MetallicGR

AMD Radeon R9 490X, Λίγες πληροφορίες!

Recommended Posts

[NEWS_IMG=AMD Radeon R9 490X, Λίγες πληροφορίες]http://www.hwbox.gr/images/news_images/amd4.jpg[/NEWS_IMG] Πρόσφατα, εμφανίστηκαν διάφορες φήμες για τις μεθ-επόμενες κάρτες γραφικών της AMD οι οποίες θα έρθουν το 2015.

Οι πληροφορίες φαίνεται να έχουν ως πηγή το SemiAccurate και μαθαίνουμε πως οι εν λόγω κάρτες θα έρθουν λίγο καιρό αργότερα από τις Pirate Islands, πιθανώς ως rebrands των πρώτων για να καλύψουν μέχρι τότε την αγορά. Η κωδική ονομασία τους, Faraway Islands και θα κατασκευάζονται στα 20nm της TSMC. Για να δικαιολογήσουμε τον τίτλο της είδησης, εάν η AMD συνεχίσει το ίδιο naming scheme, τότε οι Pirate Islands θα έχουν ως flagship την R9 390X η οποία θα αντικατασταθεί το ίδιο έτος από την Faraway Islands R9 490X.

[img_alt=AMD Radeon R9 490X, Λίγες πληροφορίες]http://www.hwbox.gr/members/2195-albums460-picture32292.jpg[/img_alt]

Link to comment
Share on other sites

Να δούμε την 390x που είναι κ απαίσιο όνομα για μια κάρτα κ βλέπουμε μετά για την 490x..

ναι ενω το GTX 780 ti κομμενοdoubleprecisionανεβασμενεςμνημες ειναι καλυτερο....

Link to comment
Share on other sites

Ναι είναι :) Τι να κάνουμε έτσι γίνεται συνήθως..βγάζει μια κάρτα η amd μέχρι να βγάλει κ η nvidia μετά τελειώνει το παιχνίδι..κάθεται κάθεται βαριέται η amd βγάζει πάλι πρώτη κάρτα βγάζει η nvidia και ξανά game over..εδώ και πολλά χρόνια :)

Link to comment
Share on other sites

δεν νομιζω να ειναι ετσι τα πραγματα [MENTION=1118]venisk[/MENTION]

οπως και να εχει εγω ειμαι και με τις δυο εταιριες εκνευρισμενος

το εχουνε @@@@@ στα ρεμπραντς και αντι να δινουν κατι νεο

κοβουν τον υπαρχοντα πυρηνα λιγοτερο :P sounds familiar^^

ασε που δεν βλεπς sli χωρις bridge.....

Link to comment
Share on other sites

ποια ρημπραντς τι με λετε τωρα και τρελενομαι ... η μια βγαζει απο καθε πυρηνα ξυγκι η αλλη καθε βδομαδα και καινουρια καρτα με παραλλαγη της παραλλαγης ο παραλλαγη ....

και τωρα δηλαδη τι φαση ? ανακοινωνει 490χ ενω καλα καλα δεν εχει χωνεψει ο κοσμος το τηγανι 290χ?

αχχχ ρε ειεμντι δινεις πατημα στον πρασινο βενισκ !!!!

ααααχχχχχχχχ

Link to comment
Share on other sites

Ο κόσμος πλέον δεν αγοράζει/αλλάζει κάρτες όπως παλιά, οπότε θα ζήσουμε με τα rebrands από εδώ και πέρα. πλέον το κάθε προιόν θα πρέπει να πουλήσει δύο και τρεις φορές κάτω από άλλο όνομα για να βγάλει τα λεφτά του.

Και βέβαια επακόλουθο αυτού είναι και αυτό που έλεγε ο ίδιος ο Jen πριν κάνα μήνα σε συνέντευξη. Οι τιμές στις κάρτες γραφικών θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν.

Link to comment
Share on other sites

ας κανουν οσα ρημπραντς θελουν , εγω μολις πεσει χαρτζιλικι για αναβαθμιση , σε gtx670-μεταχειρ. θα παω χωρις δευτερη σκεψη ... εκτος και αν προκυψει κατι εξαιρετικα συμφερον

Link to comment
Share on other sites

χεχε δυνατος παικτης εισαι συ :T:

ναι! για οσο θα παιζω μονο l4d online, θα ειμαι μια χαρα!!

