς στο πέρασμά τους, δημιουργώντας “crews” και λαμβάνοντας μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες. Αυτές περιλαμβάνουν αγώνες, κυνηγητά, η γρήγορη μετάβαση ανάμεσα σε δύο σημεία του χάρτη, κ.ο.κ. Παρά το μέγεθος του χάρτη, η ομάδα ανάπτυξης έχει φροντίσει ούτως ώστε οι παίκτες να βρίσκονται μονίμως σε κίνηση, αφού από τη πρώτη στιγμή δίνει μια αίσθηση προόδου, μέσα από μια κεντρική ιστορία και ένα σενάριο που περισσότερο αποτελεί δικαιολογία, παρά κάποια σοβαρή απόπειρα αφήγησης. Ο παραπάνω τρόπος κρίνεται αποτελεσματικός στο να μεταφέρει τη δράση σταδιακά από την Ανατολική στην Δυτική Ακτή, αν και πολλές φορές αποκτά έναν διαδικαστικό χαρακτήρα, παρά την εντύπωση μιας περιπέτειας που κάποιος θα ήθελε να φέρει εις πέρας.

Όπως προαναφέρθηκε, οι αποστολές λαμβάνουν χώρα κατά μήκους σχεδόν ολόκληρου του χάρτη, δίνοντας ταυτόχρονα με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα της γρήγορης μετάβασης σε οποιοδήποτε σημείο ο παίκτης έχει ήδη μεταφερθεί τουλάχιστον μία φορά. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, η διαδρομή κάθε άλλο βαρετή είναι αφού πέραν του ιδιαίτερα όμορφου -και μοναδικού, ανάλογα με την περιοχή- σκηνικού, σχεδόν κάθε διαδρομή είναι γεμάτη από διάσπαρτα challenges, ή αλλιώς skills.

Αυτά προσφέρουν -διαφορετικές κάθε φορά- δοκιμασίες, από την κάλυψη της μεγαλύτερης δυνατής απόστασης σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα, σε περίτεχνα σλάλομ και θεαματικά άλματα. Η επιτυχής εκπλήρωση αυτών, αλλά και των αποστολών, επιβραβεύουν τους παίκτες με xp και διαφορετικά εξαρτήματα για το τρέχον αυτοκίνητο, εισάγοντας με αυτόν τον τρόπο στοιχεία RPG στο gameplay. Πέραν της προόδου του χαρακτήρα σε επίπεδο xp, perks και αναβάθμισης οχήματος, το κάθε αυτοκίνητο μπορεί να τροποποιηθεί τόσο σε επίπεδο διακοσμητικό όσο και πρακτικό. Πιο συγκεκριμένα, μετά την αγορά τους, τα αυτοκίνητα μπορούν να μετατραπούν σε μία από τις διαθέσιμες classes, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο διαφορετική μορφή, αλλά και την ικανότητα να λαμβάνει μέρος σε διαφορετικούς τύπους αποστολών/αγώνων. Η ιδέα κρίνεται σίγουρα ενδιαφέρουσα, αφού με αυτόν τον τρόπο προσφέρεται ποικιλία στο gameplay και τα είδη των δοκιμασιών στις οποίες καλούνται να ανταπεξέρθουν οι παίκτες, ενώ αν μη τι άλλο η μετατροπή μιας Porsche σε όχημα RAID είναι σίγουρα κάτι ασυνήθιστο. Τέλος, σε συγκεκριμένα σημεία στον χάρτη οι παίκτες μπορούν να ενεργοποιήσουν το PvP matchmaking, το οποίο αναλαμβάνει να τους θέσει αντιμέτωπους με άλλους αντιπάλους.

Βάσει των προαναφερθέντων, με αγώνες που λαμβάνουν χώρα κάθε είδους τοποθεσία και έδαφος, ο χειρισμός των οχημάτων δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηρίζεται arcade, με την «απαραίτητη» έλλειψη ρεαλισμού και κανόνων φυσικής, χωρίς ωστόσο κάτι το υπερβολικό. Το κάθε όχημα συμπεριφέρεται διαφορετικά και έχει σε έναν βαθμό τη δική του «ταυτότητα», ενώ πολλές φορές παρατηρήθηκαν κάποια φαινόμενα όπως η ανεξήγητη συμπεριφορά του αυτοκινήτου μετά από κάποια μικρή επαφή/σύγκρουση, τόσο με άλλο όχημα, όσο και με απλά αντικείμενα του περιβάλλοντος, κάτι που υποδηλώνει πως η Ivory Tower έχει μπροστά της δουλειά όσον αφορά την βελτίωση και την ρύθμιση του οδηγικού μοντέλου αλλά και των physics.