εχω ασχοληθει ελαχιστα με τα τελευταια παιχνιδια, αλλα οσα εχω εγκαταστησει, τα παιζει χωρις σπασιματα(εστω με min graphics)και με normal framerate, οποτε ειμαι ικανοποιημενος. :)

εχθες περασα το dead space 3(το οποιο ισως καποιοι πουν οτι δεν εχει κορυφαια γραφικα) και σε very high (σε 1366x768 παντα) ειχα 30 fps min με 40 avg, σε medium οπου το αφησα εχω 60-70 fps stable :)

μια χαρα για τοσο παλιο και απαξιωμενο pcακι για τα σημερινα δεδομενα :)

Link to comment
Share on other sites

Αν τα πουλήσεις όλα και δουλέψεις 1 μήνα σε μια καφετέρια θα πάρεις ένα καινούριο pc..άντε ξεκίνα..γιατί όλους με apu σας βλέπω!! Με αγάπη έτσι δεν προσβάλω κανέναν :)

Link to comment
Share on other sites

εφοσον ακομα ειμαι ενταξει με αυτο το pc,δεν εχω λογο να παρω αλλο...:)

το μονο πραγμα που εχω στο προγραμμα μου ειναι αλλη μητρικη μπας και ξεκλειδωσω τον 4ο πυρηνα(και ενα light overclock στα 4ghz που απ'οτι ειδα παει ακομα και με την υπαρχουσα μητρικη) και 4-8 gb ram..μελλοντικα ισως μπει καποια μεταχειρισμενη 6850-7850 και αν χρειαστει. πρωτα θα πρεπει να γινει μεταβαση σε μεγαλυτερη οθονη για να προκυψει και η αναγκη για καλυτερη καρτα γραφικων...παντως τα τοπ γραφικα δεν με ενδιαφερουν, εμενα με ενδιαφερει πρωτιστως να ειναι το παιχνιδι playable..εξαλλου περασαν οι εποχες οπου ενα παιχνιδι ειχε τεραστιες διαφορες σε γραφικα απο low σε very high.

τωρα πια, ακομα και σε low φαινονται μια χαρα :)

Link to comment
Share on other sites

πρωτα θα πρεπει να γινει μεταβαση σε μεγαλυτερη οθονη για να προκυψει και η αναγκη για καλυτερη καρτα γραφικων..

Συμφωνώ απόλυτα ότι απαιτήσεις κ να έχεις η οθόνη κρίνει το τελικό αποτέλεσμα που θα φτάσει στα μάτια σου.. Σέβομαι την άποψη σου :)

εξαλλου περασαν οι εποχες οπου ενα παιχνιδι ειχε τεραστιες διαφορες σε γραφικα απο low σε very high.

τωρα πια, ακομα και σε low φαινονται μια χαρα

Διαφωνώ αλλά δεν θεωρώ ούτε λογικά τα λεφτά που ξοδεύω για να παίζω παιχνίδια

Αρκετών μηνών εικόνα αλλά εξηγεί αυτό που δεν εξηγείτε με λόγια.

1z6fme8.jpg

Link to comment
Share on other sites

το θεωρω λιγο παραλογο να δωσω 500-1000? για hardware, ωστε να εχω υποστηριξη μεγαλυτερης αναλυσης/ποιοτητας texture και μεγαλυτερη χρηση φωτορεαλιστικων εφε σε παιχνιδια απο την στιγμη που ξερω σε ενα 1-2 χρονια δεν θα ειναι σε θεση να υποστηριξει την ιδια ποσοτητα φιλτρων σε νεα παιχνιδια με αυτην που συνηθιζε να υποστηριζει στην αρχη, με αποτελεσμα να θελει παλι αναβαθμιση.

ευτυχως εχω καταφερει να μεινει εξω απο αυτο το τρυπακι της συνεχομενης αναβαθμισης και εχω εστιασει σε αλλα πιο ουσιωδη πραγματα για να επενδυω/ξοδευω τα χρηματα μου. :)

δυστυχως, στους η/υ τα εχουν κανει ετσι οι κατασκευαστες hardware σε συνεργασια με μεγαλα στουντιο software, ωστε τα συστηματα μας να απαξιωνονται γρηγορα και να μας εξαναγκαζουν εμμεσα και υποσυνειδητα να αναβαθμιζουμε για να κερδισουμε ακομα και ενα 5% που πολλες φορες λανθασμενα θεωρουμαι οτι ειναι σημαντικο ;)

σορρυ αλλα προτιμω τα λεφτα μου να τα ριχνω σε σουβλακια, καφεδες και στην μοτο μου(οπως συνηθιζα να κανω οταν ειχα σταθερη εργασια). :)

Edited by dragontech
Link to comment
Share on other sites

Γιατί σου είπε κανείς ότι όσοι τα σκάμε στα pc δεν έχουμε να πάμε για καφέ σουβλάκια βόλτα ή να έχουμε το αμάξι/μηχανή μας? :hehe:

Καλό για σένα είναι αυτό που γουστάρεις να κάνεις όχι για μένα όμως κ για τους άλλους που θέλουμε κάτι παραπάνω :)

Ρε μην το παρεξηγείς απλά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις από τα πράγματα μας και όντως είναι ένα τρυπάκι συμφωνώ σε αυτό!

Link to comment
Share on other sites

δεν παρεξηγω τιποτα, και εγω στο παρελθον ειχα πεταξει λεφτα για μια μοτο και δυστυχως την εχω "παντρευτει" και δεν θελω να την δωσω :D

φυσικα εννοειται πως αν υπηρχαν θα πηγαινα σε καλυτερο pc, αλλα οχι σε κατι extreme, απλα να μου παιζει τα παντα ομαλα και ας κανω καποιες υποχωρησεις σε γραφικα :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now