Από την άλλη βέβαια, το τελευταίο δεν ήταν το μοναδικό ατόπημα που εντοπίστηκε από τεχνικής πλευράς αφού ο τίτλος crashάρε περισσότερο από συχνά χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Επιπρόσθετα, ένα θεμελιώδες στοιχείο του “The Crew”, το online κομμάτι του, ήταν στην καλύτερη περίπτωση προβληματικό αφού τις περισσότερες φορές δεν κατάφερνε να αναγνωρίσει κανέναν άλλον παίκτη στο ίδιο session. Παρά το γεγονός ότι κατά διαστήματα οι φωνές άλλων παικτών διακρίνονταν για λίγα δευτερόλεπτα από τα ηχεία, ο χάρτης ενημέρωνε πως δεν υπάρχει κανείς παίκτης συνδεδεμένος εκείνη τη στιγμή. Επιπρόσθετα, το PvP matchmaking αδυνατούσε να βρει αντιπάλους ακόμα και μετά από 20 λεπτά αναζήτησης, ενώ στις ελάχιστες φορές που το matchmaking ήταν επιτυχές, τα bugs πριν από κάθε αγώνα ήταν πολλά και αρκετές φορές αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έξοδο των συμμετεχόντων από τα lobbies. Τεχνικά, η Ivory Tower έχει κάνει πολύ καλή δουλειά με την Babel Engine, επιτυγχάνοντας πανέμορφα σκηνικά και λεπτομερή μοντέλα αυτοκινήτων τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Το αποτέλεσμα στον οπτικό τομέα είναι αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακό, αν και ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το frame rate είναι σταθερό στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο, στην έκδοση του PC όπου και έγινε η δοκιμή της closed beta. Τα 60 καρέ μπορούν να επιτευχθούν, αλλά μετά από επεξεργασία συγκεκριμένου αρχείου στον φάκελο εγκατάστασης, κάτι που ωστόσο προκαλεί μικρές ασυνέχειες στα cutscenes. Από ηχητικής άποψης η δουλειά που έχει γίνει είναι εξίσου καλή, με υψηλής ποιότητας ηχητικά εφέ και τις -επί το πλείστον- rock και alternative συνθέσεις του «ραδιοφώνου» να συνοδεύουν ιδανικά τις περιηγήσεις στους δρόμους των Η.Π.Α.

Μπορεί ακόμα ο Νοέμβριος να είναι μακριά και η οποία διεξαγωγή συμπερασμάτων να είναι βάσει της δοκιμαστικής έκδοσης, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως η closed beta του “The Crew” δεν είναι κάποια ενδιαφέροντα πράγματα να αποκαλύψει. Ένα από αυτά είναι το κατά πόσο βιώσιμες είναι οι επιλογές της ομάδας ανάπτυξης όσον αφορά την κεντρική ιστορία (η διάρκεια της οποίας θα φτάνει της 20 ώρες) και πως θα διατηρηθεί το ενδιαφέρον των παικτών μετά το πέρας αυτής, καθώς και η υλοποίηση των ίδιων των crews.

Το PvP κομμάτι φαίνεται αρκετά υποσχόμενο, αν και δεν είναι δίχως προβλήματα, ενώ η ίδια του η φύση είναι ιδιαίτερα… απλή, τουλάχιστον για έναν τίτλο που στηρίζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό στο online κομμάτι. Το “The Crew” σίγουρα προσπαθεί να πείσει πως πρόκειται περί ενός “racing MMO”, η αλήθεια όμως είναι πως στην πράξη η εμπειρία δεν ακολουθεί στις ίδιες γραμμές. Σίγουρα, οι παίκτες είναι ανά πάσα στιγμή συνδεδεμένοι, η ουσιαστική όμως αλληλεπίδραση είναι πολύ συγκεκριμένη και γίνεται μόνο μετά από συγκεκριμένες διαδικασίες. Οι επιρροές από το Test Drive Unlimited είναι εμφανείς, όσο και τα στοιχεία που η Ivory Tower φαίνεται να αντλεί και από άλλους επιτυχημένους τίτλους του είδους, με τα επιμέρους στοιχεία να υπόσχονται μια ξεχωριστή εμπειρία. Όσον αφορά το κατά πόσο το τελικό αποτέλεσμα θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες… η τελική κυκλοφορία του τίτλου θα δώσει τις απαντήσεις.

[video=youtube;JcBJ71hiThA]

[img_alt=The Crew: Closed Beta Hands-on]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture32261.jpg[/img_alt]

[img_alt=The Crew: Closed Beta Hands-on]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture32262.jpg[/img_alt]

[img_alt=The Crew: Closed Beta Hands-on]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture32263.jpg[/img_alt]

[img_alt=The Crew: Closed Beta Hands-on]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture32264.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Ωραίο παιχνιδάκι φαίνεται, θυμίζει αρκετά underground2 με την ελευθερία που έχεις γύρω γύρω στο χάρτη και τη δυνατότητα να πειράξεις τα αυτοκίνητα, έστω κι αν αυτό γίνεται αποκτώντας XP και όχι χρήματα μέσα από κόντρες ξέρω 'γω :P

Σίγουρα θα το τιμήσω :T:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now